of 59130 LinkedIn

Nieuws

 • De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema vindt de proef met gereguleerde wietteelt in de huidige vorm onhaalbaar. Dat schrijft ze in een brief aan minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en minister Bruno Bruins (Volksgezondheid).

  'Deelname A'dam proef wietteelt in huidige vorm onhaalbaar'

  Reageer

  De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema vindt de proef met gereguleerde wietteelt in de huidige vorm onhaalbaar. Dat schrijft ze in een brief aan minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en minister Bruno Bruins (Volksgezondheid).

 • Een ecosysteem creëren, waarbij overheden, investeerders en sociaal ondernemers systematisch samen maatschappelijke vraagstukken effectiever moeten gaan oplossen. De twee oprichters van de eerste Nederlandse Social Impact Bond (SIB) in Rotterdam hebben besloten de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van deze constructies.

  Ecosysteem voor oplossing sociale problemen

  De twee oprichters van de eerste Nederlandse Social Impact Bond (SIB) in Rotterdam hebben besloten de volgende stap te zetten door naar eigen zeggen een ecosysteem te creëren, waarbij overheden, investeerders en sociaal ondernemers systematisch samen maatschappelijke vraagstukken effectiever moeten gaan oplossen.

 • Burgemeester Jos Wienen van Haarlem wordt sinds enige tijd bedreigd en daarom beveiligd. Uit welke hoek de dreiging komt, is nog onbekend, bevestigt het OM

  Zwaar bewapende agenten beveiligen burgemeester Wienen

  Reageer

  Bij het stadhuis van Haarlem zijn dinsdag zwaarbewapende politiemensen te zien. De aanwezigheid van de politiemensen op de Haarlemse Grote Markt heeft te maken met de beveiliging van burgemeester Jos Wienen, aldus het Openbaar Ministerie (OM).

 • Het is hard nodig dat ‘Bevrijding en Vrijheid’ structureel onderdeel gaat uitmaken van het beleidsprogramma van de provincie Gelderland. Dat betoogt Pieter Plug, fractievoorzitter van de ChristenUnie Statenfractie in Gelderland in Binnenlands Bestuur.

  Vrijheid moet in beleidsprogramma Gelderland

  Het is dringend nodig dat ‘Bevrijding en Vrijheid’ structureel onderdeel gaat uitmaken van het beleidsprogramma van de provincie Gelderland, om zo het verleden te verbinden met het heden. Dat betoogt Pieter Plug, fractievoorzitter van de ChristenUnie Statenfractie in Gelderland.

 • Hoofdverdachte in deze zaak is de inmiddels ontslagen wagenparkbeheerder Chany R. (44) uit Badhoevedorp. Hij zou middels valse facturen voor miljoenen euro's aan gemeentegeld hebben weggesluisd. De gemeente Amsterdam meldde zelf vorig jaar dat de schade 4,3 miljoen euro bedraagt. Op kosten van de gemeente werden vliegreisjes gemaakt en juwelen en Porsches aangeschaft, meent het Openbaar Ministerie.

  Raadsman: 'Amsterdam mede schuldig aan fraude'

  6 reacties

  De gemeente Amsterdam heeft mede schuld aan de miljoenenfraude die in 2015 in stadsdeel West aan het licht kwam. Dat betoogden de advocaten van vier verdachten van deze fraude en oplichting maandag in de rechtbank in Zwolle. Ze verwijten de gemeente een gebrek aan controle.

 • Het gaat om vier zaken van mensen die een vorm van bijstand ontvingen. Na onderzoek in Turkije bleek dat ze daar eigenlijk geen recht op hadden, waarna de uitkeringen werden stopgezet en het te veel betaalde geld werd teruggevorderd.

  Bewijs uit Turkije ook geldig bij intrekken bijstand

  Reageer

  Gemeenten en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) mogen in Turkije verkregen bewijs van verzwegen onroerend goed gebruiken om bijstand in te trekken en terug te vorderen. Dat heeft de Centrale Raad van Beroep (CRvB) geoordeeld.

 • In zo’n honderd gemeenten hebben inwoners het Right to Challenge. Gemeenten, en initiatiefnemers, hebben het niet altijd makkelijk.

  Gemeenten uitdagen valt niet mee

  In zo’n honderd gemeenten hebben inwoners het Right to Challenge: het recht om taken van de gemeente over te nemen als ze denken dat ze dat slimmer, beter, goedkoper of anders kunnen doen. Minister Ollongren (BZK) streeft naar een verdubbeling van het aantal gemeenten in 2022. Gemeenten, en initiatiefnemers, hebben het niet altijd makkelijk. Het op papier zetten is een, maar dan ben je er nog niet.

 • Rotterdam is zondagmiddag een grote campagne hestart die tieners bewuster moet maken van de gevaren van sexting via het sociale medium Snapchat.

  Rotterdam begint campagne tegen Snap-sexting

  Reageer

  De gemeente Rotterdam heeft zondagmiddag een grote campagne gelanceerd die tieners bewuster moet maken van de gevaren van sexting via het sociale medium Snapchat.

 • Actievoerders hebben zondagmiddag in Lelystad met een protestmars aandacht gevraagd voor dierenleed in de Oostvaardersplassen. Het provinciebestuur besloot eerder deze maand om zeker duizend herten af te schieten.

  Politiek Flevoland moet dierenleed stoppen

  Reageer

  Enkele tientallen actievoerders hebben met een protestmars zondagmiddag in Lelystad aandacht gevraagd voor dierenleed in de Oostvaardersplassen. Het provinciebestuur besloot eerder deze maand om zeker duizend herten af te schieten.

 • Één op de zes kinderen groeit op met een ouder die verslaafd is of lijdt aan psychische ziekte. Dat heeft voor hen later desastreuze gevolgen. Gemeenten hebben deze onopvallende kinderen met een onzichtbaar probleem niet goed in beeld.

  Hulp kinderen met probleemouders noodzakelijk

  Één op de zes kinderen groeit op met een ouder die verslaafd is of lijdt aan psychische ziekte. Dat heeft voor hen later desastreuze gevolgen. Gemeenten hebben deze onopvallende kinderen met een onzichtbaar probleem niet goed in beeld.

 • Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) krijgt een meldpunt waar organisaties kunnen klagen over misdragingen door medewerkers van het departement. Het besluit volgde nadat een BuZa-ambtenaar die contacten onderhield met organisaties over vrouwenrechten, zich schuldig heeft gemaakt aan (seksuele) intimidatie.

  BuZa krijgt meldpunt misdragingen medewerkers

  Reageer

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) krijgt een meldpunt waar organisaties kunnen klagen over misdragingen door medewerkers van het departement. Het besluit volgde nadat een BuZa-ambtenaar die contacten onderhield met organisaties over vrouwenrechten, zich schuldig heeft gemaakt aan (seksuele) intimidatie.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers