of 59123 LinkedIn

Nieuws

 • Staatssecretaris Knops zoekt naar oplossingen voor gebruikers van een Mijn-Overheid zonder e-mailadres. De bedoeling is dat zij alsnog doen. D66 heeft via een motie verzocht om mensen beter te informeren over de consequenties wanneer zij geen e-mailadres invullen.

  Overheid zoekt oplossing voor burgers zonder e-mail

  Staatssecretaris Knops zoekt naar oplossingen voor gebruikers van een Mijn-Overheid zonder e-mailadres. De bedoeling is dat zij alsnog doen. D66 heeft via een motie verzocht om mensen beter te informeren over de consequenties wanneer zij geen e-mailadres invullen.

 • Minister Ollongren gaat actie ondernemen om afgezwaaide bestuurders sneller aan een baan te helpen. Uit een evaluatie blijkt dat de de positie op de arbeidsmarkt voor met name ex-wethouders niet best is. Zo blijkt uit de evaluatie dat vijftig procent van de wethouders van kleinere gemeenten geen nieuwe werkkring heeft kunnen vinden.

  Hulp voor ex-wethouders zonder baan

  Minister Ollongren gaat actie ondernemen om afgezwaaide bestuurders sneller aan een baan te helpen. Onderzocht wordt of werkgevers die gewezen politieke ambtsdragers aannemen in aanmerking kunnen komen voor loonkostensubsidie.

 • Werkbedrijf Voorne Putten Werkt heeft vier jaar lang ten onrechte vingerafdrukken van uitkeringsgerechtigden afgenomen en opgeslagen, ontdekte oud-statenlid Alfred Blokhuizen (GroenLinks) na meerdere tips. Een woordvoerder van de gemeente Nissewaard bevestigt die gang van zaken.

  Gemeenten verzamelden illegaal vingerafdrukken

  Werkbedrijf Voorne Putten Werkt heeft vier jaar lang ten onrechte vingerafdrukken van uitkeringsgerechtigden afgenomen en opgeslagen, ontdekte oud-statenlid Alfred Blokhuizen (GroenLinks) na meerdere tips. Een woordvoerder van de gemeente Nissewaard bevestigt die gang van zaken.

 • De Provinciale Staten van Noord-Brabant stemden vorig jaar in met een aanscherping van de milieuregels voor veehouders. Daarvoor moeten ze onder meer verouderde stalsystemen hebben vervangen voor 2022, terwijl ze voorheen nog tot 2028 de tijd kregen.

  Brabantse veehouders naar rechter om milieuregels

  2 reacties

  Veehouders klagen de provincie Noord-Brabant aan vanwege strengere milieuregels die er gaan gelden. De maatregelen om veehouderij sneller duurzaam te maken, bedreigen volgens hen het voortbestaan van veel Brabantse boerenbedrijven. Landbouworganisatie ZLTO heeft daarom samen met een aantal boeren het provinciebestuur gedagvaard.

 • In het Twentse Tubbergen vieren jongeren het einde van het schooljaar traditiegetrouw met kampeerfeesten in het open weiland. Daarbij moeten ze zich echter wel houden aan een lijst afspraken met de burgemeester, leerden twee groepen dinsdag kwaadschiks.

  Burgemeester bezorgt kamperende tieners kater

  In het Twentse Tubbergen vieren jongeren het einde van het schooljaar traditiegetrouw met kampeerfeesten in het open weiland. Daarbij moeten ze zich echter wel houden aan een lijst afspraken met de burgemeester, leerden twee groepen dinsdag kwaadschiks.

 • Waterschappen merkten na de crisis weinig van economische verbetering. Uit onderzoek van Binnenlands Bestuur blijkt dat de kwijtscheldingen vanaf 2011 relatief sneller stegen dan de belastingopbrengsten, zo erg dat in ieder geval twee waterschappen besloten in te grijpen. Het goede nieuws: er lijkt een keerpunt aangebroken.

  Peil kwijtschelding waterschapsbelasting stijgt

  Waterschappen merkten na de crisis weinig van economische verbetering. Uit onderzoek van Binnenlands Bestuur blijkt dat de kwijtscheldingen vanaf 2011 relatief sneller stegen dan de belastingopbrengsten, zo erg dat in ieder geval twee waterschappen besloten in te grijpen. Het goede nieuws: er lijkt een keerpunt aangebroken.

 • Houben was op 26 februari in de ochtend met de auto onderweg naar het gemeentehuis toen een man met een bivakmuts de weg opliep en een wapen op hem richtte. De bedreiging lijkt niet op zichzelf te staan, maar deel uit te maken van een langere reeks gezagsondermijnende incidenten, zegt de politie.

  Politie: 'Bedreiging burgemeester was waarschuwing'

  Reageer

  De bedreiging in februari van burgemeester Wil Houben van het Zuid-Limburgse Voerendaal lijkt een waarschuwing tegen de gemeente en andere diensten die betrokken zijn bij de bestrijding van criminaliteit in die plaats. Dat zei de politie dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht, dat aandacht besteedde aan de zaak.

 • De Europese Commissie heeft Airbnb de wacht aangezegd vanwege gebrek aan transparantie over de prijzen die worden weergegeven op de site en een hele lijst van andere gebreken aan consumentenrechten. Amsterdam, was in 2017 goed voor 2,1 miljoen overnachtingen van de 2,6 miljoen overnachtingen in Nederland die via Airbnb werden geboekt.

  Amsterdam juicht Europese aanpak Airbnb toe

  Amsterdam is blij met de Europese aanpak van Airbnb. De Europese Commissie heeft Airbnb de wacht aangezegd vanwege gebrek aan transparantie over de prijzen die worden weergegeven op de site en een hele lijst van andere gebreken aan consumentenrechten. Amsterdam, was in 2017 goed voor 2,1 miljoen overnachtingen van de 2,6 miljoen overnachtingen in Nederland die via Airbnb werden geboekt.

 • De Raad van State (RvS) twijfelt of het experiment met gelegaliseerde wietteelt door gemeenten in de huidige omvang en tijdsduur tot bruikbare conclusies leidt. Volgens de afdeling advisering van de RvS zijn er meer deelnemers nodig en zou het experiment langer moeten lopen om betrouwbare conclusies te kunnen trekken aan het eind.

  Raad van State adviseert uitbreiding experiment wietteelt

  De Raad van State (RvS) twijfelt of het experiment met gelegaliseerde wietteelt door gemeenten in de huidige omvang en tijdsduur tot bruikbare conclusies leidt. Volgens de afdeling advisering van de RvS zijn er meer deelnemers nodig en zou het experiment langer moeten lopen om betrouwbare conclusies te kunnen trekken aan het eind.

 • Beemster en Purmerend gaan bestuurlijk fuseren. De impasse die was ontstaan over fusievarianten (‘licht’ of ‘regulier’) is doorbroken. De nieuwe gemeente zal per 2021 of 2022 ontstaan.

  Fusie Beemster-Purmerend uit het slop

  Beemster en Purmerend gaan bestuurlijk fuseren. De nieuwe gemeente zal per 2021 of 2022 ontstaan. De impasse die was ontstaan over fusievarianten (‘licht’ of ‘regulier’) is doorbroken.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers