of 64231 LinkedIn

Nieuws

 • Lobbyist Dianthus Panacho heeft afgelopen week aangifte gedaan tegen kersvers wethouder Christine Eskes (CDA) van de gemeente Rotterdam wegens het opzettelijk schenden van het ambtsgeheim toen zij een ‘geheime’ presentatie over het Schiekadeblok naar de pers stuurde.

  Aangifte tegen kersverse Rotterdamse wethouder Eskes

  Lobbyist Dianthus Panacho heeft afgelopen week aangifte gedaan tegen kersvers wethouder Christine Eskes (CDA) van de gemeente Rotterdam wegens het opzettelijk schenden van het ambtsgeheim toen zij een ‘geheime’ presentatie over het Schiekadeblok naar de pers stuurde.

 • Het is zonde als gemeenten steeds zelf het wiel moeten uitvinden, dus lanceert het ministerie van BZK op 16 november het Platform Gemeenten en Mensenrechten. Het platform richt zich specifiek op gemeentebestuurders en gemeenteambtenaren en heeft als doel de kennis en betrokkenheid van gemeenten bij mensenrechten te vergroten.

  BZK lanceert Platform Gemeenten en Mensenrechten

  Het is zonde als gemeenten steeds zelf het wiel moeten uitvinden, dus lanceert het ministerie van BZK met onder meer de VNG op 16 november het Platform Gemeenten en Mensenrechten. Het platform gaat zich richten op gemeentebestuurders en gemeenteambtenaren en heeft als doel de kennis en betrokkenheid van gemeenten bij mensenrechten te vergroten.

 • Een landelijke inleveractie gericht op jongeren heeft vorige week in totaal 3300 wapens opgeleverd. Het gaat om allerlei soorten, waaronder messen en steekwapens, meldt het ministerie van Justitie op basis van een voorlopige telling. Ook werden er honderden vuurwapens afgestaan. Het doel was om het aantal wapens op straat te verminderen.

  Landelijke inleveractie levert 3300 wapens op

  1 reactie

  Een landelijke inleveractie gericht op jongeren heeft vorige week in totaal 3300 wapens opgeleverd. Het gaat om allerlei soorten, waaronder messen en steekwapens, meldt het ministerie van Justitie op basis van een voorlopige telling. Ook werden er honderden vuurwapens afgestaan. Het doel was om het aantal wapens op straat te verminderen.

 • De Limburgse gemeente Beekdaelen is bereid om 450 asielzoekers op te vangen op een voormalig bevoorradingscentrum van het Amerikaanse leger in Schinnen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente gevraagd om een noodopvang voor de duur van een jaar. Het college van burgemeester en wethouders laat vrijdag weten voornemens te zijn positief te reageren op het verzoek.

  Beekdaelen wil 450 asielzoekers opvangen

  Reageer

  De Limburgse gemeente Beekdaelen is bereid om 450 asielzoekers op te vangen op een voormalig bevoorradingscentrum van het Amerikaanse leger in Schinnen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente gevraagd om een noodopvang voor de duur van een jaar. Het college van burgemeester en wethouders laat vrijdag weten voornemens te zijn positief te reageren op het verzoek.

 • De Landelijke Eenheid van de politie heeft in stilte een team opgezet dat de strijd moet aanbinden met de zware georganiseerde misdaad. Bronnen bevestigen vrijdag een bericht daarover van het AD. De Taskforce Aanpak Criminele Machtsstructuren (ACM) zou zijn opgericht na de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, in juli.

  Politie start eigen taskforce zware misdaad

  Reageer

  De Landelijke Eenheid van de politie heeft in stilte een team opgezet dat de strijd moet aanbinden met de zware georganiseerde misdaad. Bronnen bevestigen vrijdag een bericht daarover van het AD. De Taskforce Aanpak Criminele Machtsstructuren (ACM) zou zijn opgericht na de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, in juli.

 • De in februari door de raad weggestuurde wethouder Guido Schoolmeesters (Gemeenschapslijst) wil drie ambtenaren van de gemeente Someren en een onderzoeker van Necker van Naem onder ede horen. Dat wil hij via de rechter afdwingen. ‘Wij vragen om een voorlopig getuigenverhoor.’

  Ex-wethouder: waarheidsvinding boven vertrouwelijkheid

  De in februari door de raad weggestuurde wethouder Guido Schoolmeesters (Gemeenschapslijst) wil drie ambtenaren van de gemeente Someren en een onderzoeker van Necker van Naem onder ede horen. Dat wil hij via de rechter afdwingen. ‘Wij vragen om een voorlopig getuigenverhoor.’

 • Beeld: Shutterstock

  '500 extra opvangplekken zijn druppel op gloeiende plaat'

  6 reacties

  De vijfhonderd extra opvangplekken voor asielzoekers die demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol woensdag aankondigde zijn 'een druppel op de gloeiende plaat'. Dat zei de voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen Koen Schuiling woensdagavond bij Nieuwsuur. 'Er zijn duizenden plekken in ons land nodig om deze toestroom op een humane wijze te kunnen opvangen.'

 • De uitspraken die burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen woensdag in een raadsvergadering deed, hebben de clubleiding van NEC verbaasd. Bruls zei onder meer dat hij wil dat relschoppers die zondag na de wedstrijd NEC - Vitesse de politie aanvielen een levenslang stadion- en omgevingsverbod krijgen. Hij denkt ook aan het weigeren van een bepaalde groep NEC-aanhangers in het stadion.

  Verbazing bij voetbalclub om harde woorden Bruls

  2 reacties

  De uitspraken die burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen woensdag in een raadsvergadering deed, hebben de clubleiding van NEC verbaasd. Bruls zei onder meer dat hij wil dat relschoppers die zondag na de wedstrijd NEC - Vitesse de politie aanvielen een levenslang stadion- en omgevingsverbod krijgen. Hij denkt ook aan het weigeren van een bepaalde groep NEC-aanhangers in het stadion.

 • 'De VNG had ook kunnen zeggen: hierdoor wordt werken in de bijstand lonender en kunnen we mensen langer ondersteunen'.

  Werken in de bijstand wordt (iets) lonender

  Een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) zorgt ervoor dat werken in de bijstand in sommige gevallen lonender wordt. Maar de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) benadrukt vooral de nadelige effecten van de uitspraak. 

 • Nadat verschillende tegenvallers de opening van de bio-energiecentrale al vertraagde, hebben hogere kosten en tegenvallende inkomsten de installatie de nekslag gegeven. Deze week werd de centrale, waarin waterschap Vallei en Veluwe 4,5 miljoen euro investeerde, failliet verklaard.

  Hogere prijzen nekken bio-energiecentrale Harderwijk

  Nadat verschillende tegenvallers de opening van de bio-energiecentrale al vertraagde, hebben hogere kosten en tegenvallende inkomsten de installatie de nekslag gegeven. Deze week werd de centrale, waarin waterschap Vallei en Veluwe 4,5 miljoen euro investeerde, failliet verklaard.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!