of 59318 LinkedIn

Nieuws

 • Limburg heeft een nieuw college. De zeven leden van Gedeputeerde Staten zijn goedgekeurd door de Provinciale Staten. Forum voor Democratie maakt deel uit van het college en daarmee is Limburg de enige Nederlandse provincie waar de partij van Thierry Baudet deel uitmaakt van Gedeputeerde Staten. Ook de PVV heeft zitting in het college.

  Staten Limburg keuren gedeputeerden goed

  Reageer

  Limburg heeft een nieuw college. De zeven leden van Gedeputeerde Staten zijn goedgekeurd door de Provinciale Staten. Forum voor Democratie maakt deel uit van het college en daarmee is Limburg de enige Nederlandse provincie waar de partij van Thierry Baudet deel uitmaakt van GS. Ook de PVV heeft zitting in het college.

 • Het Klimaatakkoord is ‘haalbaar, betaalbaar en uitvoerbaar’, aldus de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De gemeenten herkennen hun eigen inbreng in de onderhandelingen in het akkoord, dat in het najaar wordt voorgelegd aan de leden. Ook de waterschappen hebben hoge verwachtingen van het akkoord en noemen het een mijlpaal in de ontwikkeling van het Nederlandse klimaatbeleid.

  VNG: Klimaatakkoord uitvoerbaar en betaalbaar

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) noemt het Klimaatakkoord ‘haalbaar, betaalbaar en uitvoerbaar’. De gemeenten herkennen hun eigen inbreng in de onderhandelingen in het akkoord, dat in het najaar wordt voorgelegd aan de leden. Ook de waterschappen hebben hoge verwachtingen van het akkoord en noemen het een mijlpaal in de ontwikkeling van het Nederlandse klimaatbeleid.

 • De provincie Limburg gaat de Zuidelijke Rekenkamer vragen een onderzoek in te stellen naar alle benoemingen door de provincie. De Limburgse Staten besloten hier vrijdag unaniem toe.

  Onderzoek naar inhuren (ex-)politici Limburg

  2 reacties

  De provincie Limburg gaat de Zuidelijke Rekenkamer vragen een onderzoek in te stellen naar alle benoemingen door de provincie. De Limburgse Staten besloten hier vrijdag unaniem toe.

 • Gemeenten krijgen meer wettelijke bevoegdheden om vakantieverhuur via verhuurplatforms in goede banen te leiden en hierop te handhaven. Zij kunnen een registratieplicht instellen voor verhuurders en deze uitbreiden met een meld- en vergunningplicht. De ministerraad heeft vandaag ingestemd met een wetsvoorstel daartoe van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

  Gemeenten krijgen meer grip op vakantieverhuur

  Gemeenten krijgen meer wettelijke bevoegdheden om vakantieverhuur via verhuurplatforms in goede banen te leiden en hierop te handhaven. Zij kunnen een registratieplicht instellen voor verhuurders en deze uitbreiden met een meld- en vergunningplicht. De ministerraad heeft vandaag ingestemd met een wetsvoorstel daartoe van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

 • Tot nu toe is dit jaar het aantal dumpingen van drugsafval in Oost-Nederland in de natuur duidelijk afgenomen. De politie denkt echter niet dat er minder chemische drugs worden geproduceerd. Het is nog gissen hoe dat kan, zegt een woordvoerster van de politie-eenheid Oost-Nederland.

  Minder dumping drugsafval in Oost-Nederland

  Reageer

  Het aantal dumpingen van drugsafval in Oost-Nederland in de natuur is tot nu toe dit jaar duidelijk afgenomen. De politie denkt echter niet dat er minder chemische drugs worden geproduceerd. Het is nog gissen hoe dat kan, zegt een woordvoerster van de politie-eenheid Oost-Nederland.

 • Het leek er eerst op dat de Arnhemse coalitiepartijen GroenLinks en PvdA na de breuk over de uit de hand gelopen zorgkosten andere partijen zouden zoeken voor een nieuwe coalitie. Maar een idee van D66 lijkt de oude coalitie (met de VVD) weer samen te brengen. Twee verkenners moeten dat pad effenen: de Gelderse VVD-gedeputeerde Jan Markink en de Amsterdamse GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink.

  Twee verkenners moeten Arnhemse coalitie redden

  Nadat het er eerst op leek dat de Arnhemse coalitiepartijen GroenLinks en PvdA na de breuk over de uit de hand gelopen zorgkosten andere partijen zouden zoeken voor een nieuwe coalitie, lijkt een idee van D66 de oude coalitie (met de VVD) weer samen te brengen. Twee verkenners moeten dat pad effenen: de Gelderse VVD-gedeputeerde Jan Markink en de Amsterdamse GL-wethouder Rutger Groot Wassink.

 • Gisteren werd er in de Rotterdamse raad weer gesproken over de verantwoording van de maximale ontslagvergoeding van 75.000 euro die oud-gemeentesecretaris van Amsterdam en huidige wethouder in Rotterdam Arjan van Gils heeft ontvangen. Van Gils kreeg een motie van afkeuring en een motie die opriep tot restitutie van zijn ontslagvergoeding aan zijn broek, maar twee keer redden de coalitiepartijen hem.

  Rotterdamse coalitiepartijen redden Van Gils

  Ook gisteren werd er weer gesproken over de verantwoording van de maximale ontslagvergoeding van 75.000 euro die de oud-gemeentesecretaris van Amsterdam en huidige wethouder in Rotterdam Arjan van Gils heeft ontvangen. Nu in de Rotterdamse raad. Van Gils kreeg een motie van afkeuring en een motie die opriep tot restitutie van zijn ontslagvergoeding aan zijn broek, maar hij werd twee keer nipt gered door de coalitiepartijen.

 • Wat is het werkelijke hoofdverblijf van een uitkeringsgerechtigde? Het antwoord op deze vraag, vaak de hamvraag in rechtmatigheidsonderzoeken, laat zich niet op een eenduidige wijze geven, zegt juriste Evelien Meester. Dat bleek onlangs maar weer uit een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep (CRvB).

  'Hoofdverblijf bijstandsgerechtigde grijs gebied’

  Wat is het werkelijke hoofdverblijf van een uitkeringsgerechtigde? Het antwoord op deze vraag, vaak de hamvraag in rechtmatigheidsonderzoeken, laat zich niet op een eenduidige wijze geven, zegt juriste Evelien Meester. Dat bleek onlangs maar weer uit een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep (CRvB).

 • De NS won in 2014 de aanbesteding voor het openbaar vervoer in de provincie Limburg met zijn dochter Abellio. Het bedrijf maakte echter gebruik van vertrouwelijke informatie over concurrent Veolia die het kreeg van een ex-directeur van dat bedrijf. Ook benadeelde NS volgens de ACM concurrenten door bruikbare informatie laat door te geven, terwijl Abellio daar wel over kon beschikken.

  Rechter vernietigt boete NS voor aanbesteding in Limburg

  1 reactie

  De NS hoeft toch geen boete te betalen voor machtsmisbruik bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald. Hij acht niet bewezen dat de NS zijn machtspositie heeft misbruikt. De boete van een kleine 41 miljoen euro was in 2017 door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) opgelegd.

 • De Noord-Veluwse gemeenten Elburg, Nunspeet en Oldebroek zijn klaar met de herrie van festivals op het Walibi-terrein in Biddinghuizen in Flevoland.

  Noord-Veluwse gemeenten klaar met geluidsoverlast festivals

  5 reacties

  De Noord-Veluwse gemeenten Elburg, Nunspeet en Oldebroek zijn klaar met de herrie van festivals op het Walibi-terrein in Biddinghuizen in Flevoland. Daarom stappen ze naar de rechter om de nieuwe omgevingsvergunning die voor de festivals is afgegeven aan te vechten.

 • Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD) wil de zoekperiode van vier weken voor bijstandsaanvragers onder de 27 jaar handhaven, meldt zij in een reactie op Kamervragen door Gijs van Dijk (PvdA) en Jasper van Dijk (SP). Van Ark benadrukte dat zij de zoekperiode wel wil schrappen voor de doelgroep van de loonkostensubsidie en jongeren die door hun arbeidshandicap een medische urenbeperking hebben.

  Van Ark houdt vast aan zoekperiode

  Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VVD) wil de zoekperiode van vier weken voor bijstandsaanvragers onder de 27 jaar handhaven, meldt zij in een reactie op Kamervragen door Gijs van Dijk (PvdA) en Jasper van Dijk (SP). Van Ark benadrukte dat zij de zoekperiode wel wil schrappen voor de doelgroep van de loonkostensubsidie en jongeren die door hun arbeidshandicap een medische urenbeperking hebben.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers