of 59123 LinkedIn

Nieuws

 • Het lijkt erop dat Venlo definitief een windmolenpark krijgt. Gedeputeerde Staten van Limburg hebben het plan voor negen windmolens ter goedkeuring voorgelegd aan Provinciale Staten.

  GS Limburg voor windmolenpark Venlo

  Reageer

  Het ziet ernaar uit dat Venlo definitief een windmolenpark krijgt. Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg hebben het plan voor de negen windmolens, samen goed voor 30 megawatt, ter goedkeuring voorgelegd aan Provinciale Staten, laten zij vrijdag weten.

 • De gemeenteraad van Nuenen roept Provinciale Staten van Brabant op niet in te stemmen met het herindelingsontwerp tot samenvoeging van Eindhoven en Nuenen per 2021. De Eindhovense raad ziet herindeling met Nuenen wel zitten.

  Nuenense raad wil rem op fusieplannen

  De Nuenense raad roept Provinciale Staten van Brabant op niet in te stemmen met het herindelingsontwerp tot samenvoeging van Eindhoven en Nuenen per 2021. Voor de langere termijn sluit de raad van Nuenen herindeling niet uit, maar dan met een andere gemeente. Voor nu moet pas op de plaats worden gemaakt. De Eindhovense raad ziet herindeling met Nuenen wel zitten.

 • De Ronde Venen heeft 2,45 miljoen euro neergelegd om eigendom en zeggenschap terug te krijgen over de openbare verlichting. Het contract met lichtleaser CityTec voor beheer en onderhoud van de openbare verlichting is per 1 januari 2019 opgezegd. De gemeente wil het pad van duurzame verlichting op en met de overname wordt jaarlijks bijna 2 ton aan leasekosten bespaard.

  De Ronde Venen koopt openbare verlichting terug

  De Ronde Venen heeft het contract met lichtleaser CityTec voor het beheer en het onderhoud van de openbare verlichting per 1 januari 2019 opgezegd en afgekocht. De gemeente legt 2,45 miljoen euro neer om eigendom en zeggenschap terug te krijgen. De gemeente wil het pad van duurzame verlichting op en met de overname wordt jaarlijks bijna 2 ton aan leasekosten bespaard.

 • Tiel en West Maas en Waal willen meer maatwerk in de afvalverwerking en opteren voor een jaar uitstel van het nieuwe afvalbeleid dat al is goedgekeurd door gemeenten in de gemeenschappelijke regeling. Beiden stemden ook daar al tegen het plan om ondergrondse containers te plaatsen om zo de hoeveelheid restafval te verminderen. Een jaar uitstel betekent ook extra kosten.

  Strijd om afvalbeleid

  Tiel en West Maas en Waal gaan de strijd aan met afvalverwerker Avri en dus met acht andere gemeenten die de gemeenschappelijke regeling voor afvalverwerking in de regio vormen. Zij stemden eerder tegen het plan om ondergrondse containers te plaatsen om de hoeveelheid restafval te verminderen. Ze willen meer maatwerk en opteren voor een jaar uitstel, al brengt ook dat kosten met zich mee.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers