of 63082 LinkedIn

Nieuws

 • De regio Eindhoven maakte de afgelopen decennia verschillende economische crises mee. Alle crises kwam de regio, door nauw samen te werken, te boven. Is het ‘recept’ bruikbaar voor de coronacrisis, en ook in andere regio’s?

  Samenwerking helpt regio Brainport door crises

  De regio Eindhoven maakte de afgelopen decennia verschillende economische crises mee. Te beginnen met die van begin jaren ‘90, met de massaontslagen bij Philips en DAF. Ook latere crises kwam de regio, door nauw samen te werken, te boven. Is het ‘recept’ bruikbaar voor de coronacrisis, en ook in andere regio’s?

 • Het Rotterdamse stadhuis.

  'Rotterdamse aanpak kan leiden tot rechtsongelijkheid'

  Het Rotterdamse besluit om de schulden van 'toeslagenouders' zelf kwijt te schelden, in afwachting van de landelijke regeling, kan niet op steun van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) rekenen. Wethouder Peter Heijkoop roept andere gemeenten op om het Rotterdamse voorbeeld niet te volgen. 

 • Waarom is de Amersfoortse VVD-wethouder Hans Buijtelaar precies opgestapt? En waarom zou zijn beoogde opvolger, het oud-Kamerlid Roald van der Linde, wel in staat zijn het vastgelopen dossier van de westelijke randweg vlot te trekken? Tijdens een lange gemeenteraadsessie dinsdagavond werden die vragen niet beantwoord.

  Nieuwe wethouder brengt randweg niet dichterbij

  Waarom is de Amersfoortse VVD-wethouder Hans Buijtelaar precies opgestapt? En waarom zou zijn beoogde opvolger, het oud-Kamerlid Roald van der Linde, wel in staat zijn het vastgelopen dossier van de westelijke randweg vlot te trekken? Tijdens een lange gemeenteraadsessie dinsdagavond werden die vragen niet beantwoord.

 • Er is geen aanleiding om de bouw en inrichting van het Multidisciplinair Interventie Team (MIT) te vertragen en te stoppen, schrijft demissionair minister Ferd Grapperhaus. Daarmee reageert hij op Kamervragen van de VVD naar aanleiding van zorgen bij de politie over werving door het MIT onder hun personeel. Die ‘roofbouw’ zou de aanpak van ondermijnende criminaliteit juist ondermijnen.

  Grapperhaus: MIT vervangt bestaande diensten niet

  Er is geen aanleiding om de bouw en inrichting van het Multidisciplinair Interventie Team (MIT) te vertragen en te stoppen, schrijft demissionair minister Ferd Grapperhaus. Daarmee reageert hij op zorgen bij de politie over werving door het MIT onder hun personeel. Die ‘roofbouw’ zou de aanpak van ondermijnende criminaliteit juist ondermijnen. ‘Natuurlijk realiseer ik mij dat tot op zekere hoogte en tijdelijk sprake kan zijn van verdeling van schaarse expertise.’

 • De Eerste Kamer had de overdracht van taken op het gebied van jeugd, werk en zorg in 2015 nooit moeten goedkeuren. Diverse senatoren vinden het tijd voor zelfreflectie. ‘We moeten onszelf een brevet van onvermogen geven.’

  Eerste Kamer: Goedkeuren decentralisaties was fout

  De Eerste Kamer had de overdracht van taken op het gebied van jeugd, werk en zorg in 2015 nooit moeten goedkeuren. Diverse senatoren vinden het tijd voor zelfreflectie. ‘We moeten onszelf een brevet van onvermogen geven.’

 • Het Nissewaardse raadslid Peter van der Velden doet (opnieuw) aangifte tegen burgemeester Foort van Oosten. De burgemeester heeft zijn bevoegdheden misbruikt om na een tip opdracht te geven tot huisvredebreuk, stelt het raadslid.

