of 59250 LinkedIn

Nieuws

  • ‘We vragen veel van jongeren, dus geef hen dan ook de mogelijkheid hun stem te laten horen’, aldus de Friese gedeputeerde Sander de Rouwe (CDA). De provincies Friesland en Zeeland hebben aan het kabinet toestemming gevraagd om te experimenteren met kiesrecht voor jongeren vanaf 16 jaar bij de Provinciale Statenverkiezingen 2019.

    ‘Experimenteer met kiesrecht vanaf 16 jaar’

    De provincies Friesland en Zeeland hebben aan het kabinet toestemming gevraagd om te experimenteren met kiesrecht voor jongeren vanaf 16 jaar bij de Provinciale Statenverkiezingen 2019. ‘We vragen veel van jongeren, dus geef hen dan ook de mogelijkheid hun stem te laten horen’, aldus de Friese gedeputeerde Sander de Rouwe (CDA).

  • 'Ik wens Brabant veel meer Boekels toe', zegt de Brabantse gedeputeerde Erik van Merrienboer (ruimte, PvdA) tijdens de presentatie van het kersverse Omgevingsplan Buitengebied in de Boekelse raadszaal. Het is een mooie opsteker voor de Brabantse gemeente, want tot dan toe was nog niet duidelijk of de provincie akkoord zou gaan met het omgevingsplan dat op 22 februari unaniem is goedgekeurd door de Boekelse gemeenteraad.

    ‘Revolutie Omgevingswet begint in Boekel’

    'Ik wens Brabant veel meer Boekels toe', zegt de Brabantse gedeputeerde Erik van Merrienboer (ruimte, PvdA) tijdens de presentatie van het kersverse Omgevingsplan Buitengebied in de Boekelse raadszaal. Het is een mooie opsteker voor de Brabantse gemeente, want tot dan toe was nog niet duidelijk of de provincie akkoord zou gaan met het omgevingsplan dat op 22 februari unaniem is goedgekeurd door de Boekelse gemeenteraad.

  • Een 77-jarige Voorburger krijgt een voorwaardelijke taakstraf van zestig uur, omdat hij maandenlang talloze mails heeft gestuurd naar de burgemeester, een aantal wethouders en raadsleden van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

    Voorwaardelijke straf wegens stroom bedreigende mails

    Reageer

    Een 77-jarige Voorburger krijgt een voorwaardelijke taakstraf van zestig uur, omdat hij maandenlang talloze mails heeft gestuurd naar de burgemeester, een aantal wethouders en raadsleden van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

  • De partij van de omstreden wethouder Jo Palmen blijft deel uitmaken van de coalitie in de Limburgse gemeente Brunssum. De oude coalitie gaat ook de komende vier jaar samen verder, liet Burgerbelangen Brunssum (BBB) Lijst Palmen donderdag weten.

    Lijst Palmen blijft in coalitie Brunssum

    2 reacties

    De partij van de omstreden wethouder Jo Palmen blijft deel uitmaken van de coalitie in de Limburgse gemeente Brunssum. De oude coalitie gaat ook de komende vier jaar samen verder, liet Burgerbelangen Brunssum (BBB) Lijst Palmen donderdag weten.

  • Het oplossen van technische en organisatorische knelpunten in binnenstedelijke locaties en in de bestaande voorraad is de grootste opgave voor gemeenten bij verhoging van het aantal woningen zonder aardgasaansluiting. Dat blijkt uit een nulmeting in het rapport Aardgasloos nieuwbouw van RIGO Research en Advies.

    Vier op tien gemeenten verkiezen aardgasloze nieuwbouw

    Grootste opgave voor gemeenten bij verhoging van het aantal nieuwbouwwoningen zonder aardgasaansluiting is het oplossen van technische en organisatorische knelpunten in binnenstedelijke locaties en in de bestaande voorraad. Dat blijkt uit een nulmeting in het rapport Aardgasloos nieuwbouw van RIGO Research en Advies. Bijna vier op de tien gemeenten hebben inmiddels voor aardgasloze nieuwbouw gekozen.  

