of 64120 LinkedIn

Nieuws

 • De ambtelijke top van de provincie Limburg heeft geprobeerd het vrijdagavond gepubliceerde rapport over de IKL-affaire te manipuleren. Dat meldt NRC dat zich baseert op ‘bronnen rond het provinciehuis’, maar een van de onderzoekers, Wim Derksen, bevestigt het verhaal in de krant. ‘Het raakt mijn integriteit dat men blijkbaar dacht dat ik bereid was om aan zoiets mee te werken.’

  Limburgse topambtenaren wilden IKL-rapport manipuleren

  De ambtelijke top van de provincie Limburg heeft geprobeerd het vrijdagavond gepubliceerde rapport over de IKL-affaire te manipuleren. Dat meldt NRC dat zich baseert op ‘bronnen rond het provinciehuis’, maar een van de onderzoekers, Wim Derksen, bevestigt het verhaal in de krant. ‘Het raakt mijn integriteit dat men blijkbaar dacht dat ik bereid was om aan zoiets mee te werken.’

 • Het aantal woningaankopen door private investeerders neemt buiten de Randstad flink toe. Ook in Gelderland willen overheden maatregelen nemen. Uit een onderzoek van het Kadaster blijkt dat in de provincie het aantal transacties door investeerders in de afgelopen drie jaar met 50% is gestegen.

  Buy-to-let neemt ook in Gelderland een vlucht

  Het aantal woningaankopen door private investeerders neemt buiten de Randstad flink toe. Ook in Gelderland willen overheden maatregelen nemen. Uit een onderzoek van het Kadaster blijkt dat in de provincie het aantal transacties door investeerders in de afgelopen drie jaar met 50% is gestegen.

 • De gemeente Zwartewaterland wil monumenten bouwen voor inwoners van de gemeente die zijn overleden aan de gevolgen van corona. De monumenten moeten komen in de gemeentekernen Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis. Burgemeester Eddy Bilder wil ook één of meer herdenkingsbijeenkomsten voor slachtoffers van corona organiseren.

  Zwartewaterland: monumenten voor coronaslachtoffers

  1 reactie

  De gemeente Zwartewaterland wil monumenten bouwen voor inwoners van de gemeente die zijn overleden aan de gevolgen van corona. De monumenten moeten komen in de gemeentekernen Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis. Burgemeester Eddy Bilder wil ook één of meer herdenkingsbijeenkomsten voor slachtoffers van corona organiseren.

 • De weggestuurde waarnemend burgemeester Eppie Klein van Scherpenzeel stelt dat hij op oneigenlijke gronden is ontslagen. Hij gaat zijn ontslag aanvechten.

  Weggestuurde burgemeester Klein geeft strijd niet op

  De weggestuurde waarnemend burgemeester Eppie Klein van Scherpenzeel gaat zijn ontslag aanvechten. Hij stelt dat hij op oneigenlijke gronden is ontslagen. Het ontslag donderdag kwam voor Klein als een verrassing. Wel oefende de Gelderse commissaris van de koning John Berends al tijden oneigenlijke druk uit op Klein. Dat viel hem niet alleen uitermate zwaar; hij voelde zich ook niet meer veilig in het vrijuit geven van zijn mening.

 • Beeld: Shutterstock

  'Vervroegd stemmen vergroot toegankelijkheid'

  Vervroegd stemmen is tijdens de Tweede Kamerverkiezingen goed bevallen en daarom wil demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66) het ook mogelijk maken voor de verkiezingen van provinciale staten en waterschappen in maart 2023. Om aan Europese kritiek tegemoet te komen, brengt ze het aantal volmachten terug naar een. Behalve vervroegd stemmen zijn er meerdere acties waarmee wordt geprobeerd de verkiezingen toegankelijker te maken.

 • De situatie in de Nederlandse noodopvang wordt steeds nijpender. Daardoor komen vluchtelingenkinderen in de knel. UNICEF, het kinderfonds van de VN, zegt zich grote zorgen te maken over de omstandigheden waarin kinderen in noodopvanglocaties verblijven.

  Grote zorgen over kinderen in noodopvanglocaties

  1 reactie

  De situatie in de Nederlandse noodopvang wordt steeds nijpender. Daardoor komen vluchtelingenkinderen in de knel. UNICEF, het kinderfonds van de VN, zegt zich grote zorgen te maken over de omstandigheden waarin kinderen in noodopvanglocaties verblijven.

 • Vanaf maandag begint een inzamelweek voor messen en nepwapens, waarbij vooral jongeren worden aangemoedigd wapens af te staan. Dat kunnen ze anoniem en zonder een straf te riskeren doen tot en met zondag 17 oktober. Een groot aantal gemeenten doet mee en in sommige gemeenten kunnen ook vuurwapens worden ingeleverd.

  Gemeenten openen inzamelpunten voor wapens

  1 reactie

  Vanaf maandag begint een inzamelweek voor messen en nepwapens, waarbij vooral jongeren worden aangemoedigd wapens af te staan. Dat kunnen ze anoniem en zonder een straf te riskeren doen tot en met zondag 17 oktober. Een groot aantal gemeenten doet mee en in sommige gemeenten kunnen ook vuurwapens worden ingeleverd.

 • Beeld: Shutterstock

  Europese zorgen over lokale Nederlandse overheden

  De Raad van Europa is bezorgd over de lokale democratie in Nederland. De financiële problemen zijn groot, de vele samenwerkingsverbanden roepen vragen op over de verantwoording en de rol van de burgemeester is politieker geworden.

 • Beeld: Shutterstock

  Geen belangenverstrengeling bestuurders Limburg

  9 reacties

  Voormalige CDA-bestuurders Ger Koopmans en Hubert Mackus van de provincie Limburg hebben zich niet schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling. Dat geldt ook voor huidig dijkgraaf Patrick van der Broeck, voormalig CDA-gedeputeerde, blijkt uit een vrijdagavond gepubliceerd onderzoek naar de integriteit van deze oud-bestuurders.

 • John Jorritsma stopt als burgemeester van Eindhoven, maakte de gemeente vrijdag bekend. Jorritsma is sinds september 2016 burgemeester. De 65-jarige VVD'er stopt aan het einde van zijn termijn, volgend jaar september. Hij 'ambieert geen tweede ambtsperiode', zo staat te lezen in een verklaring.

  Jorritsma stopt als burgemeester Eindhoven

  Reageer

  John Jorritsma stopt als burgemeester van Eindhoven, maakte de gemeente vrijdag bekend. Jorritsma is sinds september 2016 burgemeester. De 65-jarige VVD'er stopt aan het einde van zijn termijn, volgend jaar september. Hij 'ambieert geen tweede ambtsperiode', zo staat te lezen in een verklaring.

 • Een nieuw loonbod van de VNG of niet, ambtenaren van de gemeente Amsterdam gaan over tot werkonderbrekingen. Op dinsdagmiddag 12 oktober bij de Dokwerker, het monument ter nagedachtenis aan de Februaristaking van 1941 op het Jonas Daniël Meijerplein.

  Ambtenaren Amsterdam leggen werk neer

  Een nieuw loonbod van de VNG of niet, ambtenaren van de gemeente Amsterdam gaan over tot werkonderbrekingen. Op dinsdagmiddag 12 oktober bij de Dokwerker, het monument ter nagedachtenis aan de Februaristaking van 1941 op het Jonas Daniël Meijerplein.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!