of 61441 LinkedIn

Nieuws

 • Een meerderheid van de inwoners van Druten en Wijchen vinden een fusie tussen beide gemeenten een slecht plan. De colleges van beide gemeenten adviseren de raden daarom een streep te zetten door de herindelingsplannen.

  Herindeling Druten en Wijchen lijkt van de baan

  De colleges van Druten en Wijchen adviseren beide gemeenteraden de herindelingsplannen van tafel te halen. Onder de bevolking van beide gemeenten is er te weinig draagvlak voor. De colleges waren aanvankelijk voorstander van herindeling, die per 2023 beklonken zou moeten worden.

 • De grootste ommezwaai van alle sectoren van klassikaal naar online onderwijs in deze coronacrisis is in de sector overheid. Online leren steeg als gebruikte leervorm van 13 naar 31 procent. Klassikale lessen maakten de omgekeerde beweging van 41 procent naar 17 procent. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van Motivaction/Sparkey in opdracht van Studytube onder 1000 hr-professionals.

  Ambtenaar stapt massaal over naar online leren

  De grootste ommezwaai van alle sectoren van klassikaal naar online onderwijs in deze coronacrisis is in de sector overheid. Online leren steeg als gebruikte leervorm van 13 naar 31 procent. Klassikale lessen maakten de omgekeerde beweging van 41 procent naar 17 procent. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van Motivaction/Sparkey in opdracht van Studytube onder 1000 hr-professionals.

 • Minister Hugo de Jonge (VWS) gaat gemeenten niet extra compenseren voor de aanzuigende werking als gevolg van het Wmo-abonnementstarief. Ook wil hij niet tornen aan de inkomensonafhankelijke eigen bijdrage.

  Minister De Jonge wil niet tornen aan ‘Wmo-abotarief’

  Minister Hugo de Jonge (VWS) is niet van plan gemeenten extra te compenseren voor de aanzuigende werking als gevolg van het Wmo-abonnementstarief. Ook wil hij niet tornen aan de inkomensonafhankelijke eigen bijdrage. Het uitlokken van rechtszaken door gemeenten vindt hij onverstandig. ‘Die gaan ze verliezen.’

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!