of 59318 LinkedIn

Nieuws

 • De Lelystadse raad bestaat na nieuwe afsplitsingen inmiddels uit 17 fracties, waaronder 7 eenmansfracties, op 35 zetels. Niemand is er blij mee, maar de stad zit niet op slot.

  Versnippering Lelystad gaat door

  Veertien fracties op 35 raadszetels was al veel. Inmiddels telt de Lelystadse raad 17 fracties, waaronder 7 eenmansfracties. De stad zit echter niet op slot, vindt burgemeester Ina Adema.

 • Groenlinks (GL) in Limburg wil Carla Brugman uit de partij laten zetten. De reden daarvoor is dat Brugman zich vrijdag op persoonlijke titel kandidaat heeft gesteld voor het nieuwe college van Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg.

  GroenLinks wil kandidaat-gedeputeerde uit partij

  3 reacties

  Groenlinks (GL) in Limburg wil Carla Brugman uit de partij laten zetten. De reden daarvoor is dat Brugman zich vrijdag op persoonlijke titel kandidaat heeft gesteld voor het nieuwe college van Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg.

 • Gemeenten nemen het initiatief om inwoners die in Nederland geboren zijn maar geen nationaliteit hebben te helpen, meldt Trouw. Het zou gaan om ongeveer tienduizend personen, die door hun status ‘nationaliteit onbekend’ problemen ondervinden bij onder meer trouwen, reizen en het openen van een bankrekening.

  Gemeenten helpen mensen met ‘onbekende nationaliteit’

  Gemeenten nemen het initiatief om inwoners die in Nederland geboren zijn maar geen nationaliteit hebben te helpen, melden Trouw en het KRO-NCRV-programma Reporter Radio. Het zou gaan om ongeveer tienduizend personen, die door hun status ‘nationaliteit onbekend’ problemen ondervinden bij onder meer trouwen, reizen en het openen van een bankrekening.

 • Hoogstwaarschijnlijk komt Forum voor Democratie (FvD) in het provinciebestuur in Limburg. De lijsttrekker van de partij in de provincie, Ruud Burlet, is kandidaat om gedeputeerde te worden. Ook de PVV komt vermoedelijk in de Gedeputeerde Staten.

  Forum en PVV in coalitie Limburg

  2 reacties

  Forum voor Democratie (FvD) komt hoogstwaarschijnlijk in het provinciebestuur in Limburg. De lijsttrekker van de partij in de provincie, Ruud Burlet, is kandidaat om gedeputeerde te worden. Ook de PVV komt vermoedelijk in de Gedeputeerde Staten. 

 • Aanstaande zaterdag mag Pegida niet demonstreren in Eindhoven. Burgemeester John Jorritsma heeft de betoging verboden. Dat maakte de gemeente vrijdagmiddag bekend.

  Eindhoven verbiedt opnieuw Pegida-demonstratie

  3 reacties

  Pegida mag zaterdag niet demonstreren in Eindhoven. Burgemeester John Jorritsma heeft de betoging verboden. Dat maakte de gemeente Eindhoven vrijdagmiddag bekend.

 • Terschelling koestert het festival Oerol dat louter keurig publiek trekt, maar het is wel de vraag hoeveel evenementen het Waddeneiland verdraagt.

  Terschelling toe aan evenementenbeleid

  Terschelling koestert het festival Oerol dat louter keurig publiek trekt, maar het is wel de vraag hoeveel evenementen het Waddeneiland verdraagt. Er moet volgens burgemeester Bert Wassink snel een evenementenvisie komen.

 • Na de Bandidos, Satudarah en de Hells Angels wordt nu ook motorclub No Surrender verboden. De motorclub is in strijd met de openbare orde en wordt daarom verboden en ontbonden, aldus de rechtbank in Assen vrijdag.

  Ook motorclub No Surrender verboden

  Reageer

  Motorclub No Surrender wordt ook verboden. De motorclub is een gevaar voor de openbare orde en wordt daarom verboden en ontbonden, aldus de rechtbank in Assen vrijdag.

 • Het provinciebestuur van Noord-Holland ziet de verbeteringsplannen van Tata Steel als een begin. Ook de zorgen van de gemeente Beverwijk zijn nog niet weggenomen, vooral niet over de uitstoot van schadelijke stoffen als lood en vanadium.

  Provincie verwacht meer van Tata Steel

  Reageer

  Het provinciebestuur van Noord-Holland ziet de verbeteringsplannen van Tata Steel als een begin. Gedeputeerde Adnan Tekin vindt ze echter niet concreet genoeg en mist een duidelijke planning. Hij verwacht dat het staalbedrijf in IJmuiden snel een milieuplan opstelt ‘met concrete maatregelen die aansluiten bij onze omgevingsvisie en verscherpte leefbaarheidsnormen die we gaan hanteren’.

 • Een nieuw spel maakt inzichtelijk welke taken er zijn in een team en wie daarvoor hoeveel uur beschikbaar zijn. Maar ook dat andere mensen sommige taken beter kunnen overnemen, omdat ze er meer energie uit halen. Andere taken blijken helemaal niet nodig. Wat levert dit bijdragespel gemeenten op?

  Weg met die hark

  Een nieuw spel maakt inzichtelijk welke taken er zijn in een team en wie daarvoor hoeveel uur beschikbaar zijn. Maar ook dat andere mensen sommige taken beter kunnen overnemen, omdat ze er meer energie uit halen. Andere taken blijken helemaal niet nodig. Wat levert dit bijdragespel gemeenten op?

 • De informatie over overheden, bestuurders, volksvertegenwoordigers en ambtenaren in de officiele overheidsalmanak is vaak onvolledig of foutief. Dat constateert de Open State Foundation (OSF). Informatie over het aantal raadszetels klopt niet, namen van raadsleden worden foutief gespeld of soms helemaal weggelaten.

  Overheidsalmanak staat bol van de fouten

  De informatie over overheden, bestuurders, volksvertegenwoordigers en ambtenaren in de officiele overheidsalmanak is vaak onvolledig of foutief. Dat constateert de Open State Foundation (OSF). Informatie over het aantal raadszetels klopt niet, namen van raadsleden worden foutief gespeld of soms helemaal weggelaten.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers