of 59190 LinkedIn

Nieuws

 • De Westvoornse gemeentesecretaris Rob Beek werkte drie jaar lang aan een ambtelijke fusie van de gemeenten Westvoorne, Brielle en Hellevoetsluis. Tevergeefs. Wantrouwen tussen de ambtelijke toppen van de gemeenten won het van de wil om ambtelijk te fuseren. Beek pakt nu als enige zijn biezen.

  Mislukte fusie nekt Westvoornse gemeentesecretaris

  Drie jaar lang werkte de Westvoornse gemeentesecretaris Rob Beek aan een ambtelijke fusie van de gemeenten Westvoorne, Brielle en Hellevoetsluis. Tevergeefs. Wantrouwen tussen de ambtelijke toppen van de gemeenten won het van de wil om ambtelijk te fuseren. Beek pakt nu als enige zijn biezen.

 • Gemeenten hebben afgelopen jaar 3.000 statushouders minder gehuisvest dan de taakstelling. In 2017 wisten de gemeenten juist nog 2.000 statushouders bovenop de taakstelling vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) te huisvesten.

  Gemeenten doen voorsprong huisvesting statushouders teniet

  Gemeenten hebben afgelopen jaar 3.000 statushouders minder gehuisvest dan de taakstelling. In 2017 wisten de gemeenten juist nog 2.000 statushouders bovenop de taakstelling vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) te huisvesten.

 • De raad kijkt onder meer naar de voorbereiding van de vreugdevuren en naar de problemen die zijn ontstaan na het ontsteken ervan. Naar verwachting zijn de onderzoeksresultaten rond het najaar bekend, dus voordat de eventuele voorbereidingen voor de vreugdevuren voor de nieuwe jaarwisseling beginnen.

  Onderzoek naar vreugdevuren

  2 reacties
 • Werkgevers dichten vooral de overheid een voorbeeldfunctie toe in het in dienst hebben van medewerkers die een afspiegeling zijn van de samenleving en die blijken zij ook te vervullen. Dat blijkt uit kwalitatief onderzoek van Kantar Public onder leidinggevenden en hr-functionarissen in opdracht van het ministerie van SZW. Diversiteit interesseert werkgevers niet echt en ze voeren er ook geen gericht beleid op.

  'Diversiteit vooral zaak voor overheid'

  Diversiteit houdt werkgevers niet echt bezig en ze voeren er ook geen gericht beleid op. Vooral de overheid wordt een voorbeeldfunctie toegedicht in het in dienst hebben van medewerkers die een afspiegeling zijn van de samenleving en die blijken ze ook te vervullen. Dat blijkt uit kwalitatief onderzoek van Kantar Public onder leidinggevenden en hr-functionarissen in opdracht van het ministerie van SZW.

 • Een computerspel dat de keuzes simuleert die waterschappen voorgelegd krijgen. De Unie van Waterschappen (UvW) en ProDemos ontwikkelden een game én lesprogramma voor middelbare scholen, om op een speelse manier leerlingen van de bovenbouw kennis te laten maken met de waterschappen in aanloop naar de verkiezingen in maart. Volgens projectleider Bram Rosenbrand ‘lijkt het qua vormgeving wel een beetje op Sim City’.

  Al gamend leren over de waterschappen

  Een computerspel dat de keuzes simuleert die waterschappen voorgelegd krijgen. De Unie van Waterschappen (UvW) en ProDemos ontwikkelden een game én lesprogramma voor middelbare scholen, om op een speelse manier leerlingen van de bovenbouw kennis te laten maken met de waterschappen in aanloop naar de verkiezingen in maart. Volgens projectleider Bram Rosenbrand ‘lijkt het qua vormgeving wel een beetje op Sim City’.

 • De bewaarcondities in archeologische depots van gemeenten zijn matig. Provincies doen dat een stuk beter. Maar gemeenten zijn weer beter in het interesseren van het grote publiek. Dat schrijft minister Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, D66) in een reactie op twee rapporten van de Erfgoedinspectie, waarvan het tweede vandaag verscheen. ‘De gemeentelijke en provinciale archeologische depots vormen samen de archeologische schatkamer van Nederland.’

