of 58952 LinkedIn

Nieuws

 • Er zijn verschillende richtlijnen voor algoritmen, maar die blijven doorgaans vaag en algemeen. Amsterdam wilde ze zo concreet mogelijk maken.

  Concrete richtlijnen algoritmen

  Om de transparantie over algoritmen voor inwoners te vergroten, probeert Amsterdam al in de afspraken met leveranciers bepaalde garanties vast te leggen. Het zijn beginstappen, maar het is goed mogelijk dat deze werkwijze uiteindelijk een standaard wordt. Er is interesse vanuit Breda en Rotterdam. 

 • Westvoorne abonneerde zich als eerste gemeente op Binnenlands Bestuur.

  ‘Heb je dit al gelezen?’

  Westvoorne abonneerde zich als eerste gemeente op Binnenlands Bestuur. RO-medewerker Jan Hokken was erbij toen het eerste nummer in 1980 op de burelen belandde. Burgemeester Peter de Jong leest het blad altijd, thuis op zaterdagochtend. ‘Het zou voor iedere bestuurder verplichte kost moeten zijn.’

 • De tijd was rijp voor Binnenlands Bestuur zegt oud-redacteur Tom Eijsbouts (72), over de lancering van het blad in 1980. ‘Gemeenten stonden aan de vooravond van een herindelingsgolf en van de modernisering van de publieke sector. Het tijdperk van Swiebertje was voorbij; gemeenten waren in de ban gekomen van de ideologie van het new public management.

  ‘De stemming was opperbest’

  Emeritus hoogleraar Tom Eijsbouts was in de beginjaren redacteur van Binnenlands Bestuur. De abonnees kregen duidelijk te verstaan dat de redacteuren journalist waren en geen beleidsambtenaar. ‘Voorspelbare verhalen zijn de dood in de pot.’

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers