of 59082 LinkedIn

Nieuws

 • Het gemiddelde bruto maandsalaris van mannelijke ambtenaren is hoger dan dat van vrouwelijke ambtenaren en het verschil groeit in het voordeel van de man. Dat blijkt uit de Personeelsmonitor Gemeenten 2019 van A&O fonds Gemeenten. Het gemiddeld bruto maandsalaris is nu 3769 euro (exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering).

  Verschil brutosalaris man/vrouw groeit

  Het gemiddelde bruto maandsalaris van mannelijke ambtenaren is hoger dan dat van vrouwelijke ambtenaren en het verschil groeit in het voordeel van de man. Dat blijkt uit de Personeelsmonitor Gemeenten 2019 van A&O fonds Gemeenten. Het gemiddeld bruto maandsalaris is nu 3769 euro (exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering). 

 • De Witte de Withstraat, een belangrijke horecastraat in Rotterdam.

  Dubbele terrassen voor Rotterdamse horeca

  Rotterdamse horecazaken mogen vanaf 1 juni twee keer zoveel ruimte gebruiken voor hun terras als voorheen. De gemeente vertrouwt erop dat ondernemers en inwoners de schaarse ruimte in de stad eerlijk verdelen.

 • Niemand weet wie de twee noodhospitalen bekostigt die eind maart in alle haast werden opgebouwd in het Rotterdamse Ahoy en Maastrichtse MECC.

  Wie gaat de corona-noodziekenhuizen betalen?

  1 reactie

  De noodziekenhuizen in het Rotterdamse Ahoy en Maastrichtse MECC zijn zonder overleg of goedkeuring van instanties opgebouwd. Daarom is het onduidelijk wie de rekening van 14 miljoen euro gaat betalen.

 • In dit liveblog houdt Binnenlands Bestuur naast de reguliere berichtgeving een chronologisch overzicht bij van het laatste nieuws over het coronavirus en de gevolgen voor decentrale overheden.

  LIVEBLOG CORONA 23 & 24 MEI

  Reageer

  In dit liveblog houdt Binnenlands Bestuur naast de reguliere berichtgeving een chronologisch overzicht bij van het laatste nieuws over het coronavirus en de gevolgen voor decentrale overheden.

 • Uitstel of stemmen per brief. Beide opties zijn volgens minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken niet uitgesloten wanneer het niet mogelijk blijkt bij verkiezingen de 1,5 meter afstand te garanderen.

  Uitstel verkiezingen of briefstemmen niet uitgesloten

  1 reactie

  Uitstel of stemmen per brief. Beide opties zijn volgens minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken niet uitgesloten wanneer het niet mogelijk blijkt bij verkiezingen de 1,5 meter afstand te garanderen. 

 • De brand op het dak van de voormalige kerncentrale in Dodewaard heeft geen enkel risico voor omwonenden veroorzaakt. Er was geen groter risico dan bij een normale brand op een dak. Daarom was het niet nodig om alarm te slaan via NL-Alert.

  'NL-Alert voor brand kerncentrale was niet nodig'

  Reageer

  De brand op het dak van de voormalige kerncentrale in Dodewaard heeft geen enkel risico voor omwonenden veroorzaakt. Er was geen groter risico dan bij een normale brand op een dak. Daarom was het niet nodig om alarm te slaan via NL-Alert. 

 • Het was goed geweest om de raad actief te informeren over de inzet van camerawagens, schrijft Rotterdamse wethouder Wijbenga (handhaving, VVD) naar aanleiding van tientallen vragen vanuit de gemeenteraad. De raad was namelijk niet betrokken bij het besluit om de twee auto’s vanaf 10 april in Rotterdam rond te laten rijden om het samenkomstverbod te handhaven.

  Raad informeren over camerawagens 'was goed geweest'

  Het was achteraf gezien toch goed geweest om de raad te informeren over de inzet van camerawagens in de handhaving van de coronamaatregelen. Dat geven Rotterdamse wethouder Wijbenga (handhaving, VVD) en burgemeester Aboutaleb toe in een brief aan de raad. Wel houden ze vol dat de wagens een noodzakelijk en gerechtvaardigd middel zijn.

 • In dit liveblog houdt Binnenlands Bestuur naast de reguliere berichtgeving een chronologisch overzicht bij van het laatste nieuws over het coronavirus en de gevolgen voor decentrale overheden.

  LIVEBLOG CORONA 21 & 22 MEI

  Reageer

  In dit liveblog houdt Binnenlands Bestuur naast de reguliere berichtgeving een chronologisch overzicht bij van het laatste nieuws over het coronavirus en de gevolgen voor decentrale overheden.

 • © Shutterstock

  Animo voor mondkapjes beperkt

  De animo voor het dragen van een mondkapje is niet groot. Als het dragen van een mondkapje verplicht wordt zou 58 procent zeker een mondkapje gaan dragen, zo blijkt uit onderzoek van I&O Research

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!