of 60715 LinkedIn

Nieuws

 • De Duitse verkiezingen komen eraan terwijl corona weer lokale oplevingen beleeft, ook in Noordrijn-Westfalen. Daarom kan iedereen online een stemmogelijkheid per post aanvragen en de verwachting is dat daar flink gebruik van wordt gemaakt.

  Stemmen in Duitsland: mondkapje en eigen pen

  De Duitse verkiezingen in Noordrijn-Westfalen komen eraan terwijl corona weer lokale oplevingen beleeft, ook in Noordrijn-Westfalen. Daarom kan iedereen online een stemmogelijkheid per post aanvragen en de verwachting is dat daar flink gebruik van wordt gemaakt.

 • Gemeenten gaan gezamenlijke inkoopvoorwaarden gebruiken voor de inkoop van kunstmatige intelligentie en algoritmen. De set is ontwikkeld door gemeente Amsterdam met juristen van Pels Rijcken, KPMG en Finse AI-experts van Saidot. Alle gemeenten kunnen deze gebruiken bij inkoop.

  Gemeenten gaan inkoopvoorwaarden algoritmen delen

  Gemeenten gaan gezamenlijke inkoopvoorwaarden gebruiken voor de inkoop van kunstmatige intelligentie en algoritmen. De set is ontwikkeld door gemeente Amsterdam met juristen van Pels Rijcken, KPMG en Finse AI-experts van Saidot. Alle gemeenten kunnen deze gebruiken bij inkoop.

 • De invoering van een Europese open datarichtlijn kan veel gevolgen hebben voor gemeenten, afhankelijk van hoe de wet geïnterpreteerd wordt. Bijvoorbeeld bij het maken van afspraken over data-eigendom of wanneer Europa vraagt om data die gemeenten nog niet beschikbaar hebben.

  EU-richtlijn open data kan geld en tijd gaan kosten

  De invoering van een Europese open datarichtlijn kan veel gevolgen hebben voor gemeenten, afhankelijk van hoe de wet geïnterpreteerd wordt. Bijvoorbeeld bij het maken van afspraken over data-eigendom of wanneer Europa vraagt om data die gemeenten nog niet beschikbaar hebben.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!