of 64621 LinkedIn

Nieuws

 • © Shutterstock

  Burgemeester dreigt met sluiting opvang asielzoekers

  3 reacties

  Burgemeester Eric Geurts van de Limburgse gemeente Beekdaelen dreigt een bestuursovereenkomst met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) over een asielzoekerscentrum in Schinnen niet te ondertekenen. Daardoor komt de opvang van 450 asielzoekers in Schinnen op losse schroeven te staan. Een woordvoerster van de gemeente bevestigde donderdag berichtgeving hierover in het plaatselijke weekblad De Beekdaeler.

 • Er moet de komende drie jaar anderhalf miljard meer worden uitgegeven om woningen sneller van het aardgas te krijgen. Volgens de grotere gemeenten moeten Nederland nu aan de gang met het isoleren van woningen en het beschikbaar maken van alternatieven voor verwarming met gas. De recent gestegen gasprijs verhoogt die noodzaak, zeggen ze.

  G40: met alleen ISDE redden we verduurzaming niet

  Er moet de komende drie jaar anderhalf miljard meer worden uitgegeven om woningen sneller van het aardgas te krijgen. Volgens de grotere gemeenten moeten Nederland nu aan de gang met het isoleren van woningen en het beschikbaar maken van alternatieven voor verwarming met gas. De recent gestegen gasprijs verhoogt die noodzaak, zeggen ze.

 • Er is voor no cure no pay-bedrijven een financiële prikkel om zoveel mogelijk bezwaar aan te tekenen tegen woz-beschikkingen, ook als die weinig kans van slagen hebben. Uit een rapport van onderzoeksinstituut Coelo blijkt dat er sprake is van een interessant verdienmodel voor commerciële bedrijven.

  No cure no pay bij woz is verdienmodel

  Er is voor no cure, no pay-bedrijven een financiële prikkel om zoveel mogelijk bezwaar aan te tekenen tegen woz-beschikkingen, ook als die weinig kans van slagen hebben. Uit een rapport van onderzoeksinstituut Coelo blijkt dat er sprake is van een interessant verdienmodel voor commerciële bedrijven.

 • Gemeenten moeten nu doorpakken om de problematiek rond arbeidsmigranten op te lossen, vindt de bestuurlijk trekker van de aanpak vanuit de VNG Carlo Vankan, wethouder in Valkenburg a/d Geul. ‘We proberen één keurmerk te krijgen voor alle soorten van huisvesting.’

  Thema arbeidsmigranten mag niet in la verdwijnen

  Gemeenten moeten nu doorpakken om de problematiek rond arbeidsmigranten op te lossen, vindt de bestuurlijk trekker van de aanpak vanuit de VNG Carlo Vankan, wethouder in Valkenburg a/d Geul. ‘We proberen één keurmerk te krijgen voor alle soorten van huisvesting.’

 • Het gedrag van de voormalige Amsterdamse wethouder Laurens Ivens (SP) en de wijze waarop hier door een aantal leidinggevenden mee is omgegaan, is niet goed. Het college wil lering trekken uit datgene wat voorgevallen is en een sociaal veilige werkomgeving voor alle medewerkers van de gemeentelijke organisatie verder versterken. Dat schrijft burgemeester Femke Halsema aan de raad.

  Halsema: snel protocol ongewenst gedrag bestuurder

  Het gedrag van de voormalige Amsterdamse wethouder Laurens Ivens (SP) en de wijze waarop hier door een aantal leidinggevenden mee is omgegaan, is niet goed. Het college wil lering trekken uit datgene wat voorgevallen is en een sociaal veilige werkomgeving voor alle medewerkers van de gemeentelijke organisatie verder versterken. Dat schrijft burgemeester Femke Halsema aan de raad.

 • 'Op deze manier proberen ze mensen af te schrikken om überhaupt een uitkering aan te vragen.'