  Opslag gemeentedepots moet beter

  De bewaaromstandigheden in archeologische opslagplaatsen van gemeenten zijn matig. Provincies doen dat een stuk beter. Maar gemeenten zijn weer beter in het interesseren van het grote publiek. Dat schrijft minister Van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, D66) in een reactie op twee rapporten van de Erfgoedinspectie. ‘De gemeentelijke en provinciale archeologische depots vormen samen de archeologische schatkamer van Nederland.’

 • Almeerse raadsleden mogen de geheime definitieve ontwikkelingsovereenkomst met Floriade-ontwikkelaar Amvest inzien, maar moeten wel zelf zoeken naar de verschillen met de conceptovereenkomst.De PVV-fractie wil dat het college duidelijk maakt wat de verschillen zijn en wat daarvan de financiële consequenties zijn. ‘Het college dient de raad fatsoenlijk te informeren.’

  PVV: Overeenkomst Floriade is zoekplaatje

  De Almeerse PVV-fractie wil dat het college duidelijk maakt waar de definitieve overeenkomst met Floriade-ontwikkelaar Amvest verschilt van de conceptovereenkomst en wat daarvan de financiële consequenties zijn. Raadsleden mogen de geheime tekst inzien, maar moeten zelf zoeken naar de verschillen. ‘Het college dient de raad fatsoenlijk te informeren.’

 • Het vastgoedbedrijf trof ook een groot aantal opengedraaide gasflessen aan in een loods, aldus de woordvoerder. De eigenaar ging maandag gelijk over tot sloop van de gebouwen die op het terrein staan, om herkraak te voorkomen. Veel bewoners van het 21 jaar geleden gekraakte terrein lieten hun bezittingen achter toen de ontruiming maandag begon. De gemeente inventariseert de komende dagen wat er nog aan waardevolle spullen ligt. De krakers kunnen hun bezittingen nog wel ophalen, liet de woordvoerder van Chidda Vastgoed weten.

  Eigenaar ADM-terrein: 'Gemeente moet opruimen betalen'

  4 reacties

  De gemeente Amsterdam moet de kosten voor het opruimen van het ontruimde ADM-terrein betalen. Dat zegt een woordvoerder van de eigenaar van het bijna 45 hectare grote stuk grond, Chidda Vastgoed. Volgens de zegsman liggen er tonnen aan vuilnis. 'Dit is een kostbare operatie', zei hij. 'We willen de gemeente aansprakelijk stellen.'

 • 'De bedreigde burgemeester is een publiek instituut dat niet meer in staat is te communiceren vanwege geweldsdreiging', schrijft de jury. Wienen ontvangt de prijs op 13 februari uit handen van Marja Wagenaar, voorzitter van de Stichting Machiavelli.

  'De bedreigde burgemeester' wint Machiavelliprijs

  Reageer

  De Machiavelliprijs gaat dit jaar naar 'de bedreigde burgemeester'. Daarmee is de prijs dit jaar 'een aanklacht tegen dit fenomeen dat de wortels van onze democratie aantast en volstrekt onaanvaardbaar is',  schrijft de jury. Namens de groep bedreigde burgemeester is Jos Wienen, burgemeester van Haarlem, bereid gevonden de prijs in ontvangst te nemen.

 • Schiphol wil zo snel mogelijk het openbaarvervoersnetwerk uitbreiden. Volgens president-directeur Dick Benschop is hiervoor een plan in de maak van de NS, ProRail en de Vervoerregio Amsterdam.

  Schiphol wil ov-netwerk uitbreiden

  1 reactie

  Schiphol wil zo snel mogelijk het openbaarvervoersnetwerk uitbreiden. Volgens president-directeur Dick Benschop is hiervoor een plan in de maak van de NS, ProRail en de Vervoerregio Amsterdam. Zo is het volgens hem niet meer de vraag óf de Noord-Zuidlijn moet worden doorgetrokken vanuit Amsterdam naar Schiphol en Hoofddorp, maar wanneer, zo zei hij op de nieuwjaarsreceptie van de luchthaven.

 • Mag je als wethouder meespelen in een commercial van een modezaak of een advertorial van een recreatieondernemer? Als de advertentie niet gericht is op één ondernemer maar op een hele sector, dan heeft het college van Goes daar geen moeite mee.

  College heeft geen moeite met wethouder in commercial

  Mag je als wethouder meespelen in een commercial van een modezaak of een advertorial van een recreatieondernemer? Als de advertentie niet gericht is op één ondernemer maar op een hele sector, dan heeft het college van Goes daar geen moeite mee. 

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers