of 61819 LinkedIn

Nieuws

 • De al jarenlang zeer gewenste verbreding van de N35 in Overijssel loopt opnieuw vertraging op. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur moet een nieuw tracébesluit nemen voor de aanpak van de weg.

  Verbreding N35 loopt opnieuw vertraging op

  Reageer

  De al jarenlang zeer gewenste verbreding van de N35 in Overijssel loopt opnieuw vertraging op. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur moet een nieuw tracébesluit nemen voor de aanpak van de weg. 

 • Minister De Jonge van Volksgezondheid keert zich tegen een nieuwe, generieke kwijtschelding van de eigen bijdrage Wmo en Wlz. De CDA-bewindsman zegt geen signalen te hebben ontvangen dat er op grote schaal geen zorg en ondersteuning kan worden geleverd vanwege corona.

  ‘Geen generieke kwijtschelding eigen bijdrage’

  Minister De Jonge van Volksgezondheid keert zich tegen een nieuwe, generieke kwijtschelding van de eigen bijdrage Wmo en Wlz.  De CDA-bewindsman zegt geen signalen te hebben ontvangen dat er op grote schaal geen zorg en ondersteuning kan worden geleverd vanwege corona.

 • De politie Rotterdam is een intern onderzoek begonnen naar aanleiding van beschuldigingen van discriminatie en mishandeling door een gezin dat begin december werd aangehouden, bevestigt de politie na berichtgeving van NRC.

  Discriminatie door politie Rotterdam onderzocht

  Reageer

  De politie Rotterdam is een intern onderzoek begonnen naar aanleiding van beschuldigingen van discriminatie en mishandeling door een gezin dat begin december werd aangehouden, bevestigt de politie na berichtgeving van NRC.

 • Vakbond FNV pleit voor het omvormen van de oude sociale werkvoorziening (SW) naar moderne sociale ontwikkelbedrijven. Dat pleidooi is een reactie op de erkenning van het kabinet dat de afspraak om arbeidsbeperkten aan een baan te helpen is mislukt.

  FNV: ‘Banenafspraak redden met structurele oplossingen’

  Vakbond FNV pleit voor het omvormen van de oude sociale werkvoorziening (SW) naar moderne sociale ontwikkelbedrijven. Dat pleidooi is een reactie op de erkenning van het kabinet dat de afspraak om arbeidsbeperkten aan een baan te helpen is mislukt.

 • Hoewel het budget voor 2021-2027 en de vereenvoudigingen in regelingen voor ESF+ al rond zijn, is de hele ESF-verordening nog niet rond. In januari wordt er verder onderhandeld tussen Europees Parlement en de lidstaten. Tot die tijd is er een rem op ESF+ aanvragen voor de nieuwe periode.

  Rem op aanvragen ESF+

  Hoewel het budget voor 2021-2027 en de vereenvoudigingen in regelingen voor ESF+ al rond zijn, is de hele ESF-verordening nog niet rond. In januari wordt er verder onderhandeld tussen Europees Parlement en de lidstaten. Tot die tijd is er een rem op ESF+ aanvragen voor de nieuwe periode.

 • Leden van de organisatie MTB routenetwerk Rijk van Nijmegen gaan de komende tijd patrouilleren op de mountainbikeroutes rond Nijmegen. Onbekenden hebben de route voor de kerstdagen gesaboteerd met gevaarlijke spijkerplanken om banden te vernielen.

  Patrouilles tegen boobytraps mountainbikepaden

  Leden van de organisatie MTB routenetwerk Rijk van Nijmegen gaan de komende tijd patrouilleren op de mountainbikeroutes rond Nijmegen. Onbekenden hebben de route voor de kerstdagen gesaboteerd met gevaarlijke spijkerplanken om banden te vernielen.

 • Voor het afsteken van vuurwerk zijn vanaf 1 oktober tot medio december 2020 in totaal 90 processen verbaal opgemaakt. Daarnaast zijn in die periode 292 jongeren doorverwezen naar Bureau Halt voor het afsteken van vuurwerk.

  Politie pakte tot nu toe 90 vuurwerkafstekers

  Voor het afsteken van vuurwerk zijn vanaf 1 oktober tot medio december 2020 in totaal 90 processen verbaal opgemaakt. Daarnaast zijn in die periode 292 jongeren doorverwezen naar Bureau Halt voor het afsteken van vuurwerk.

 • Dierentuinen hebben een ongekend zwaar jaar achter de rug. En al pompten sommige gemeenten en de rijksoverheid miljoenen in steunmaatregelen, de verliezen blijven groot. Bij diergaarde Blijdorp, dat al 10 miljoen euro leende van de gemeente, is zelfs een faillissement niet uitgesloten.

  Ondanks steun hebben dierentuinen het moeilijk

  Dierentuinen hebben een ongekend zwaar jaar achter de rug. En al pompten sommige gemeenten en de rijksoverheid miljoenen in steunmaatregelen, de verliezen blijven groot. Bij diergaarde Blijdorp, dat al 10 miljoen euro leende van de gemeente, is zelfs een faillissement niet uitgesloten.

 • Het moeten terugbetalen van bijstand na het ontvangen van giften is een landelijk probleem. De wethouder Sociaal Domein van de gemeente Wijdemeren, Rosalie van Rijn, zei dat dinsdag bij het NOS Radio 1 Journaal na ophef over een zaak in haar gemeente.

  'Terugbetalen bijstand bij giften is landelijk probleem'

  19 reacties

  Het moeten terugbetalen van bijstand na het ontvangen van giften is een landelijk probleem. De wethouder Sociaal Domein van de gemeente Wijdemeren, Rosalie van Rijn, zei dat dinsdag bij het NOS Radio 1 Journaal na ophef over een zaak in haar gemeente.

 • Het Leger des Heils in Maastricht ziet zich vanwege een bezuiniging van de gemeente gedwongen de dagopvang van dak- en thuislozen volgende jaar te sluiten. De gemeenteraadsfractie van de PvdA wil opheldering van de wethouder.

  Sluiting dagopvang Leger des Heils Maastricht

  Het Leger des Heils in Maastricht ziet zich vanwege een bezuiniging van de gemeente gedwongen de dagopvang van dak- en thuislozen volgende jaar te sluiten. De gemeenteraadsfractie van de PvdA wil opheldering van de wethouder.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!