of 63082 LinkedIn

Nieuws

 • De ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken horen al eeuwen bij de zekerheden van elke kabinetsformatie. Maar volgens hoogleraar Wim van Meurs speelt de invulling van die posten bij het politieke schaakspel van de kabinetsformatie een marginale rol.

  Buitenlandposten, eens speelterrein van de hoge heeren

  De ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken horen al eeuwen bij de zekerheden van elke kabinetsformatie. Maar volgens hoogleraar Wim van Meurs speelt de invulling van die posten bij het politieke schaakspel van de kabinetsformatie een marginale rol.

 • Beeld: Shutterstock

  Nieuw plan Amsterdam in strijd tegen drugscriminaliteit

  Reageer

  Meer bewustwording creëren onder drugsgebruikers over het geweld dat achter de handel schuilgaat, de softdrugsmarkt verkleinen en criminele netwerken hard aanpakken. Het zijn een aantal speerpunten waarmee de gemeente Amsterdam, justitie en politie de drugscriminaliteit in de stad het hoofd wil bieden.

 • Beeld: Shutterstock

  Fractieleider Gelderland weg bij FVD om poster 5 mei

  4 reacties

  Arjan de Kok, fractieleider van Forum voor Democratie (FVD) in de Provinciale Staten van Gelderland, verlaat de partij van Thierry Baudet. De Kok laat op Twitter weten dat hij het niet eens is met de poster van FVD over Bevrijdingsdag. Op het affiche wordt een vergelijking getrokken tussen de Tweede Wereldoorlog en de coronamaatregelen.

 • Al jaren staan in Doetinchem gifvaten te lekken. De nieuwbakken fractievoorzitter van GroenLinks Karen Kamps eist actie van de eigen milieuwethouder. Het lokale partijbestuur wil dat Kamps haar mond houdt. Dat doet ze niet. ‘Ik vertegenwoordig de inwoners, niet het bestuur.’

  ‘Er heerste een cultuur van ons-kent-ons’

  Al jaren staan in Doetinchem gifvaten te lekken. De nieuwbakken fractievoorzitter van GroenLinks Karen Kamps eist actie van de eigen milieuwethouder. Het lokale partijbestuur wil dat Kamps haar mond houdt. Dat doet ze niet. ‘Ik vertegenwoordig de inwoners, niet het bestuur.’

 • Dat stelt de Brandweeracademie op basis van tientallen groepsgesprekken in de 25 veiligheidsregio’s. Er blijkt juist sprake van een heel divers beeld: geen enkel knelpunt wordt op alle posten ervaren. Of een post een knelpunt ervaart en zo ja welk, verschilt per post en per moment. Dat leidt tot de conclusie dat waar geen generiek probleem is, ook niet te worden gezocht naar een uniforme oplossing.

  Probleem tekort vrijwilligers brandweer bestaat niet

  Het blijkt een misverstand dat de brandweer kampt met een groot dreigend tekort aan vrijwilligers. Niets wijst er volgens onderzoek door de Brandweeracademie op dat er sprake is van een alom ervaren knelpunt op het gebied van werven en behouden van vrijwilligers.

 • Waterschap Limburg krijgt een eigen meldpunt integriteit. Dinsdag stelde ook de provincie Limburg al een soortgelijk meldpunt in. Bij zo’n meldpunt kunnen mensen veronderstelde bestuurlijke misstappen melden. Het waterschap besloot woensdag tot een eigen meldpunt na kritiek op een gronddeal in 2016.

  Ook Waterschap Limburg krijgt eigen meldpunt integriteit

  2 reacties

  Waterschap Limburg krijgt een eigen meldpunt integriteit. Dinsdag stelde ook de provincie Limburg al een soortgelijk meldpunt in. Bij zo’n meldpunt kunnen mensen veronderstelde bestuurlijke misstappen melden. Het waterschap besloot woensdag tot een eigen meldpunt na kritiek op een gronddeal in 2016.

 • De regio Eindhoven maakte de afgelopen decennia verschillende economische crises mee. Alle crises kwam de regio, door nauw samen te werken, te boven. Is het ‘recept’ bruikbaar voor de coronacrisis, en ook in andere regio’s?

  Samenwerking helpt regio Brainport door crises

  De regio Eindhoven maakte de afgelopen decennia verschillende economische crises mee. Te beginnen met die van begin jaren ‘90, met de massaontslagen bij Philips en DAF. Ook latere crises kwam de regio, door nauw samen te werken, te boven. Is het ‘recept’ bruikbaar voor de coronacrisis, en ook in andere regio’s?

 • De Coolsingel in Rotterdam.

  'Rotterdamse aanpak kan leiden tot rechtsongelijkheid'

  Het Rotterdamse besluit om de schulden van 'toeslagenouders' zelf kwijt te schelden, in afwachting van de landelijke regeling, kan niet op steun van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) rekenen. Wethouder Peter Heijkoop roept andere gemeenten op om het Rotterdamse voorbeeld niet te volgen. 

 • Waarom is de Amersfoortse VVD-wethouder Hans Buijtelaar precies opgestapt? En waarom zou zijn beoogde opvolger, het oud-Kamerlid Roald van der Linde, wel in staat zijn het vastgelopen dossier van de westelijke randweg vlot te trekken? Tijdens een lange gemeenteraadsessie dinsdagavond werden die vragen niet beantwoord.

  Nieuwe wethouder brengt randweg niet dichterbij

  Waarom is de Amersfoortse VVD-wethouder Hans Buijtelaar precies opgestapt? En waarom zou zijn beoogde opvolger, het oud-Kamerlid Roald van der Linde, wel in staat zijn het vastgelopen dossier van de westelijke randweg vlot te trekken? Tijdens een lange gemeenteraadsessie dinsdagavond werden die vragen niet beantwoord.

 • Er is geen aanleiding om de bouw en inrichting van het Multidisciplinair Interventie Team (MIT) te vertragen en te stoppen, schrijft demissionair minister Ferd Grapperhaus. Daarmee reageert hij op Kamervragen van de VVD naar aanleiding van zorgen bij de politie over werving door het MIT onder hun personeel. Die ‘roofbouw’ zou de aanpak van ondermijnende criminaliteit juist ondermijnen.

  Grapperhaus: MIT vervangt bestaande diensten niet

  Er is geen aanleiding om de bouw en inrichting van het Multidisciplinair Interventie Team (MIT) te vertragen en te stoppen, schrijft demissionair minister Ferd Grapperhaus. Daarmee reageert hij op zorgen bij de politie over werving door het MIT onder hun personeel. Die ‘roofbouw’ zou de aanpak van ondermijnende criminaliteit juist ondermijnen. ‘Natuurlijk realiseer ik mij dat tot op zekere hoogte en tijdelijk sprake kan zijn van verdeling van schaarse expertise.’

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!