  Raadslid doet aangifte tegen burgemeester Nissewaard

  Gemeenteraadslid Peter van der Velden van Nissewaard doet (opnieuw) aangifte tegen burgemeester Foort van Oosten. De burgemeester heeft zijn bevoegdheden misbruikt om na een tip opdracht te geven tot huisvredebreuk, stelt het raadslid. Er waren twijfels over het daadwerkelijke woonadres van het raadslid van de Volkspartij Nissewaard.

 • Een eerste poging de onderhandelingen over een nieuwe cao voor rijksambtenaren te hervatten, heeft nog niet direct tot resultaat geleid. Vakbonden en werkgever hebben extra bedenktijd nodig. Na het weekend hakken ze de knoop door.

  Nog geen witte rook herstart overleg cao rijk

  Een eerste poging de onderhandelingen over een nieuwe cao voor rijksambtenaren te hervatten, heeft nog niet direct tot resultaat geleid. Vakbonden en werkgever hebben extra bedenktijd nodig. Na het weekend hakken ze de knoop door.

 • Voor rijksambtenaren moet veiligheid en ruimte worden gewaarborgd, nu vanaf 1 juli beslisnota’s actief openbaar worden gemaakt. Ook als het gaat om kritische of afwijkende adviezen. Het kabinet en de Kamer zijn daar beiden verantwoordelijk voor. Ambtenaren moeten zich niet geremd voelen om hun advies op papier te zetten.

  Beknotten advisering ambtenaren uit den boze

  Ambtenaren moeten zich niet geremd voelen hun advies op papier te zetten. Ook als het gaat om kritische of afwijkende adviezen. Nu vanaf 1 juli beslisnota's door het kabinet actief openbaar worden gemaakt, moet de veiligheid en ruimte voor rijksambtenaren worden gewaarborgd. Het kabinet en de Kamer zijn daar beiden verantwoordelijk voor. 

 • Gedeputeerden moeten geen nevenfuncties meer kunnen hebben die een directe (subsidie)relatie hebben met de provincie. Dat zei waarnemend commissaris van de koning (gouverneur) Johan Remkes (VVD) van Limburg tijdens een persgesprek met regionale media. Ook komt er een meldpunt integriteit dat nog onbekende integriteitszaken uit de afgelopen tien jaar naar boven moet halen.

  Remkes: einde aan nevenfuncties gedeputeerden

  Gedeputeerden moeten geen nevenfuncties meer kunnen hebben die een directe (subsidie)relatie hebben met de provincie. Dat zei waarnemend commissaris van de koning (gouverneur) Johan Remkes (VVD) van Limburg tijdens een persgesprek met regionale media. Ook komt er een meldpunt integriteit dat nog onbekende integriteitszaken uit de afgelopen tien jaar naar boven moet halen.

 • Het demissionair kabinet gaat vanaf 1 juli beslisnota’s stap voor stap openbaar maken. Namen, functies en contactgegevens van ambtenaren worden niet genoemd in de openbaar te maken beleidsnota’s.

  Kabinet vanaf 1 juli (beetje) met de billen bloot

  Beslisnota’s van het kabinet worden vanaf 1 juli stap voor stap openbaar gemaakt. Daarmee geeft het kabinet naar eigen zeggen invulling aan de eerder gedane belofte onderliggende stukken van ambtenaren, waarop een kabinetsbesluit is gebaseerd, actief openbaar te maken. Namen, functies en contactgegevens van ambtenaren worden niet genoemd in de openbaar te maken beleidsnota’s.

 • Ouders moeten meer dwingend op hun verantwoordelijkheid worden gewezen ten aanzien van strafbaar gedrag van hun kind, was de maatschappelijke roep na recente steekincidenten onder jongeren. Om dit te bewerkstelligen wil demissionair minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker de toepassing van de last onder dwangsom onder gemeenten stimuleren.

  Pak nalatige ouders aan met last onder dwangsom

  Ouders moeten meer dwingend op hun verantwoordelijkheid worden gewezen ten aanzien van strafbaar gedrag van hun kind, was de maatschappelijke roep na recente steekincidenten onder jongeren. Om dit te bewerkstelligen wil demissionair minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker de toepassing van de last onder dwangsom onder gemeenten stimuleren.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!