of 59761 LinkedIn

Nieuws

 • De Amsterdamse oud-antiradicaliseringsambtenaar Saadia A.-T. (36) moet volgens het Openbaar Ministerie worden vrijgesproken van het vervalsen van facturen. De officier van justitie zei donderdag dat er geen bewijs is dat zij fraude heeft gepleegd met drie facturen van 18.000 euro. De rekeningen hadden betrekking op de geheime zogenoemde grijze campagne, die onlineradicalisering van jongeren moest tegengaan.

  OM vraagt vrijspraak voor ex-topambtenaar

  Reageer

  De Amsterdamse oud-antiradicaliseringsambtenaar Saadia A.-T. (36) moet volgens het Openbaar Ministerie worden vrijgesproken van het vervalsen van facturen. De officier van justitie zei donderdag dat er geen bewijs is dat zij fraude heeft gepleegd met drie facturen van 18.000 euro. De rekeningen hadden betrekking op de geheime zogenoemde grijze campagne, die onlineradicalisering van jongeren moest tegengaan.

 • Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven gaat het PSV-stadion niet ontruimen als mensen zich er niet aan de anderhalve meter maatregel houden, gaan juichen of spreekkoren aanheffen. "Dat wordt burgeroorlog", zei hij donderdag voor NPO1 radio.

  Jorritsma: We hebben geen juichpolitie

  2 reacties

  Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven gaat het PSV-stadion niet ontruimen als mensen zich er niet aan de anderhalve meter maatregel houden, gaan juichen of spreekkoren aanheffen. 'Dat wordt burgeroorlog', zei hij donderdag voor NPO1 radio.

 • ‘Ambtenaren dienen het publieke belang. Daar wordt behoorlijk zwaar aan getild, niet alleen in lagere rechtspraak maar ook door de Hoge Raad. Er wordt gewoon meer van ambtenaren verwacht. Ze gaan over grote bedragen, ze hebben veel zeggenschap over ontheffingen en vergunningen. Dat brengt een grote vrijheid en invloed met zich mee.

  ‘Ambtenaar wordt extra zwaar gestraft’

  Ambtenaren die zich schuldig maken aan knevelarij – het komt nauwelijks voor. Toch is het risico dat ambtenaren in contact komen met justitie aanzienlijk, zegt strafrechtadvocaat Anne Marie de Koning. Vooral omdat collega’s de plicht hebben dat te melden.

 • Ambtenaren in de gemeente Súdwest-Fryslân zijn over het algemeen tevreden over hun werk, voelen zich veilig, krijgen de kans te doen waar ze goed in zijn en voldoende mogelijkheden om zich vakinhoudelijk te ontwikkelen. Tegelijkertijd schort het aan communicatie tussen teams en vanuit de top, is besluitvorming niet transparant, ontbreekt het aan een duidelijke toekomstvisie en vindt een derde de werkdruk te hoog.

  Besluitvorming Súdwest-Fryslân ‘niet transparant’

  Ambtenaren in de gemeente Súdwest-Fryslân zijn over het algemeen tevreden over hun werk, voelen zich veilig, krijgen de kans te doen waar ze goed in zijn en voldoende mogelijkheden om zich vakinhoudelijk te ontwikkelen. Tegelijkertijd schort het aan communicatie tussen teams en vanuit de top, is besluitvorming niet transparant, ontbreekt het aan een duidelijke toekomstvisie en vindt een derde de werkdruk te hoog.

 • De app in aanbouw werkt goed, hebben eerdere tests door militairen volgens De Jonge uitgewezen. De bluetooth-technologie waarschuwt volgens hem met ‘een aanzienlijke betrouwbaarheid’ als de gebruiker gevaarlijk dicht bij een besmet persoon is geweest.

  Corona-app getest door groep Twentenaren

  Reageer

  Enkele honderden inwoners van Twente gaan een week lang de coronawaarschuwingsapp testen waaraan het kabinet werkt. De praktijktest kan volgende week donderdag beginnen, laat minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) weten.

 • Vrouwen nemen meer zorgtaken op zich, mannen zijn tevredener, en mensen die zich goed voelen bij het thuiswerken zijn van plan deze zomer meer afstand van hun werk te nemen. Universitair docent bestuurskunde en onderzoeksteamleider Peter Kruyen van de Radboud Universiteit Nijmegen voerde in samenwerking met Binnenlands Bestuur een onderzoek uit onder 2460 ambtenaren over ‘werk en privé in coronatijd’.

  Goed presterende ambtenaren nemen afstand van werk

  Vrouwen nemen meer zorgtaken op zich, mannen zijn tevredener, en mensen die zich goed voelen bij het thuiswerken zijn van plan deze zomer meer afstand van hun werk te nemen. Universitair docent bestuurskunde en onderzoeksteamleider Peter Kruyen van de Radboud Universiteit Nijmegen voerde in samenwerking met Binnenlands Bestuur een onderzoek uit onder 2460  ambtenaren over ‘werk en privé in coronatijd’.

 • Het valt universitair docent bestuurskunde en onderzoeksteamleider Peter Kruyen erg op dat iemand thuis hebben waar je je verhaal bij kwijt kunt grote impact heeft op het welbevinden van de thuiswerker. ‘Je moet dus prioriteiten stellen in wie naar het werk komt: als je geen partner hebt, dan is het aan te bevelen naar het werk te gaan. Of hen als werkgever naar het werk te halen.’

  Partnerloze ambtenaar heeft het zwaar

  Een partner thuis heeft grote impact op het welzijn van de thuiswerkende ambtenaar in coronatijd. Maar ook persoonlijkheid is belangrijk. De consciëntieuze, rustige ambtenaar gaat beter presteren, de emotioneel instabielere juist minder. 

 • De gemeenteraad van Heerlen heeft woensdagavond VVD'er Roel Wever voorgedragen als nieuwe burgemeester van de Limburgse stad. Wever (57) is de beoogd opvolger van Emile Roemer (SP), die waarnemend burgemeester is.

  Roel Wever nieuwe burgemeester Heerlen

  2 reacties

  De gemeenteraad van Heerlen heeft woensdagavond VVD'er Roel Wever voorgedragen als nieuwe burgemeester van de Limburgse stad. Wever (57) is de beoogd opvolger van Emile Roemer (SP), die waarnemend burgemeester is.

 • Het college van Amsterdam wil dat 30 procent van de ambtelijke topfuncties worden bezet door mensen met een niet-westerse migratieachtergrond. Dat staat in de bestuursopdracht Inclusie en Diversiteit 2020-2023, die het college vandaag presenteert. Het huidige personeelsbestand is geen afspiegeling van de Amsterdamse beroepsbevolking, vooral niet in de hogere functies

  Amsterdam: meer diversiteit in ambtelijke top

  Het college van Amsterdam wil dat mensen met een niet-westerse migratieachtergrond 30 procent van de ambtelijke topfuncties gaan bezetten. Dat staat in de bestuursopdracht Inclusie en Diversiteit 2020-2023, die het college vandaag presenteert. Het personeelsbestand van de gemeente is geen afspiegeling van de Amsterdamse beroepsbevolking, vooral niet in de hogere management- en directiefuncties

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!