of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Ondergrondse hoogspanningskabels vormen een gevaar voor de bewoners van tientallen, en mogelijk veel meer huizen. RTL Nieuws ontdekte een aantal plaatsen in Nederland, waaronder Den Haag en Naarden, waar de straling in huizen in de omgeving daardoor te hoog is.

  'Veel huizen te dicht bij hoogspanningskabel'

  Reageer

  Ondergrondse hoogspanningskabels vormen een gevaar voor de bewoners van tientallen, en mogelijk veel meer huizen. RTL Nieuws ontdekte een aantal plaatsen in Nederland, waaronder Den Haag en Naarden, waar de straling in huizen in de omgeving daardoor te hoog is.

 • De verdeelsystematiek voor gemeenten met veel kernen wordt voorlopig nog niet aangepast. Dat schrijft minister Ollongren in antwoord op Kamervragen van het CDA.

  Geen extra geld voor gemeenten met veel kernen

  Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken wil de verdeelsystematiek voor gemeenten met veel kernen nog niet aanpassen. Pas als uit nader onderzoek blijkt dat meer gemeenten met veel kernen knelpunten ervaren, kan dit worden meegenomen bij de herziening van de financiële verhoudingen.

 • De Haagse burgemeester heeft in 2015 juist gehandeld door de paspoorten van twee potentiële Syriëgangers vervallen te verklaren. Dat oordeelt de Raad van State.

  Haagse burgemeester trok terecht paspoorten in

  Reageer

  De burgemeester van Den Haag heeft juist gehandeld door de paspoorten van twee potentiële Syriëgangers vervallen te verklaren. Hoewel er haken en ogen zitten aan het besluit van de burgemeester uit 2015, oordeelt de Raad van State dat de paspoorten toch ongeldig blijven.

 • De gemeente Utrecht mag geen gegevens over het seksuele leven van personen opnemen in een register. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) oordeelde dat de registratieplicht van raamprostituees die Utrechte wilde invoeren in strijd is met de Wet bescherming persoonsgegevens.

  AP wijst registratieplicht prostituees definitief af

  1 reactie

  De gemeente Utrecht mag geen gegevens over het seksuele leven van personen opnemen in een register. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) oordeelde dat de registratieplicht van raamprostituees die Utrechte wilde invoeren in strijd is met de Wet bescherming persoonsgegevens.

 • Voor drie wethoudersposten hebben zich in de Brabantse gemeente Hilvarenbeek in totaal 73 kandidaten gemeld. De gemeenteraad besloot een wethoudersvacature te plaatsen naar aanleiding van de keuze van de vier politieke partijen om de komende periode raadsbreed te gaan samenwerken.

  73 kandidaten voor wethoudersposten in Hilvarenbeek

  Reageer

  Voor drie wethoudersposten hebben zich in de Brabantse gemeente Hilvarenbeek in totaal 73 kandidaten gemeld. De gemeenteraad besloot een wethoudersvacature te plaatsen naar aanleiding van de keuze van de vier politieke partijen om de komende periode raadsbreed te gaan samenwerken.

 • De Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft opdracht gegeven de zonnestudio en coffeeshop te sluiten die dinsdagochtend vroeg werden beschoten. De gevels van de twee zaken in de Peperstraat, in het centrum van de stad, raakten beschadigd door meerdere inslagen.

  Beschoten zaken Delft door gemeente gesloten

  Reageer

  De Delftse burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft opdracht gegeven de zonnestudio en coffeeshop te sluiten die dinsdagochtend vroeg werden beschoten. De gevels van de twee zaken in de Peperstraat, in het centrum van de stad, raakten beschadigd door meerdere inslagen. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

 • Officier van justitie Greetje Bos verlaat het Openbaar Ministerie (OM) om wethouder te worden voor de VVD in Breda. De Bredase VVD-fractievoorzitter Thierry Aartsen heeft dat dinsdagavond bevestigd naar aanleiding van een bericht van BN/De Stem.

  Aanklager Greetje Bos wethouder in Breda

  Reageer

  Officier van justitie Greetje Bos verlaat het Openbaar Ministerie (OM) om wethouder te worden voor de VVD in Breda. De Bredase VVD-fractievoorzitter Thierry Aartsen heeft dat dinsdagavond bevestigd naar aanleiding van een bericht van BN/De Stem.

 • Als bestuurders herkennen en onderkennen welke bestuursstijl in welke situatie wordt verlangd, is al een wereld gewonnen. Dat stellen voormalig D66-Kamerlid Gerard Schouw, hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops en hoogleraar bestuurskunde Stavros Zouridis in hun onlangs verschenen boek ‘Stijlen voor bestuurders’.

  Besturen in labyrint

  ‘Het gecompliceerde bestaan van bestuurders speelt zich af in een labyrint van politieke wedijver, uiteenlopende belangen en rituelen, in een publieke omgeving die altijd iets onveiligs heeft en vol hectiek is.’ Als bestuurders de patronen in het labyrint herkennen en onderkennen welke bestuursstijl in welke situatie wordt verlangd, is al een wereld gewonnen. Dat stellen voormalig D66-Kamerlid Gerard Schouw, hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops en hoogleraar bestuurskunde Stavros Zouridis in hun onlangs verschenen boek ‘Stijlen voor bestuurders’.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

Alle whitepapers

Dossiers