of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Raadslid Van Creij zat in de vertrouwenscommissie voor de benoeming van een nieuwe burgemeester. Hij zou de naam van de kandidaat die op nummer één van de aanbevelingslijst van de commissie stond, hebben gelekt aan wethouder Van Son. Die was zelf geen lid van de commissie maar hij speelde de informatie door naar anderen, onder wie een journalist.

  Oud-wethouder Van Son vervolgd voor lek Den Bosch

  Reageer

  Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de Bossche oud-wethouder Jos van Son (65) en raadslid Sjef van Creij (55) vervolgen, omdat ze vertrouwelijke informatie zouden hebben gelekt rond de burgemeestersbenoeming in Den Bosch vorig jaar. Het OM beschuldigt hen van het schenden van hun ambtsgeheim. De twee, beiden uit Rosmalen, hebben eerder hun betrokkenheid ontkend.

 • Er komt een Achterhoek Board van de zeven Achterhoekse gemeenten, de provincie, het bedrijfsleven, woningcorporaties, onderwijs en de zorgsector. Die gaat de koers bepalen voor de ruimtelijk-economische agenda tot aan 2030.

  Achterhoek intensiveert brede samenwerking

  Sneller tot besluiten komen om de Achterhoek (economisch) te versterken, meer uitvoeringskracht en een sterker gezicht naar buiten. Dat zijn de doelen van het voorstel van het algemeen bestuur van Regio Achterhoek – het samenwerkingsverband van de zeven Achterhoekse gemeenten – om intensiever met partijen als bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en inwoners op te trekken.

 • Een voormalig gemeenteambtenaar van Vlissingen die vrouwelijke collega's stiekem filmde tijdens toiletbezoek, is woensdag in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

  Taakstraf voor ambtenaar die op toiletten filmde

  3 reacties

  Een voormalig gemeenteambtenaar van Vlissingen die vrouwelijke collega's stiekem filmde tijdens toiletbezoek, is woensdag in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

 • Eén van de maatregelgen, die de minsters Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Sander Dekker (Rechtsbescherming), willen nemen in de strijd tegen huiselijk geweld, is dat burgemeesters sneller een 'huisverbod' op kunnen leggen.

  Kabinet wil hogere straf kindermishandeling

  3 reacties

  De maximumstraf op stelselmatige kindermishandeling gaat omhoog. Het gaat ook langer duren voor kindermishandeling verjaart, kondigen minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Sander Dekker (Rechtsbescherming) aan.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

Alle whitepapers

Dossiers