of 64621 LinkedIn

Nieuws

 • Beeld: Shutterstock

  'Europa moet online volgen mensen verbieden'

  De Europese privacytoezichthouders willen dat het online volgen van mensen wordt uitgefaseerd en dat het opstellen van profielen van kinderen wordt verboden. Dat schrijven de privacytoezichthouders, verenigd in het Europees Comité voor gegevensbescherming (EDPB), aan de Europese Commissie. Het comité uit de kritiek omdat er nieuwe Europese wetgeving aankomt.

 • Veel fraudevorderingen ontstaan per ongeluk, constateren Kamerleden Eppo Bruins (ChristenUnie) en René Peters (CDA). Bijvoorbeeld omdat mensen zich vergissen, of simpelweg niet goed op de hoogte zijn van de inlichtingenplicht.

  Toch schuldregeling mogelijk bij 'fraudevorderingen'

  Mensen die een deel van de uitkering moeten terugbetalen door het per ongeluk overtreden van de inlichtingenplicht, komen vanaf volgend jaar toch in aanmerking voor gedeeltelijke kwijtschelding van die vordering. Gemeenten mogen alvast op de wetswijziging anticiperen.

 • De demonstratie United We Stand, die zaterdagmiddag in Amsterdam zou plaatsvinden, is geannuleerd. De organisatie heeft daartoe besloten na de rellen van vrijdagavond in Rotterdam, zo meldt ze op haar Facebookpagina. De gemeente Amsterdam bevestigt dat de demonstratie niet doorgaat.

  Demonstratie Amsterdam geschrapt, Breda gaat door

  Reageer

  De demonstratie United We Stand, die zaterdagmiddag in Amsterdam zou plaatsvinden, is geannuleerd. De organisatie heeft daartoe besloten na de rellen van vrijdagavond in Rotterdam, zo meldt ze op haar Facebookpagina. De gemeente Amsterdam bevestigt dat de demonstratie niet doorgaat.

 • Foto: Ook bij eerdere rellen trad de politie in Rotterdam op.

  Ongekende ‘orgie van geweld’ in Rotterdam

  7 reacties

  Bij de rellen in het centrum van Rotterdam op vrijdagavond zijn zeven mensen gewond geraakt en zeker twintig arrestaties verricht. Dat werd duidelijk op een ingelaste persconferentie van de Rotterdamse driehoek.

 • Niet alle documenten die de Gelderse commissaris van de koning John Berends in de rechtszaak over het ontslag van waarnemend burgemeester Eppie Klein van Scherpenzeel heeft ingediend, maken deel uit van het dossier. De Arnhemse voorzieningenrechter noch Klein mogen die stukken namelijk inzien.

  Niet alle stukken in dossier rechtszaak Klein-Berends

  Een of meerdere documenten die de Gelderse commissaris van de koning John Berends in de rechtszaak over het ontslag van waarnemend burgemeester Eppie Klein van Scherpenzeel heeft ingediend, maken geen deel uit van het dossier. De Arnhemse voorzieningenrechter noch Klein mogen die stukken namelijk inzien.

 • De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State had de strenge lijn in kinderopvangtoeslagzaken eerder moeten en kunnen wijzigen. De hoogste algemene bestuursrechter heeft met die lijn geworsteld, maar is te laat van koers gewijzigd, heeft niet doorgepakt en halve maatregelen genomen. Dat schrijft de afdeling zelf in een uiterst kritisch 'reflectierapport'.

  RvS uiterst kritisch over eigen rol toeslagenaffaire

  7 reacties

  De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State had de strenge lijn in kinderopvangtoeslagzaken eerder moeten en kunnen wijzigen. De hoogste algemene bestuursrechter heeft met die lijn geworsteld, maar is te laat van koers gewijzigd, heeft niet doorgepakt en halve maatregelen genomen. Dat schrijft de afdeling zelf in een uiterst kritisch 'reflectierapport'.

 • Er komt toch een landelijk vuurwerkverbod tijdens de komende jaarwisseling. Net als vorig jaar mogen consumenten geen vuurwerk afsteken. Het demissionaire kabinet heeft hier vrijdag mee ingestemd, met als doel een extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk te voorkomen. Alleen vuurwerk in de lichtste categorie zoals sterretjes, trektouwtjes en sierfonteintjes mogen nog wel.

  Toch landelijk vuurwerkverbod tijdens jaarwisseling

  2 reacties

  Er komt toch een landelijk vuurwerkverbod tijdens de komende jaarwisseling. Net als vorig jaar mogen consumenten geen vuurwerk afsteken. Het demissionaire kabinet heeft hier vrijdag mee ingestemd, met als doel een extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk te voorkomen. Alleen vuurwerk in de lichtste categorie zoals sterretjes, trektouwtjes en sierfonteintjes mogen nog wel.

 • Gemeenteraadsleden steken steeds minder tijd in hun volksvertegenwoordigende taken. Het gros van de tijd (70 procent) wordt gestoken in bestuurlijke taken, zoals raads- en commissievergaderingen en het lezen van stukken.

  Raadsleden steeds meer vergadertijgers

  Gemeenteraadsleden besteden steeds minder tijd aan hun volksvertegenwoordigende taken. Slechts een kwart van hun tijd spenderen ze hieraan. Het gros van de tijd (70 procent) wordt gestoken in bestuurlijke taken, zoals raads- en commissievergaderingen en het lezen van stukken.

 • Er reed al een pendeldienst direct tussen Emmen en Ter Apel, om de reguliere buslijn 73 tussen Emmen en Ter Apel te ontlasten. Op deze buslijn waren in het verleden geregeld incidenten met asielzoekers die niet wilden betalen voor de busrit. De pendelbus tussen het azc en Emmen blijft ook gewoon rijden, zegt een woordvoerder van de gemeente Emmen. De bus vanaf Zwolle naar Ter Apel wordt volgens haar betaald door het ministerie van Justitie en Veiligheid. Emmen zelf draagt ook een beetje bij.

  Directe bus naar azc Ter Apel moet overlast tegengaan

  5 reacties

  Vanaf volgende week rijdt drie keer per dag een bus vanuit Zwolle rechtstreeks naar het asielzoekerscentrum in Ter Apel, meldt de gemeente Emmen. Gehoopt wordt dat hiermee de overlast die sommige asielzoekers veroorzaken in de trein van Zwolle naar Emmen en op het station in Emmen wordt verminderd.

 • © Shutterstock

  Burgemeester Beekdaelen trekt dreigement in

  Reageer

  Burgemeester Eric Geurts van de Limburgs gemeente Beekdaelen heeft zijn dreigement om het asielzoekerscentrum in Schinnen te laten sluiten, ingetrokken. Na gesprekken met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zegt hij ‘tevreden’ te zijn dat de samenstelling van de bewoners in het azc veranderd is. Hij dreigde met sluiting omdat er bijna uitsluitend alleenstaande mannen in het azc werden ondergebracht, terwijl was afgesproken dat er gezinnen zouden worden gehuisvest.

 • De Rotterdamse SP zegt zich te beraden op haar positie nadat het bestuur van de lokale afdeling van de partij donderdag werd geschorst door de landelijke partij.

  SP Rotterdam beraadt zich na schorsing

  Reageer

  De Rotterdamse SP zegt zich te beraden op haar positie nadat het bestuur van de lokale afdeling van de partij donderdag werd geschorst door de landelijke partij. De Rotterdamse afdeling van de SP zou ook niet mogen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!