of 64120 LinkedIn

Nieuws

 • In de septembercirculaire heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken een fout gemaakt. Deze is in allerijl hersteld.

  Ministerie BZK maakt rekenfout in septembercirculaire

  Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een rekenfout gemaakt in de septembercirculaire die op Prinsjesdag is gepresenteerd. Deze is in allerijl hersteld. De gevolgen voor de gemeentelijke begrotingen lijken mee te vallen. Het is niet de eerste keer dat er fouten zitten in een circulaire van het ministerie.

 • Bij de komende jaarwisseling kunnen waarschijnlijk weer vreugdevuren in Den Haag worden aangestoken. De buurt Duindorp heeft daar al een evenementenvergunning voor verkregen. Over Scheveningen wordt de knoop volgende week doorgehakt, na een gesprek van burgemeester Jan van Zanen met de organisatoren.

  Den Haag staat vreugdevuren weer toe

  1 reactie

  Bij de komende jaarwisseling kunnen waarschijnlijk weer vreugdevuren in Den Haag worden aangestoken. De buurt Duindorp heeft daar inmiddels een evenementenvergunning voor verkregen. Over Scheveningen wordt de knoop volgende week doorgehakt, na een gesprek van burgemeester Jan van Zanen met de organisatoren.

 • Ambtenaren die klaagden over grensoverschrijdend gedrag van de afgetreden Amsterdamse wethouder Laurens Ivens, werden als oplossing bij hem weggehouden. Dat staat in een extern onderzoek naar hem. Volgens het onderzoek is de impact van het gedrag van Ivens op de vrouwen voor een belangrijk deel versterkt door de wijze waarmee de gemeente Amsterdam daarmee omging.

  Gemeente Amsterdam hield ambtenaren weg bij Ivens

  5 reacties

  Ambtenaren die klaagden over grensoverschrijdend gedrag van de afgetreden Amsterdamse wethouder Laurens Ivens, werden als oplossing bij hem weggehouden. Dat staat in een extern onderzoek naar hem. Volgens het onderzoek is de impact van het gedrag van Ivens op de vrouwen voor een belangrijk deel versterkt door de wijze waarmee de gemeente Amsterdam daarmee omging.

 • Beeld: Shutterstock

  Cao-onderhandelingen rijk worden woensdag hervat

  Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en de vakbonden FNV, CNV en CMHF zien weer voldoende basis om inhoudelijk over een nieuwe cao te gaan onderhandelen. Besloten is om woensdag 29 september de cao-onderhandelingen te hervatten.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!