of 63908 LinkedIn

Nieuws

 • Distributiecentrum bij Delft

  Maastrichts protest tegen megaloods

  2 reacties

  Inwoners van de Maastrichtse wijk Limmel protesteren zaterdag tegen de bouw van een groot distributiecentrum in hun buurt. Zij willen dat op het braakliggende terrein tussen hun wijk en de Maas woningen worden gebouwd, en geen loods van 200 bij 70 meter met 116 laaddecks voor grote trucks.

 • Hoogst zeldzaam zijn ze: gemeenten met een eigen bebouwingscommissie. Rotterdam kreeg er noodgedwongen eentje na het Duitse bombardement van 1940. Die commissie functioneert volop tot op de dag van vandaag. Valt er voor andere gemeenten met hun bouwopgaven iets van te leren?

  In Rotterdam begon de Omgevingswet al in 1940

  Hoogst zeldzaam zijn ze: gemeenten met een eigen bebouwingscommissie. Rotterdam kreeg er noodgedwongen eentje na het Duitse bombardement van 1940. Die commissie functioneert volop tot op de dag van vandaag. Valt er voor andere gemeenten met hun bouwopgaven iets van te leren?  

 • Beeld: Pixabay

  KNVB: staantribunes hoeven niet dicht

  Reageer

  Clubs in het betaald voetbal hoeven de staantribunes niet te sluiten als er een passende oplossing voor wordt gezocht zodat de toeschouwers kunnen zitten. Volgens de KNVB is dat afgesproken na het overleg tussen het kabinet, de burgemeesters van de speelsteden en de partijen in het betaald voetbal.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!