of 59318 LinkedIn

Nieuws

 • De gemeente Gooise Meren is door de rechtbank Midden-Nederland op de vingers getikt omdat zij haar boekje te buiten is gegaan bij onderzoek naar vermogen in het buitenland. Een uitkeringsontvanger bleek weliswaar onroerend goed in Turkije te bezitten, maar het onderzoek waard at uit bleek, had niet mogen worden uitgevoerd omdat hij niet aan de selectiecriteria voldoet.

  Invalide met Turks vermogen vrijuit voor uitkeringsfraude

  De gemeente Gooise Meren is door de rechtbank Midden-Nederland op de vingers getikt omdat zij haar boekje te buiten is gegaan bij onderzoek naar vermogen in het buitenland. Een uitkeringsontvanger bleek weliswaar onroerend goed in Turkije te bezitten, maar het onderzoek waar dat uit bleek, had niet mogen worden uitgevoerd omdat hij niet aan de selectiecriteria voldoet.

 • Negen steden of regio's hebben zich tot nu toe aangemeld voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival volgend jaar.

  Negen steden willen songfestival

  3 reacties

  Negen steden of regio's hebben zich tot nu toe aangemeld voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival volgend jaar. 

 • De gemeente Groningen hoeft geen bijzondere bijstand te verstrekken aan twee stadjers die hun beschermingsbewind laten uitvoeren door een particuliere bewindvoerder. Dat oordeelt de rechtbank Noord-Nederland. Daarmee lijkt het Groninger beleid, met als doel de kosten voor bijzondere bijstand te drukken, een belangrijke rechterlijke toets te hebben doorstaan.

  Gronings beleid bewindvoering doorstaat rechterlijke toets

  De gemeente Groningen hoeft geen bijzondere bijstand te verstrekken aan twee stadjers die hun beschermingsbewind laten uitvoeren door een particuliere bewindvoerder. Dat oordeelt de rechtbank Noord-Nederland. Daarmee lijkt het Groninger beleid, met als doel de kosten voor bijzondere bijstand te drukken, een belangrijke rechterlijke toets te hebben doorstaan.

 • Mensen die in de betreffende gebieden nog wel roken kunnen volgens de gemeente in het uiterste geval worden beboet. Het doel van de maatregel is ‘het beschermen van bezoekers van plaatsen als scholen, sportverenigingen en ziekenhuizen tegen hinder door rook(gassen).’ Het gehele UMCG-terrein en gebouwen waren sinds begin dit jaar al volledig rookvrij.

  Eerste rookvrije openbare zone in Groningen

  2 reacties

  Groningen heeft als eerste gemeente in Nederland een rookvrije openbare zone ingevoerd. De maatregel geldt voor een gebied rondom de ingang van het universitair ziekenhuis UMCG. Ook op het plein voor het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen en bij het Alfa College in de Admiraal de Ruijterlaan, beide eveneens openbare weg, mag vanaf woensdag niet meer gerookt worden.

 • Er bestaat geen optimale schaalgrootte voor een gemeente. Per beleidsterrein verschilt de optimale omvang van een gemeente, vanuit kostenoogpunt bezien. Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Publieke Sector Efficiëntie (IPSE) Studies.

  Optimale schaalgrootte gemeente bestaat niet

  Dè optimale schaalgrootte voor een gemeente bestaat niet. Per beleidsterrein verschilt de optimale omvang van een gemeente, vanuit kostenoogpunt bezien. Kleine gemeenten hebben vaak geen mogelijkheden om kwantumkortingen te bedingen, terwijl grotere gemeenten weer hogere sturings- en afstemmingskosten hebben.

 • Fractievoorzitter Murat Memis van de SP in Eindhoven mag Turkije niet uit. Volgens de Eindhovense burgemeester John Jorritsma werd Memis op 30 april in Turkije opgepakt tijdens een vakantie met zijn familie. Hij zat korte tijd in een politiecel, maar inmiddels is hij daaruit vrijgelaten. Wel is zijn Nederlandse paspoort ingenomen wegens betrokkenheid met 'de Koerdische zaak', aldus de burgemeester dinsdagavond tijdens de aanvang van een raadsvergadering.

