of 59318 LinkedIn

Nieuws

 • Het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar in ieder geval niet plaats in Breda. Vanwege de 'grote financiële risico’s die bij de organisatie van het evenement horen' trekt de stad zich terug om het liedjesfestijn te organiseren.

  Breda haakt af voor organisatie songfestival

  Reageer

  Het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar in ieder geval niet plaats in Breda. Vanwege de 'grote financiële risico’s die bij de organisatie van het evenement horen' trekt de stad zich terug om het liedjesfestijn te organiseren.

 • De provincies Drenthe en Limburg zijn niet blij met de aangekondigde sluiting van de jeugdgevangenissen in Veenhuizen en Cadier en Keer. Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming maakte vrijdagmiddag bekend dat de instellingen moeten sluiten, respectievelijk per 2021 en 2020. Volgens de provincies komen honderden directe en indirecte banen daarmee op de tocht te staan.

  ‘Laat jeugdgevangenissen in regio’s niet in de steek’

  De aangekondigde sluiting van de jeugdgevangenissen in Veenhuizen en Cadier en Keer vallen de provincies Drenthe en Limburg koud op hun dak. Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming maakte vrijdagmiddag bekend dat de instellingen moeten sluiten, respectievelijk per 2021 en 2020. Volgens de provincies komen honderden directe en indirecte banen daarmee op de tocht te staan.

 • Burgemeesters en andere Nederlandse gemeentebestuurders die de Hanzedagen in het Russische Pskov bezoeken moeten op advies van de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid hun telefoon uit laten staan om te voorkomen dat gemeentesystemen worden gehackt.

  Burgemeesters offline in Rusland

  Nederlandse burgemeesters en andere gemeentebestuurders die deze dagen de Hanzedagen in het Russische Pskov bezoeken moeten op advies van de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid hun telefoon uit laten staan om te voorkomen dat gemeentesystemen worden gehackt.

 • Op het intranet van de politie heeft korpschef Erik Akerboom gewaarschuwd dat er binnen het korps geen ruimte is 'voor ontoelaatbaar en grensoverschrijdend gedrag, zoals intimidatie, pesten en discriminatie'.

  'Geen ruimte voor discriminatie bij politie'

  Reageer

  Korpschef Erik Akerboom heeft op het intranet van de politie gewaarschuwd dat er binnen het korps geen ruimte is 'voor ontoelaatbaar en grensoverschrijdend gedrag, zoals intimidatie, pesten en discriminatie'.

 • In de tot nu toe gevormde colleges van Gedeputeerde Staten zitten zeven GroenLinksers. Daarmee heeft de partij haar verkiezingswinst weten te verzilveren, in tegenstelling tot Forum voor Democratie (FVD). De meeste provincies hebben nu een college, alleen Flevoland en Zuid-Holland niet.

  GroenLinks spekkoper in provincies

  2 reacties

  In de colleges van Gedeputeerde Staten die tot nu toe zijn gevormd, zitten zeven GroenLinksers. Daarmee heeft de partij haar verkiezingswinst weten te verzilveren, in tegenstelling tot Forum voor Democratie (FVD). De meeste provincies hebben nu een college, alleen Flevoland en Zuid-Holland niet.

 • Limburg heeft een nieuw college. De zeven leden van Gedeputeerde Staten zijn goedgekeurd door de Provinciale Staten. Forum voor Democratie maakt deel uit van het college en daarmee is Limburg de enige Nederlandse provincie waar de partij van Thierry Baudet deel uitmaakt van Gedeputeerde Staten. Ook de PVV heeft zitting in het college.

  Staten Limburg keuren gedeputeerden goed

  Reageer

  Limburg heeft een nieuw college. De zeven leden van Gedeputeerde Staten zijn goedgekeurd door de Provinciale Staten. Forum voor Democratie maakt deel uit van het college en daarmee is Limburg de enige Nederlandse provincie waar de partij van Thierry Baudet deel uitmaakt van GS. Ook de PVV heeft zitting in het college.

 • Het Klimaatakkoord is ‘haalbaar, betaalbaar en uitvoerbaar’, aldus de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De gemeenten herkennen hun eigen inbreng in de onderhandelingen in het akkoord, dat in het najaar wordt voorgelegd aan de leden. Ook de waterschappen hebben hoge verwachtingen van het akkoord en noemen het een mijlpaal in de ontwikkeling van het Nederlandse klimaatbeleid.

  VNG: Klimaatakkoord uitvoerbaar en betaalbaar

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) noemt het Klimaatakkoord ‘haalbaar, betaalbaar en uitvoerbaar’. De gemeenten herkennen hun eigen inbreng in de onderhandelingen in het akkoord, dat in het najaar wordt voorgelegd aan de leden. Ook de waterschappen hebben hoge verwachtingen van het akkoord en noemen het een mijlpaal in de ontwikkeling van het Nederlandse klimaatbeleid.

 • De provincie Limburg gaat de Zuidelijke Rekenkamer vragen een onderzoek in te stellen naar alle benoemingen door de provincie. De Limburgse Staten besloten hier vrijdag unaniem toe.

  Onderzoek naar inhuren (ex-)politici Limburg

  2 reacties

  De provincie Limburg gaat de Zuidelijke Rekenkamer vragen een onderzoek in te stellen naar alle benoemingen door de provincie. De Limburgse Staten besloten hier vrijdag unaniem toe.

 • Gemeenten krijgen meer wettelijke bevoegdheden om vakantieverhuur via verhuurplatforms in goede banen te leiden en hierop te handhaven. Zij kunnen een registratieplicht instellen voor verhuurders en deze uitbreiden met een meld- en vergunningplicht. De ministerraad heeft vandaag ingestemd met een wetsvoorstel daartoe van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

  Gemeenten krijgen meer grip op vakantieverhuur

  Gemeenten krijgen meer wettelijke bevoegdheden om vakantieverhuur via verhuurplatforms in goede banen te leiden en hierop te handhaven. Zij kunnen een registratieplicht instellen voor verhuurders en deze uitbreiden met een meld- en vergunningplicht. De ministerraad heeft vandaag ingestemd met een wetsvoorstel daartoe van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

 • Tot nu toe is dit jaar het aantal dumpingen van drugsafval in Oost-Nederland in de natuur duidelijk afgenomen. De politie denkt echter niet dat er minder chemische drugs worden geproduceerd. Het is nog gissen hoe dat kan, zegt een woordvoerster van de politie-eenheid Oost-Nederland.

  Minder dumping drugsafval in Oost-Nederland

  Reageer

  Het aantal dumpingen van drugsafval in Oost-Nederland in de natuur is tot nu toe dit jaar duidelijk afgenomen. De politie denkt echter niet dat er minder chemische drugs worden geproduceerd. Het is nog gissen hoe dat kan, zegt een woordvoerster van de politie-eenheid Oost-Nederland.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers