of 58952 LinkedIn

Nieuws

 • Burgemeester Jan Rijpstra (VVD) van de Friese gemeente Smallingerland, pleit voor een landelijk verbod op messen in de openbare ruimte. Hij stelt in zijn eigen gemeente sowieso een verbod in, nadat twee weken geleden in Drachten een 16-jarige jongen werd doodgestoken.

  Burgemeester Smallingerland: landelijk messenverbod

  Burgemeester Jan Rijpstra (VVD) van de Friese gemeente Smallingerland, pleit voor een landelijk verbod op messen in de openbare ruimte. Hij stelt in zijn eigen gemeente sowieso een verbod in, nadat twee weken geleden in Drachten een 16-jarige jongen werd doodgestoken.

 • Burgemeester Hubert Bruls (CDA) van Nijmegen, tevens regioburgemeester van Oost-Nederland, vindt dat consumentenvuurwerk afgeschaft moet worden. 'Voor mij is het klaar’, zei Bruls. Verbied je het vuurwerk, dan haal je de angel eruit, meent hij.

  Regioburgemeester Bruls is klaar met vuurwerk

  4 reacties

  De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls (CDA), tevens regioburgemeester van Oost-Nederland, vindt dat consumentenvuurwerk afgeschaft moet worden. ‘Het is onverantwoordelijk dat 90 procent van de politiemacht in Oost-Nederland tijdens de jaarwisseling paraat moet staan. Voor mij is het klaar’, zei Bruls. Verbied je het vuurwerk, dan haal je de angel eruit, meent hij.

 • Het rijk oefent permanent te veel druk uit op gemeenten waar het gaat om het sociaal domein. Daarmee helpt Den Haag de doelmatigheidswinst om zeep die met de decentralisatie van de taken op het gebied van jeugd, werk en zorg zou kunnen worden behaald.

  ROB: rijk legt te veel druk op gemeente

  Het rijk oefent permanent te veel druk uit op gemeenten waar het gaat om het sociaal domein. Daarmee helpt Den Haag de doelmatigheidswinst om zeep die met de decentralisatie van de taken op het gebied van jeugd, werk en zorg zou kunnen worden behaald.

 • Inwoners van Den Haag mogen meepraten over de profielschets. Ze mogen antwoord geven op de vraag 'Waar moet de nieuwe burgemeester aan voldoen?' Den Haag zoekt een opvolger voor de in oktober opgestapte Pauline Krikke.

  Waar moet nieuwe Haagse burgemeester aan voldoen?

  Op deze vraag mogen alle inwoners van Den Haag tot en met volgende week donderdag een antwoord geven. De reacties worden door de Haagse gemeenteraad verwerkt in een voorlopige profielschets voor een kroonbenoemde opvolger van de in oktober afgetreden Pauline Krikke. Er is al wel een conceptprofielschets.

 • De gemeente Hollands Kroon laat vanaf deze week een rijdend stadskantoor de verschillende kernen in de gemeente bezoeken. Daarmee krijgt de GO-bus uit Goeree-Overflakkee navolging in Noord-Holland.

  Mobiel burgerzaken krijgt navolging

  De gemeente Hollands Kroon laat vanaf deze week een rijdend stadskantoor de verschillende kernen in de gemeente bezoeken. Daarmee krijgt de GO-bus uit Goeree-Overflakkee navolging in Noord-Holland.

 • ‘De laatste tijd krijgen wij signalen dat er veel onvrede is over de manier waarop uw ministerie omgaat met de partijen die deelnemen en hun inbreng’, schrijven gedeputeerden staten. ‘De gang van zaken rond Lelystad Airport wekt bij vele bezorgde inwoners de suggestie alsof u allang besloten heeft welke kant het op moet met de luchtvaart.’

  Bezorgdheid over aanpak minister rond Lelystad Airport

  2 reacties

  De provincie Overijssel signaleert groeiende onrust en onvrede onder inwoners en instellingen die participeren in het inspraaktraject rond Lelystad Airport. In een brief aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur), die in de nacht van maandag op dinsdag is gepubliceerd op de website van de provincie, roept het provinciebestuur de minister op haar ‘aanpak aan te passen en te investeren in draagvlak’.

 • Zeeland stelt vier gemeenten onder verscherpt toezicht: Borsele, Schouwen-Duiveland, Middelburg en Vlissingen. Daarmee komt het totaal aantal Nederlandse gemeenten dat onder curatele staat op negen.

  Vier Zeeuwse gemeenten onder curatele

  Zeeland stelt vier gemeenten onder verscherpt toezicht: Borsele, Schouwen-Duiveland, Middelburg en Vlissingen. Daarmee komt het totaal aantal Nederlandse gemeenten dat onder curatele staat op negen.

 • Ondernemers in de groenvoorziening, grond en infra, maken zich zorgen over de nieuwe beleidsregels die provincies en het rijk hebben afgesproken over de stikstofuitstoot. Volgens brancheorganisatie Cumela Nederland is het vrijwel onmogelijk om nog een natuurvergunning te krijgen.

  Groenbedrijven vrezen strengere stikstofregels

  Ondernemers in de groenvoorziening, grond en infra, maken zich zorgen over de nieuwe beleidsregels die provincies en het rijk hebben afgesproken over de stikstofuitstoot. Volgens brancheorganisatie Cumela Nederland is het vrijwel onmogelijk om nog een natuurvergunning te krijgen.

 • Het Rotterdamse gemeenteraadslid raadslid Kevin van Eikeren (PvdA) moet zich woensdag bij de rechter verantwoorden voor verzekeringsfraude.

  Rotterdams raadslid stapt op om verzekeringsfraude

  4 reacties

  Het Rotterdamse gemeenteraadslid Kevin van Eikeren (PvdA) stapt op na publicaties dat hij verzekeringsfraude heeft gepleegd. Dat heeft hij maandag laten weten. Van Eikeren moet zich woensdag  bij de rechter verantwoorden voor verzekeringsfraude.

 • Strandtenthouders in Zandvoort hebben in een brief aan het college van B&W hun ongenoegen uitgesproken over het feit dat zij niet zijn betrokken bij het gemeentelijke mobiliteitsplan rond de Formule 1, het driedaagse racefestijn dat in mei moet worden gehouden.

  Formule 1 ‘geen feestje’ voor strandtenthouders

  Strandtenthouders in Zandvoort hebben in een brief aan het college van B&W hun ongenoegen uitgesproken over het feit dat zij niet zijn betrokken bij het gemeentelijke mobiliteitsplan rond de Formule 1, het driedaagse racefestijn dat in mei moet worden gehouden.

 • De burgemeester van Boxmeer, Karel van Soest, hoopt dat Mill en Sint Hubert en Grave zich toch aansluiten bij de voorgenomen herindeling in het Land van Cuijk. Dat zei hij tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.

  Boxmeer hoopt op herindeling van vijf gemeenten

  De Boxmeerse burgemeester Karel van Soest hoopt dat Mill en Sint Hubert en Grave zich alsnog aansluiten bij de voorgenomen herindeling in het Land van Cuijk. Herindeling ‘willen we nog steeds het liefst met vijf gemeenten.’ Dat zei hij tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. Die kans dat zijn wens uitkomt is klein.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers