of 61043 LinkedIn

Nieuws

 • ‘Niets is complexer dan organisaties die gegrepen zijn door angst, wantrouwen en woede’, schrijft teamtrainer en organisatieadviseur Peter Fijbes in zijn boek ‘Angstcultuur’. Razend actueel, want een economische crisis vergroot de kans erop.

  Angstcultuur kent vele vormen

  ‘Niets is complexer dan organisaties die gegrepen zijn door angst, wantrouwen en woede’, schrijft teamtrainer en organisatieadviseur Peter Fijbes in zijn boek ‘Angstcultuur’. Razend actueel, want een economische crisis vergroot de kans erop.

 • Initiatiefnemers van zonneparken moeten streven naar een participatie van 50% van de omwonenden. Maar gemeenten mogen lokaal eigendom niet als harde eis opnemen in een vergunning. Dat blijkt uit een factsheet van het Nationaal Programma RES. Toch worden die eisen regelmatig gesteld, zegt de brancheorganisatie van ondernemers in zonne-energie.

  Gemeente kan deelname zonnepark niet verplichten

  Initiatiefnemers van zonneparken moeten streven naar een participatie van 50% van de omwonenden. Maar gemeenten mogen lokaal eigendom niet als harde eis opnemen in een vergunning. Dat blijkt uit een factsheet van het Nationaal Programma RES. Toch worden die eisen regelmatig gesteld, zegt de brancheorganisatie van ondernemers in zonne-energie.

 • Het moderniseren van koeien- en varkenstallen levert per geïnvesteerde euro negen keer zoveel milieuwinst op als het opkopen van de grootste stikstofdepositie veroorzakende bedrijven in de buurt van kwetsbare natuurgebieden. Dat blijkt uit een nieuwe door ­Connecting Agri & Food ontwikkelde rekenmethodiek.

  Opkopen stal minder effectief dan moderniseren

  Het moderniseren van koeien- en varkenstallen levert per geïnvesteerde euro negen keer zoveel milieuwinst op als het opkopen van de grootste stikstofdepositie veroorzakende bedrijven in de buurt van kwetsbare natuurgebieden.

 • © Shutterstock

  Besluitvorming demonstratie op Dam was slordig

  1 reactie

  De besluitvorming voor en tijdens de antiracisme-demonstratie op 1 juni op de Dam in Amsterdam was slordig. De Amsterdamse driehoek van burgemeester, politie en Openbaar Ministerie heeft niet als een overlegorgaan gefunctioneerd. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek dat burgemeester Femke Halsema heeft laten uitvoeren.

 • Levens en banen staan op het spel als er niet snel een akkoord komt tussen het Europees Parlement en de lidstaten over de Europese begroting. Die boodschap gaven de lokale en regionale overheden in de EU af aan Charles Michel, de voorzitter van de Raad, waarin de lidstaten zitten.

  'Uitstel EU-begroting kost levens´

  Levens en banen staan op het spel als er niet snel een akkoord komt tussen het Europees Parlement en de lidstaten over de Europese begroting. Die boodschap gaven de lokale en regionale overheden in de EU af aan Charles Michel, de voorzitter van de Raad, waarin de lidstaten zitten.

 • De coronacrisis vergt zoveel ambtelijke capaciteit in Eindhoven dat moet worden ingegrepen om de werkdruk behapbaar te krijgen. Het college komt in november met een lijst waar de ambtelijke inzet kan worden teruggeschroefd.

  Werkdruk ambtenaren loopt door corona spuigaten uit

  De coronacrisis vergt zoveel ambtelijke capaciteit in Eindhoven dat prioriteiten moeten worden verlegd. Het college komt in november met een lijst waar de ambtelijke inzet kan worden teruggeschroefd. Ook wordt aan de raad voorgesteld de termijn van beantwoording van raadsvragen met twee weken te verlengen tot zes weken. Daarnaast wil het college meer ruimte tussen meningsvormende en raadsvergaderingen.

 • De kersverse coalitie van Lelystad is dinsdag haar meerderheid al weer kwijtgeraakt. Raadslid Eric van Luxemburg is van de InwonersPartij overgestapt naar de PVV.

  Verhoudingen Lelystad verstoord na politieke crisis

  Saai is het nooit in politiek Lelystad. De laatste acht maanden stapten twee wethouders op, verschoot de coalitie vervolgens van kleur en vertrok de burgemeester (vrijwillig). Als klap op de vuurpijl is de kersverse coalitie dinsdag haar meerderheid al weer kwijtgeraakt.

 • Met een half miljoen euro vanuit het rijk kunnen tien gemeenten de komende maanden extra aan de slag om overlastgevende asielzoekers aan te pakken. De gemeenten krijgen de financiële steun van staatssecretaris Ankie Broekers-Knol na goedkeuring van voorgestelde projecten met onder meer boa’s, coaches en cameratoezicht.

  Extra steun voor aanpak overlastgevende asielzoekers

  Met een half miljoen euro vanuit het rijk kunnen tien gemeenten de komende maanden extra aan de slag om overlastgevende asielzoekers aan te pakken. De gemeenten krijgen de financiële steun van staatssecretaris Ankie Broekers-Knol na goedkeuring van voorgestelde projecten met onder meer boa’s, coaches en cameratoezicht.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!