  • De overheid die het salaris van geestelijk voorganger betaalt, dat is in Nederland ondenkbaar. Of toch niet? De BES-Eilanden blijken drie pastoors te tellen die worden bezoldigd als rijksambtenaar.

    Drie pastoors in dienst als rijksambtenaar

    De overheid die het salaris van geestelijk voorganger betaalt, dat is in Nederland ondenkbaar. Of toch niet? De BES-Eilanden blijken drie pastoors te tellen die worden bezoldigd als rijksambtenaar.

  • Forensisch psycholoog Margaret Diekhuis-Kuiper ontwikkelde als eerste onderzoeker een meetinstrument dat crimineel gedrag van dreigbriefschrijvers kan voorspellen. Het aantal bedreigingen van bestuurders neemt de laatste jaren namelijk flink toe, maar hoe weet je of een dreigbriefschrijver echt tot actie zal overgaan?

    Meetinstrument voorspelt gedrag dreigbriefschrijver

    Het aantal bedreigingen van bestuurders neemt de laatste jaren flink toe. Maar hoe weet je of een dreigbriefschrijver echt tot actie zal overgaan? Forensisch psycholoog Margaret Diekhuis-Kuiper ontwikkelde als eerste een meetinstrument dat crimineel gedrag van dreigbriefschrijvers kan voorspellen.

  • Een lege huls noemt burgemeester Jos Hessels het, de regeling voor het verlenen van ambtelijke bijstand aan de gemeenteraad. Onder andere het recht op fractieondersteuning blijkt door veel gemeenten te zijn geschrapt. Tot die harde conclusies komt de burgemeester van Echt-Susteren in zijn proefschrift 'Raad zonder Raadgevers?'.

    Ambtelijke bijstand gemeenteraad slecht geregeld

    Een lege huls noemt burgemeester Jos Hessels het, de regeling voor het verlenen van ambtelijke bijstand aan de gemeenteraad. Onder andere het recht op fractieondersteuning blijkt door veel gemeenten te zijn geschrapt.

  • Leefbaar Rotterdam (LR) en D66 zijn in beeld als coalitiepartners voor GroenLinks en VVD in Rotterdam. Dat blijkt uit de gesprekken die informateurs Pieter Duisenberg (VVD) en Paul Rosenmöller (GroenLinks) met deze twee partijen voeren. Het duo schrijft op verzoek van VVD en GroenLinks momenteel aan een conceptversie van het collegeprogramma. Andere partijen zijn uitgenodigd zich daarbij aan te sluiten.

    Leefbaar toch in beeld als Rotterdamse coalitiepartner

    Reageer

    Leefbaar Rotterdam (LR) en D66 zijn in beeld als coalitiepartners voor GroenLinks en VVD in Rotterdam. Dat blijkt uit de gesprekken die informateurs Pieter Duisenberg (VVD) en Paul Rosenmöller (GroenLinks) met deze twee partijen voeren. Het duo schrijft op verzoek van VVD en GroenLinks momenteel aan een conceptversie van het collegeprogramma. Andere partijen zijn uitgenodigd zich daarbij aan te sluiten.

  • Laarbeek krijgt een college van vijf partijen; evenzoveel als de raad fracties telt. Elke partij vaardigt een wethouder af. Het ziet er naar uit  dat de Brabantse gemeente geschiedenis schrijft.

    Alle partijen Laarbeek in college

    Laarbeek krijgt een nieuw college dat uit vijf partijen gaat bestaan; evenzoveel als de raad fracties telt. Elke partij vaardigt een wethouder af. Er is dus geen oppositie meer. Het lijkt erop dat de Brabantse gemeente geschiedenis schrijft.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

  • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

    Overtuigen

    Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
  • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

    Presenteren

    Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

Alle whitepapers

Dossiers