of 59162 LinkedIn

Nieuws

 • Volgens regioburgemeester Peter den Oudsten wil Noord-Nederland echt een vuist maken tegen ondermijning nu minister Grapperhaus de regio 6 van de beschikbare 85 miljoen voor de aanpak heeft toebedeeld. De regio legt de focus op versterking van de integrale aanpak en operationele uitvoeringskracht en vergroting van de analysekracht.

  ‘Nu kunnen we een vuist maken tegen ondermijning’

  Minister Grapperhaus heeft de regio Noord-Nederland 6 van de beschikbare 85 miljoen voor de aanpak van ondermijning toebedeeld. In de regio Noord-Nederland ligt de focus van de aanpak van ondermijnende criminaliteit op versterking van de integrale aanpak en de operationele uitvoeringskracht en vergroting van de analysekracht. Regioburgemeester Peter den Oudsten: 'Dit is een belangrijke en noodzakelijke impuls.'

 • In vijf van de twaalf nieuw te vormen gemeenten is bij de verkiezingen een lokale partij als winnaar uit de bus gekomen. GroenLinks is de grote winnaar in Groningen. Het CDA heeft in vijf gemeenten de verkiezingen gewonnen, de VVD in één. De opkomst is op 49,6 procent uitgekomen.

  In vijf gemeenten zijn 'lokalo’s' de winnaar

  Lokale partijen hebben bij de herindelingsverkiezingen goede zakengedaan. In vijf van de twaalf nieuw te vormen gemeenten is een lokale partij als winnaar uit de bus gekomen. In Noordwijk hebben de lokale partijen samen 48,1 procent van de kiezers achter zich weten te scharen, maar in Groningen maar 11,1 procent. GroenLinks is daar de grote winnaar. Ook het CDA heeft in vijf gemeenten de verkiezingen gewonnen, de VVD in één. De opkomst is uiteindelijk op 49,6 procent uitgekomen; iets hoger dan bij de herindelingsverkiezingen vorig jaar november, maar lager dan bij de raadsverkiezingen van maart.

 • In Zuid-Holland mogen vooralsnog geen knobbelzwanen worden afgeschoten. De rechtbank in Den Haag heeft dat besloten in een kort geding, dat was aangespannen door de Faunabescherming en de Stichting Dierenradar.

  Rechter: afschieten knobbelzwanen mag niet

  Reageer

  Knobbelzwanen in Zuid-Holland mogen vooralsnog niet worden afgeschoten. De rechtbank in Den Haag heeft dat besloten in een kort geding, dat was aangespannen door de Faunabescherming en de Stichting Dierenradar.

 • Wordt de Beste Lokale Bestuurder van 2018 weer een man, net als in alle voorgaande jaren? Annemarie Jorritsma, voorzitter van de VVD-fractie in de Eerste Kamer en ooit zelf lokale bestuurder, kijkt er niet van op. ‘De selectie gaat langs mannelijke lijnen.’ Dat selectieproces moet anders, vindt Jorritsma.

  Jorritsma: het selectieproces moet veranderen

  Wie wordt gekozen tot Beste Lokale Bestuurder van 2018? Alweer een man, net als in alle voorgaande jaren? Annemarie Jorritsma, voorzitter van de VVD-fractie in de Eerste Kamer en ooit zelf lokale bestuurder, kijkt er niet van op. ‘De selectie gaat langs mannelijke lijnen.’ Dat selectieproces moet veranderen, vindt Jorritsma.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers