of 64204 LinkedIn

Nieuws

 • Beeld: Shutterstock

  '500 extra opvangplekken zijn druppel op gloeiende plaat'

  Reageer

  De vijfhonderd extra opvangplekken voor asielzoekers die demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol woensdag aankondigde zijn 'een druppel op de gloeiende plaat'. Dat zei de voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen Koen Schuiling woensdagavond bij Nieuwsuur. 'Er zijn duizenden plekken in ons land nodig om deze toestroom op een humane wijze te kunnen opvangen.'

 • De uitspraken die burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen woensdag in een raadsvergadering deed, hebben de clubleiding van NEC verbaasd. Bruls zei onder meer dat hij wil dat relschoppers die zondag na de wedstrijd NEC - Vitesse de politie aanvielen een levenslang stadion- en omgevingsverbod krijgen. Hij denkt ook aan het weigeren van een bepaalde groep NEC-aanhangers in het stadion.

  Verbazing bij voetbalclub om harde woorden Bruls

  Reageer

  De uitspraken die burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen woensdag in een raadsvergadering deed, hebben de clubleiding van NEC verbaasd. Bruls zei onder meer dat hij wil dat relschoppers die zondag na de wedstrijd NEC - Vitesse de politie aanvielen een levenslang stadion- en omgevingsverbod krijgen. Hij denkt ook aan het weigeren van een bepaalde groep NEC-aanhangers in het stadion.

 • 'De VNG had ook kunnen zeggen: hierdoor wordt werken in de bijstand lonender en kunnen we mensen langer ondersteunen'.

  Werken in de bijstand wordt (iets) lonender

  Een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) zorgt ervoor dat werken in de bijstand in sommige gevallen lonender wordt. Maar de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) benadrukt vooral de nadelige effecten van de uitspraak. 

 • Nadat verschillende tegenvallers de opening van de bio-energiecentrale al vertraagde, hebben hogere kosten en tegenvallende inkomsten de installatie de nekslag gegeven. Deze week werd de centrale, waarin waterschap Vallei en Veluwe 4,5 miljoen euro investeerde, failliet verklaard.

  Hogere prijzen nekken bio-energiecentrale Harderwijk

  Nadat verschillende tegenvallers de opening van de bio-energiecentrale al vertraagde, hebben hogere kosten en tegenvallende inkomsten de installatie de nekslag gegeven. Deze week werd de centrale, waarin waterschap Vallei en Veluwe 4,5 miljoen euro investeerde, failliet verklaard.

 • Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) moet uiterlijk 30 november een besluit nemen over drie informatieverzoeken van het televisieprogramma Nieuwsuur. Doet hij dat niet, dan moet het departement een dwangsom betalen. Dat heeft de Raad van State (RvS) woensdag bepaald.

  Dwangsom voor VWS als Wob-besluit uitblijft

  Reageer

  Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) moet uiterlijk 30 november een besluit nemen over drie informatieverzoeken van het televisieprogramma Nieuwsuur. Doet hij dat niet, dan moet het departement een dwangsom betalen. Dat heeft de Raad van State (RvS) woensdag bepaald.

 • De herverdeling van het gemeentefonds moet beter en eerlijker, zo liet de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) de minister van Binnenlandse Zaken gisteren weten. Burgemeesters van de Utrechtse gemeenten gaan nog een stap verder: ze willen dat Den Haag extra geld stort in het gemeentefonds. Pas dan zijn ze bereid om afspraken te maken over nieuwe ambities, zoals inburgering.

  Burgemeesters pikken herverdeling gemeentefonds niet

  De herverdeling van het gemeentefonds moet beter en eerlijker, zo liet de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) de minister van Binnenlandse Zaken gisteren weten. Burgemeesters van de Utrechtse gemeenten gaan nog een stap verder: ze willen dat Den Haag extra geld stort in het gemeentefonds. Pas dan zijn ze bereid om afspraken te maken over nieuwe ambities, zoals inburgering.

 • Binnenlandse Zaken mag opnieuw aan de bak om in 2023 tot een betere herverdeling van het gemeentefonds te komen. Zonder aanpassingen kan het huidige voorstel er volgens de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) niet mee door. En dan nog moet het over maximaal drie jaar worden vervangen door een compleet ander voorstel.

  Herverdeling gemeentefonds ‘niet goed genoeg’

  Binnenlandse Zaken mag opnieuw aan de bak om in 2023 tot een betere herverdeling van het gemeentefonds te komen. Zonder aanpassingen kan het huidige voorstel er volgens de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) niet mee door. En dan nog moet het over maximaal drie jaar worden vervangen door een compleet ander voorstel.

 • Ede reageert daarmee dinsdag op ophef die is ontstaan na een artikel in de NRC van afgelopen zaterdag over geheim onderzoek naar islamitische organisaties.

  Ede wist niets van undercoveracties in moskee

  1 reactie

  De gemeente Ede wist niets van undercoveracties van onderzoeksbureau NTA in de moskee in die gemeente. De gemeente wist wel dat er onderzoek werd gedaan, maar daarvoor zouden interviews worden gemaakt met betrokkenen binnen de islamitische gemeenschap. 

 • 'Dat het een onderschatting is, weet ik wel zeker. Ik denk dat je het sowieso wel kan verdubbelen.'

  Minstens duizend uithuisplaatsingen bij toeslagenouders

  Ruim duizend kinderen wiens ouders het slachtoffer zijn geworden van de kinderopvangtoeslagenaffaire zijn tussen 2015 en 2020 uit huis geplaatst, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Maar volgens gedupeerde Janet Ramesar ligt het werkelijke aantal minstens dubbel zo hoog. 

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!