  SP'er Eindhoven mag Turkije niet uit

  1 reactie

  Fractievoorzitter Murat Memis van de SP in Eindhoven mag Turkije niet uit. Volgens de Eindhovense burgemeester John Jorritsma werd Memis op 30 april in Turkije opgepakt tijdens een vakantie met zijn familie. Hij zat korte tijd in een politiecel, maar inmiddels is hij daaruit vrijgelaten. Wel is zijn Nederlandse paspoort ingenomen wegens betrokkenheid met 'de Koerdische zaak', aldus de burgemeester dinsdagavond tijdens de aanvang van een raadsvergadering.

 • Binnen de aanpak van mensenhandel en uitbuiting gaat de aandacht te eenzijdig naar de misstanden in de prostitutie, schrijft de VNG in een brief aan de Tweede Kamer in de aanloop van het Algemeen Overleg over mensenhandel en prostitutie.

  VNG waarschuwt voor blindstaren op prostitutie

  Binnen de aanpak van mensenhandel en uitbuiting gaat de aandacht te eenzijdig naar de misstanden in de prostitutie, schrijft de VNG in een brief aan de Tweede Kamer in de aanloop van het Algemeen Overleg over mensenhandel en prostitutie.

 • Zwolle stapt naar de belastingrechter na een naheffing van €1,7 miljoen wegens administratieve onvolkomenheden. Tijdens een steekproefsgewijze controle trof de fiscus onvolkomenheden aan. De administratie werd onder meer ondeugdelijk bevonden op het gebied van de omzetbelasting en het BTW compensatiefonds over de periode 2012 – 2016

  Zwolle naar de rechter om fiscale nabrander

  Zwolle stapt naar de belastingrechter na een naheffing van €1,7 miljoen wegens administratieve onvolkomenheden. Een boekenonderzoek was de opmaat voor een verbeteringsoperatie en een rechtszaak die duidelijkheid moet geven over reiskostenvergoeding woon-werkverkeer. 

 • Pegida mag demonstreren in Eindhoven. Burgemeester John Jorritsma heeft nu volgende week woensdag, 19 juni, aangewezen als datum waarop Pegida haar anti-islambetoging mag houden.

  Pegida mag nu wel demonstreren in Eindhoven

  Reageer

  Pegida mag demonstreren in Eindhoven. Burgemeester John Jorritsma had de afgelopen tijd meerdere demonstratie-aanvragen van de rechts-radicale groep afgewezen. Hij heeft nu volgende week woensdag, 19 juni, aangewezen als datum waarop Pegida haar anti-islambetoging mag houden. De demonstratie mag vanaf 19.00 uur worden gehouden op het Stadhuisplein, midden in het centrum van de stad. En niet, zoals aangevraagd, voor een moskee in Eindhoven.

 • Dierenorganisaties hebben aangifte van dierenmishandeling gedaan tegen burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog. De organisaties vinden dat Van Gent geen toestemming had mogen geven voor het zogenoemde Kallemooifeest, een evenement waarbij traditiegetrouw een haan in een 18 meter hoge mast wordt gehesen.

  Aangifte tegen burgemeester om 'mishandeling' haan

  3 reacties

  Dierenorganisaties hebben aangifte van dierenmishandeling gedaan tegen burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog. De organisaties vinden dat Van Gent geen toestemming had mogen geven voor het zogenoemde Kallemooifeest, een evenement waarbij traditiegetrouw een haan in een 18 meter hoge mast wordt gehesen.

 • Bij de eerstvolgende gecombineerde verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen moeten de stempassen een meer logische kleur krijgen.

  Andere kleur nodig voor stempassen

  Bij de eerstvolgende gecombineerde verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen moeten de stempassen een meer logische kleur krijgen. De stempas voor de Staten moet lichtgeel worden en die voor de waterschappen blauw. Dat adviseert de Kiesraad in zijn evaluatie van de verkiezingen van 20 maart. 

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers