of 59318 LinkedIn

Nieuws

 • Het Amsterdamse college loopt bij de afhandeling van horecaklachten na vijf jaar nog steeds tegen dezelfde knelpunten aan. Dat concludeert de Rekenkamer Metropool Amsterdam in een opvolgingsonderzoek, nadat in 2014 al bleek dat de afhandeling van onvoldoende kwaliteit was.

  Afhandeling horecaklachten Amsterdam onvoldoende

  Bij de afhandeling van horecaklachten loopt het Amsterdamse college na vijf jaar nog steeds tegen dezelfde knelpunten aan. Dat concludeert de Rekenkamer Metropool Amsterdam in Lastige zaken?, een opvolgingsonderzoek, nadat in 2014 al bleek dat de afhandeling van onvoldoende kwaliteit was.

 • De Rekenkamer Metropoolregio Amsterdam (RMA) en het Amsterdamse college verschillen van mening over de toegankelijkheid van stembureaus bij de laatste verkiezingen voor de Provinciale Staten. Volgens het college was driekwart van de stemlocaties volledig toegankelijk, maar volgens de rekenkamer voldeed nog geen 10 procent aan alle eisen van toegankelijkheid.

  Toegankelijkheid stembureaus Amsterdam onder de maat

  Het Amsterdamse college en de Rekenkamer Metropoolregio Amsterdam (RMA) verschillen van mening over de toegankelijkheid van stembureaus bij de laatste verkiezingen voor de Provinciale Staten. Volgens het college was driekwart van de stemlocaties volledig toegankelijk, maar volgens de rekenkamer voldeed nog geen 10 procent aan alle eisen van toegankelijkheid.

 • Minister Schouten komt met haar toezegging tegemoet aan de wens van rupsendeskundigen, die al langer pleiten voor het coördineren van de aanpak van de rups. Nu is de kennis verspreid en hanteert elke gemeente en provincie een eigen methode om de rupsen te bestrijden. Volgens de deskundigen hebben sommige methodes geen enkele zin, terwijl bijvoorbeeld preventief bespuiten van eikenbomen succesvoller lijkt te zijn.

  Infocentrum over eikenprocessierups

  2 reacties

  Het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) in Wageningen verzamelt vanaf donderdag alle informatie over het voorkomen en bestrijden van de eikenprocessierups. Het KAD wordt het landelijke informatiecentrum voor iedereen met vragen over de bestrijding van de jeukrups. Dat heeft minister Carola Schouten van Natuur besloten na Kamervragen eerder deze week, aldus haar woordvoerster donderdag.

 • De Rotterdamse rechtbank dwingt de gemeente Rotterdam om mee te werken met een schuldenregeling voor een vrouw met een fraudeschuld. Die uitspraak gaat recht tegen artikel 60c van de Participatiewet in. Dat schrijft voor dat een gemeente niet mag meewerken aan regelingen van schulden die zijn ontstaan doordat uitkeringsontvangers de inlichtingenplicht hebben geschonden.

  Rotterdamse rechter passeert Participatiewet

  De Rotterdamse rechtbank dwingt de gemeente Rotterdam om mee te werken met een schuldenregeling voor een vrouw met een fraudeschuld. Die uitspraak gaat recht tegen artikel 60c van de Participatiewet in. Dat schrijft voor dat een gemeente niet mag meewerken aan regelingen van schulden die zijn ontstaan doordat uitkeringsontvangers de inlichtingenplicht hebben geschonden.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers