of 60715 LinkedIn

Nieuws

 • Voor het eerst in de Oldenzaalse politiek wordt de vergadering van de raad in een andere gemeente gehouden. De raadsvergadering van de Oldenzaalse gemeenteraad vindt vanaf 21 september in de raadszaal van de gemeente Dinkelland plaats. Reden om uit te wijken naar een andere locatie is dat alle 23 Oldenzaalse raadsleden hier met elkaar in één ruimte kunnen vergaderen mét in achtneming van 1,5 meter afstand.

  Raad Oldenzaal vergadert in andere gemeente

  Voor het eerst in de Oldenzaalse politiek wordt de vergadering van de raad in een andere gemeente gehouden. De raadsvergadering van de Oldenzaalse gemeenteraad vindt vanaf 21 september in de raadszaal van de gemeente Dinkelland plaats. Reden om uit te wijken naar een andere locatie is dat alle 23 Oldenzaalse raadsleden hier met elkaar in één ruimte kunnen vergaderen mét in achtneming van 1,5 meter afstand.

 • Wat als je de slechtst presterende 10 procent medewerkers in een organisatie zou vervangen door de beste 10 procent? In het bedrijfsleven levert het 4 tot 5 procent meer productie op, aldus Harry Garretsen, hoogleraar Internationale economie in Groningen. ‘Dat is een fors effect. Maar het kost wel moeite om zoiets voor elkaar te krijgen. Hebben managers in de publieke sector wel voldoende manoeuvreerruimte?’

  Ondermaats presteren: aanpakken of gedogen?

  Wat als je de slechtst presterende 10 procent medewerkers in een organisatie zou vervangen door de beste 10 procent? In het bedrijfsleven levert het 4 tot 5 procent meer productie op, aldus Harry Garretsen, hoogleraar Internationale economie in Groningen. ‘Dat is een fors effect. Maar het kost wel moeite om zoiets voor elkaar te krijgen. Hebben managers in de publieke sector wel voldoende manoeuvreerruimte?’

 • Het kabinet heeft in nauwe samenwerking met zes veiligheidsregio’s maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn gebaseerd op advies van het Outbreak Management Team en gaan in op zondag 20 september 18:00 uur. Volgens minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid is de tweede golf begonnen.

  Regionale maatregelen om virus in te dammen

  Het kabinet heeft in nauwe samenwerking met zes veiligheidsregio’s maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn gebaseerd op advies van het Outbreak Management Team en gaan in op zondag 20 september 18:00 uur. Volgens minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid is de tweede golf begonnen.

 • Verkenner Paul Frissen moet met oplossingen komen voor de bestuurscrisis in Scherpenzeel. Dat heeft de Gelderse commissaris van de koning, John Berends, vrijdagavond bekend gemaakt.

  Verkenner moet Scherpenzeel uit bestuurscrisis loodsen

  Een verkenner moet met oplossingen komen voor de bestuurscrisis in Scherpenzeel. Die is ontstaan nadat de wethouders het vertrouwen in waarnemend burgemeester Harry de Vries hadden opgezegd. De Gelderse commissaris van de koning, John Berends, heeft Paul Frissen als verkenner op pad gestuurd.

 • De ministerraad is vrijdag akkoord gegaan met vijf herindelingsvoorstellen. Het gaat om drie gemeentelijke fusies in Noord-Holland en twee in Noord-Brabant. De teller komt in 2022 uit op 345 gemeenten.

  Weer tien gemeenten minder, in 2022

  De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met vijf herindelingsvoorstellen. Het gaat om drie gemeentelijke fusies in Noord-Holland en twee in Noord-Brabant. De teller komt in 2022 uit op 345 gemeenten, als ook de Tweede Kamer instemt met de wetsvoorstellen. 

 • Wethouder Maud Hulshof (arbeidsmarkt, D66): 'We vinden dat parttime werken ook voor de mensen zelf mag lonen. Het is belangrijk dat mensen tijdens de bijstand zoveel mogelijk werken. Het is goed voor mensen zelf en voor de arbeidsmarkt.'

  Deeltijdwerk moet lonen, vindt gemeente Wageningen

  In Wageningen krijgen bijstandsgerechtigden vanaf 1 oktober meer ruimte om bij te verdienen naast de uitkering. De gemeente verwacht dat dat de kosten voor de bijstand zal verlagen. Het besluit komt voort uit het bijstandsexperiment dat eerder dit jaar werd afgerond.

 • Burgemeester Paul Depla van Breda pleit voor een nationaal ondermijnende criminaliteit. Zo'n coördinator moet onderdeel worden van het bestrijden van de georganiseerde misdaad, zei hij vrijdagochtend in het radioprogramma Spraakmakers op NPO Radio 1.

  Depla wil nationaal coördinator ondermijning

  Reageer

  Burgemeester Paul Depla van Breda pleit voor een nationaal ondermijnende criminaliteit. Zo'n coördinator moet onderdeel worden van het bestrijden van de georganiseerde misdaad, zei hij vrijdagochtend in het radioprogramma Spraakmakers op NPO Radio 1.

 • Ruim twee derde van de burgemeesters heeft voldoende instrumenten om online aangejaagde ordeverstoringen te kunnen voorkomen. Dat is een van de belangrijkste conclusies die Willem Bantema trekt in zijn nieuwe boek ‘Niet bevoegd, wel verantwoordelijk’. Bantema, senior onderzoeker aan de NHL Stenden Hogeschool, vroeg 107 burgemeesters en wilde weten of zij behoefte hebben aan meer bevoegdheden om preventief online in te kunnen grijpen.

  'Als burgemeester online reageert is er geen weg terug'

  Ruim twee derde van de burgemeesters heeft voldoende instrumenten om online aangejaagde ordeverstoringen te kunnen voorkomen. Dat is een van de belangrijkste conclusies die Willem Bantema trekt in zijn nieuwe boek ‘Niet bevoegd, wel verantwoordelijk’, schrijft iBestuur. Bantema, senior onderzoeker aan de NHL Stenden Hogeschool, vroeg 107 burgemeesters en wilde weten of zij behoefte hebben aan meer bevoegdheden om preventief online in te kunnen grijpen.

 • De Rotterdamse gemeenteraad is vijftien jaar lang summier geïnformeerd over de financiële en organisatorische problemen bij het Warmtebedrijf Rotterdam. Daarnaast zijn risico’s, die in de honderden miljoenen euro’s lopen, onderschat. Deze constateringen staan in het Eindrapport raadsenquête Warmtebedrijf Rotterdam dat donderdag is gepresenteerd.

  Warmtebedrijf Rotterdam 'nooit volwassen geworden'

  Reageer

  De Rotterdamse gemeenteraad is vijftien jaar lang summier geïnformeerd over de financiële en organisatorische problemen bij het Warmtebedrijf Rotterdam. Daarnaast zijn risico’s, die in de honderden miljoenen euro’s lopen, onderschat. Deze constateringen staan in het Eindrapport raadsenquête Warmtebedrijf Rotterdam dat donderdag is gepresenteerd.

 • De sneltramdienst tussen de stad Utrecht en randgemeenten Nieuwegein en IJsselstein ligt waarschijnlijk nog maanden langer stil. De renovatie is afgerond, maar de treindienst krijgt geen vergunning van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

  Sneltram maanden stil door blunder provincie

  De sneltramdienst tussen de stad Utrecht en randgemeenten Nieuwegein en IJsselstein ligt waarschijnlijk nog maanden langer stil. De renovatie is afgerond, maar de treindienst krijgt geen vergunning van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!