of 59130 LinkedIn

Nieuws

 • Het Nationaal Programma Groningen is vrijdag gepresenteerd. 'Na het besluit om de gaswinning te beëindigen moet het nationaal programma ervoor zorgen dat Groningen een toekomstbestendig en leefbaar gebied blijft met behoud van de eigen identiteit waar het goed wonen, werken en recreëren is', zeggen de provincie Groningen, de tien gemeenten in het aardbevingsgebied en het kabinet.

  Nationaal Programma moet Groningen 'toekomstbestendig' houden

  Reageer

  Het Nationaal Programma Groningen is vrijdag gepresenteerd. 'Na het besluit om de gaswinning te beëindigen moet het nationaal programma ervoor zorgen dat Groningen een toekomstbestendig en leefbaar gebied blijft met behoud van de eigen identiteit waar het goed wonen, werken en recreëren is', zeggen de provincie Groningen, de tien gemeenten in het aardbevingsgebied en het kabinet.

 • Burgemeester van Utrecht Jan van Zanen heeft een demonstratie van anti-islambeweging Pegida vrijdagavond laten beëindigen. Hij besloot daartoe omdat kort na aanvang onrust was ontstaan. Tegenstanders bekogelden een handvol Pegida-aanhangers die betoogde voor een moskee in de wijk Lombok, vlakbij het Centraal Station, onder meer met blikken, eieren en glas.

  Van Zanen beëindigt Pegida-demonstratie

  5 reacties

  Burgemeester van Utrecht Jan van Zanen heeft een demonstratie van anti-islambeweging Pegida vrijdagavond laten beëindigen. Hij besloot daartoe omdat kort na aanvang onrust was ontstaan. Tegenstanders bekogelden een handvol Pegida-aanhangers die betoogde voor een moskee in de wijk Lombok, vlakbij het Centraal Station, onder meer met blikken, eieren en glas.

 • De vaccinatiegraad voor bof, mazelen en rode hond is in Friesland onder de kritieke 90 procent gezakt. De Friese wethouders die over publieke gezondheid gaan, willen direct actie om dat cijfer op te vijzelen. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

  Friese wethouders willen snel actie vaccinatiegraad

  De vaccinatiegraad voor bof, mazelen en rode hond is in Friesland onder de kritieke 90 procent gezakt. De Friese wethouders die over publieke gezondheid gaan, willen direct actie om dat cijfer op te vijzelen. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

 • De ambtelijke fusie tussen Dinkelland en Tubbergen heeft bijgedragen aan versterking van de bestuurskracht van beide gemeenten. Wel is doorontwikkeling nodig, adviseert BMC na evaluatie.

  Ambtenaren na ambtelijke fusie niet op afstand

  De ambtelijke fusie tussen Dinkelland en Tubbergen heeft bijgedragen aan versterking van de bestuurskracht van beide gemeenten. In tegenstelling tot een aantal andere ambtelijke fusies, is de werkorganisatie Noaberkracht geen ambtelijk apparaat op afstand geworden. Doorontwikkeling is nodig.

 • Handhavers zouden verkeersboetes moeten kunnen uitdelen, aldus de Haagse wethouder Richard de Mos (Groep De Mos) en op meer domeinen moeten kunnen worden ingezet. Daarvoor moet de wet aangepast worden en daar gaat de gemeente Den Haag voor lobbyen bij het rijk. 'Wat de gemeente kan doen, moet de gemeente ook zelf doen', aldus De Mos.

  ‘Laat handhavers verkeersboetes uitdelen’

  Wat de gemeente kan doen, moet de gemeente ook zelf doen, aldus de Haagse wethouder Richard de Mos (Groep De Mos). Handhavers zouden bijvoorbeeld verkeersboetes moeten kunnen uitdelen. Daarvoor moet de wet aangepast worden en daar gaat de gemeente Den Haag voor lobbyen bij het rijk.

 • Dat schrijft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb aan de gemeenteraad. Rotterdam wil door hele stad 35 zones aanwijzen waar vuurwerk is toegestaan. Die zones worden bepaald in overleg met gemeenteraad en vertegenwoordigers van de verschillende stadsdelen.

  Alleen vuurwerk in speciale zones in Rotterdam

  Reageer

  De gemeente Rotterdam wil dat vanaf de jaarwisseling 2019/2020 alleen nog vuurwerk wordt afgestoken in speciale vuurwerkzones. Buiten die zones wordt het verboden.

 • Rotterdam wil twee bedrijven toestemming geven elektrische deelsteps in de stad te exploiteren.

  Rotterdam wil deelsteps toestaan

  Reageer

  Rotterdam wil twee bedrijven toestemming geven elektrische deelsteps in de stad te exploiteren. Net als bij deelfietsen kunnen deze e-steps met een telefoon van het slot worden gehaald. De steps mogen net als deelfietsen overal in de stad worden achtergelaten.

 • Ondanks verzet vanuit het Nuenense gemeentebestuur, houden Gedeputeerde Staten van Brabant vast aan hun herindelingsplannen voor Eindhoven en Nuenen. GS wachten het referendum in Nuenen van volgende week niet af.

  GS houden vast aan fusie Nuenen-Eindhoven

  Ondanks tegenstand vanuit het Nuenense gemeentebestuur, houden Gedeputeerde Staten van Brabant vast aan hun herindelingsplannen voor Eindhoven en Nuenen. GS wachten het referendum in Nuenen van volgende week niet af. De provincie verwacht daar ‘weinig toegevoerde waarde van’. Voor de bestuurskracht van Nuenen is het in de ogen van GS van belang dat beide gemeenten fuseren.

 • Via de online tool West Begroot kunnen Amsterdammers sinds 1 oktober hun ideeën posten voor een duurzamere, meer diverse of groenere buurten in het stadsdeel West. Vervolgens kunnen mensen die plannen “liken”. Ambtenaren toetsen de plannen met 50 likes of meer op haalbaarheid. De stadsdeelcommissie kiest 30 plannen. Bewoners van West kunnen drie ton over de plannen verdelen en bepalen welk plan wordt uitgevoerd.

  Amsterdammers mogen zelf begroten

  Amsterdam-West heeft sinds 1 oktober de online tool West Begroot, waar mensen hun ideeën kunnen posten voor een duurzamere, meer diverse of groenere buurt. Vervolgens kunnen mensen die plannen “liken”. De plannen met 50 likes of meer worden op haalbaarheid beoordeeld door de ambtelijke organisatie. De stadsdeelcommissie selecteert 30 plannen en bewoners van West kunnen de beschikbare drie ton dan over die plannen verdelen en zo bepalen welk plan wordt uitgevoerd.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers