of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Het aantal bezwaarschriften tegen de Participatiewet is sinds de invoering van die wet flink gedaald in de vier grootste gemeenten.

  Bezwaren bij sociale dienst fors gedaald

  Het aantal bezwaarschriften tegen de Participatiewet is sinds de invoering van die wet flink gedaald in de vier grootste gemeenten. In Amsterdam daalde het aantal tussen 2015 en 2017 met een derde naar 4.198 schriftelijke bezwaren. Een soortgelijke daling werd geconstateerd in Den Haag. In Utrecht halveerde het aantal bezwaarschriften bijna. 

 • De gemeente Amsterdam moet naast een nieuwe burgemeester ook een nieuwe gemeentesecretaris vinden. Onlangs maakte de Amsterdamse gemeentesecretaris Arjan van Gils bekend dat hij per 1 juli stopt. De ondernemingsraad liet ambtenaren zelf het profiel van hun nieuwe directeur invullen. Resultaat: 2400 reacties in drie dagen.

  Ambtenaren maken profiel gemeentesecretaris Amsterdam

  Onlangs maakte de Amsterdamse gemeentesecretaris Arjan van Gils bekend dat hij per 1 juli stopt. De gemeente moet dus naast een nieuwe burgemeester ook een nieuwe gemeentesecretaris vinden. De ondernemingsraad liet ambtenaren zelf het profiel van hun nieuwe directeur invullen. Resultaat: 2400 reacties in drie dagen.

 • De gemeenten Drimmelen, Ridderkerk, Barendrecht en Rotterdam werken samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aan een pilot. Regelhulp moet gemeenten en ondernemers helpen bij evenementen met complexe lokale regelgeving.

  Nieuw hulpmiddel voor gemeentelijke evenementen

  De gemeenten Drimmelen, Ridderkerk, Barendrecht en Rotterdam werken samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aan een pilot. Regelhulp moet gemeenten en ondernemers helpen bij evenementen met complexe lokale regelgeving.  

 • ‘Eigenlijk verandert er niet zoveel.’ Die zin komt vaak terug in gesprekken met experts en betrokkenen over de gevolgen van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) op de arbeidsvoorwaarden van ambtenaren per 1 januari 2020. Materiële arbeidsvoorwaarden, zoals salaris, eindejaarsuitkering en vakantie-uren, veranderen niet door de wet.

  Deur open voor meer eigen cao’s

  Met de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) mogen gemeenten een eigen cao afsluiten voor hun ambtenarenkorps. Vooralsnog laten ze dat over aan koepelorganisatie VNG. Of dat zo blijft? ‘Het kan zijn dat grotere gemeenten op den duur helemaal hun eigen koers gaan varen met eigen cao’s.’

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers