of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Weesp heeft maandagavond besloten tot een bestuurlijke fusie met Amsterdam. Deze zal op zijn vroegst in 2022 zijn beslag krijgen.

  Weesp gaat fuseren met Amsterdam

  De gemeente Weesp gaat fuseren met Amsterdam. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Weesp heeft dat maandagavond besloten. Op zijn vroegst in 2022 zal de bestuurlijke fusie zijn beslag krijgen. Deze wordt vooraf gegaan door een ambtelijke fusie.

 • Als lijsttrekker van de grootste partij voerde Heleen de Boer in de afgelopen dagen eerste verkennende gesprekken met alle partijen in de Domstad. Volgens De Boer is er nog geen ‘unaniem beeld’ over welke partijen met elkaar gaan praten, maar zij ziet wel ‘aanknopingspunten om een stabiele coalitie te vormen’.

  Utrecht vraagt Andrée van Es als verkenner

  2 reacties

  In Utrecht heeft GroenLinks Andrée van Es gevraagd als verkenner op te treden in de formatie, zo is maandag bekendgemaakt. Omdat GroenLinks bij de verkiezingen als grootste uit de bus kwam, neemt deze partij het initiatief voor het vormen van de coalitie.

 • Uit de antwoorden blijkt dat de gemiddelde Nederlander de wethouders een hoge morele standaard oplegt. Een kopje koffie? Ja, dat mag de wethouder accepteren, vindt 99 procent van de respondenten. En een frisdrankje kan ook nog wel. Bij een gebakje bij de koffie blijkt toch 7 procent al de wenkbrauwen te fronsen en een bitterbal of toastje gaat 21 procent van de Nederlanders al te ver.

  Geen borrel voor de wethouder

  ‘De ondernemersvereniging nodigt een wethouder uit voor een overleg. Wat mag de wethouder tijdens zo’n overleg wel en niet accepteren?’ Het was een van de vragen die onderzoeksbureau I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur voorlegde aan ruim 3200 Nederlanders. 

 • Ambtenaren krijgen straks veelal met nieuwe wethouders te maken. In het recent verschenen boek Politieke sensitiviteit voor ambtenaren. Het geheime handboek wordt uitgelegd hoe het beste om te gaan met het politieke dier, de vakbestuurder, de superambtenaar, de non-conformist en de beroepsbestuurder.

  Omgaan met nieuwe wethouders

  Zodra de nieuwe colleges zijn gevormd, krijgen ambtenaren veelal met nieuwe wethouders te maken. Vijf types vaak voorkomende bestuurders zijn te onderscheiden, die elke op een andere manier benaderd moeten worden om als ambtenaar effectief te kunnen zijn. In het recent verschenen boek Politieke sensitiviteit voor ambtenaren. Het geheime handboek wordt uitgelegd hoe het beste om te gaan met het politieke dier, de vakbestuurder, de superambtenaar, de non-conformist en de beroepsbestuurder.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

Alle whitepapers

Dossiers