  Bijstandsgerechtigden Dronten 'bij voorbaat verdacht’

  Vakbond FNV wil de Autoriteit Persoonsgegevens inschakelen om nader onderzoek te doen naar het filmen van gesprekken met bijstandsgerechtigden in de gemeente Dronten. Inwoners die afhankelijk zijn van een uitkering worden door de gemeente behandeld als criminelen, vindt Maureen van der Pligt, bestuurder bij FNV Uitkeringsgerechtigden. 

 • ‘Ik geef alvast aan dat het voor mij als verantwoordelijke onmogelijk is om de coronapas te hanteren.'

  Aboutaleb: coronapas bij Nationaal Vuurwerk onmogelijk

  Reageer

  De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb denkt dat het vanwege de geldende coronamaatregelen moeilijk wordt om met oud en nieuw het Nationaal Vuurwerk bij de Erasmusbrug te organiseren. Er is op dit moment een ‘flink gesprek’ met het kabinet gaande over de vuurwerkshow, zei Aboutaleb dinsdagavond tijdens een vergadering van de gemeenteraad.

 • De burgemeesters doen een dringende oproep aan de inwoners en ondernemers ‘hun verantwoordelijkheid te nemen om samen het aantal besmettingen terug te dringen en zo elkaar te beschermen.'

  Regels feesten Noord- en Midden-Limburg aangescherpt

  1 reactie

  De burgemeesters in de vijftien Noord- en Midden-Limburgse gemeenten hebben dinsdagavond verdere beperkingen opgelegd voor feesten in tenten en op pleinen. Dit soort festiviteiten, die met name rond de aftrap van het carnavalsseizoen georganiseerd worden, zijn voor een belangrijk deel per direct verboden. Het verbod duurt tot maandag 15 november, maakte de Veiligheidsregio Limburg Noord dinsdagavond bekend.

 • ‘Wij vragen om oog te hebben voor de huidige gemeenten die nu al jaren tekort worden gedaan.’

  Centrumsteden: vaart achter herverdeling

  Vooruit met die geit. Twaalf 100.000+ gemeenten en Helmond dringen er bij demissionair minister Ollongren van Binnenlandse Zaken op aan de herverdeling van het gemeentefonds gewoon per 1 januari 2023 te laten ingaan. ‘Wij vragen om oog te hebben voor de huidige gemeenten die nu al jaren tekort worden gedaan.’

 • Minister Ollongren blijft erbij dat een invoering van de Wet kwaliteitsborging in de bouw (Wkb) op 1 juli 2022 mogelijk is. Gemeenten en bouwers hebben na de eerste proefprojecten met een onafhankelijke kwaliteitsborger op de bouw nog wel wat kritiekpunten. Maar volgens de minister wijzen ‘alle neuzen dezelfde kant op.’

  Ollongren blijft bij deadline voor Wet kwaliteitsborging

  Minister Ollongren blijft erbij dat een invoering van de Wet kwaliteitsborging in de bouw (Wkb) op 1 juli 2022 mogelijk is. Gemeenten en bouwers hebben na de eerste proefprojecten met een onafhankelijke kwaliteitsborger op de bouw nog wel wat kritiekpunten. Maar volgens de minister wijzen ‘alle neuzen dezelfde kant op.’ 

 • 'Hier ligt het risico van massasurveillance op de loer. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben. Ook voor gewone, nietsvermoedende mensen.'

  AP: ‘Dit wetsvoorstel gaat verder dan toeslagenaffaire’

  De Autoriteit Persoonsgegevens is uitermate kritisch over een voorstel voor een nieuwe datakoppelwet van minister Grapperhaus (CDA, Justitie en Veiligheid) dat bij de Eerste Kamer ligt. Die wet zou de deur openzetten voor privacyschendingen die nog verder gaan dan wat er is gebeurd in de toeslagenaffaire of bij het omstreden fraudeopsporingssysteem SyRI.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!