of 59925 LinkedIn

Nieuws

 • Een fusie tussen Scherpenzeel en Barneveld is een 'logische optie' om de bestuurskracht van Scherpenzeel te versterken. Dat stellen Gedeputeerde Staten van Gelderland.

  Provincie stuurt aan op herindeling Scherpenzeel

  Gedeputeerde Staten (GS) van Gelderland hebben geen vertrouwen in een zelfstandig voortbestaan van Scherpenzeel. Een fusie met Barneveld is voor GS een ‘logische optie’, maar er kunnen ook andere mogelijkheden aan bod komen. Welke dat zijn moet uit het zogehten 'open overleg' blijken; de eerste stap van een herindelingsprocedure.

 • Nieuwegein heeft de vriendschap met Puławy, de Poolse stad waarmee het ooit een warme stedenband onderhield, uitgemaakt. Regenboogstad Nieuwegein is klaar met Puławy vanwege de homovrije zones die de overheid heeft uitgeroepen.

  Vriendschap Nieuwegein met homofoob Pulawy is over

  Nieuwegein heeft de vriendschap met Pulawy, de Poolse stad waarmee het ooit een warme stedenband onderhield, uitgemaakt. Regenboogstad Nieuwegein is klaar met Pulawy vanwege de homovrije zones die de overheid heeft uitgeroepen. 

 • De raad van Zoetermeer roept alle gemeenten op zich aan de sluiten bij de actie om structureel extra geld van het kabinet te eisen.

  Gemeenten: eis structureel extra geld van kabinet

  Een gang naar de rechter, geen begroting inleveren en de VNG oproepen om niet meer met het kabinet te onderhandelen totdat het met structureel extra geld over de brug komt. En alle gemeenten bellen om zich aan te sluiten bij de actie die Zoetermeer maandagavond is gestart. Dat staat op het programma van het maandagavond opgerichte actiecomité vanuit de Zoetermeerse raad. De eerste steunbetuigingen zijn al binnen.

 • De voltallige gemeenteraad van Zoetermeer gaat onderzoeken of het met andere gemeenten meer geld kan eisen van de rijksoverheid.

  Raad Zoetermeer maakt vuist tegen kabinet

  Reageer

  De voltallige gemeenteraad van Zoetermeer gaat onderzoeken of het met andere gemeenten meer geld kan eisen van de rijksoverheid. De raad heeft maandagavond een actiecomité ingesteld dat zich hierover moet gaan buigen en moet gaan bekijken of bij de andere gemeenteraden ook actiebereidheid is.

 • Een strenger parkeerbeleid levert ruimte op die kan worden gebruikt voor de bouw van extra woningen of meer groen. Gemeenten kunnen ook alternatieven bieden voor het bezit van een auto bij nieuwbouwprojecten, maar moeten dan wel afwijken van strenge parkeernormen. Dat blijkt uit een onderzoek onder zes gemeenten in opdracht van de provincie Zuid-Holland.

  Meer ruimte door strenger parkeerbeleid

  Een strenger parkeerbeleid levert ruimte op die kan worden gebruikt voor de bouw van extra woningen of meer groen. Gemeenten kunnen ook alternatieven bieden voor het bezit van een auto bij nieuwbouwprojecten, maar moeten dan wel afwijken van strenge parkeernormen. Dat blijkt uit een onderzoek onder zes gemeenten in opdracht van de provincie Zuid-Holland.

 • De gemeenten in de Haagse jeugdzorgregio gaan bekijken of de uitspraak van het Gerechtshof gevolgen heeft voor de plannen van de regio om op termijn over te gaan op resultaatgerichte financiering. Voor de korte termijn heeft de uitspraak naar verwachting geen gevolgen voor de lopende inkoopprocedure en de tarieven voor 2021.

  Regio Den Haag: tarieven jeugdhulp nu in orde

  De gemeenten in de Haagse jeugdzorgregio gaan bekijken of de uitspraak van het Gerechtshof gevolgen heeft voor de plannen van de regio om op termijn over te gaan op resultaatgerichte financiering. Voor de korte termijn heeft de uitspraak naar verwachting geen gevolgen voor de lopende inkoopprocedure en de tarieven voor 2021.

 • De grens tussen Vlaanderen en Nederland blijft in een volgend geval van een virus als corona open. Deze toezegging deed de Vlaamse minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem na overleg met zijn Nederlandse collega Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

  Grens met België blijft voortaan open bij virusuitbraak

  Reageer

  De grens tussen Vlaanderen en Nederland blijft in een volgend geval van een virus als corona open. Deze toezegging deed de Vlaamse minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem na overleg met zijn Nederlandse collega Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

 • Het veel bekritiseerde ontwerp voor een coronanoodwet is grondig gewijzigd. Wie een coronaboete is opgelegd, hoeft straks niet te vrezen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) mis te lopen en achter de voordeur wordt niet gecontroleerd. Het wetsvoorstel, dat maandag aan de Tweede Kamer is voorgelegd, 'lijkt niet meer op het eerste concept', zegt het kabinet.

  Noodverordening blijft mogelijk in coronanoodwet

  5 reacties

  Het veel bekritiseerde ontwerp voor een coronanoodwet is grondig gewijzigd. Wie een coronaboete is opgelegd, hoeft straks niet te vrezen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) mis te lopen en achter de voordeur wordt niet gecontroleerd. Het wetsvoorstel, dat maandag aan de Tweede Kamer is voorgelegd, 'lijkt niet meer op het eerste concept', zegt het kabinet.

 • Na een verwoestende aanval is de mensheid bezig om de schade te herstellen en zich te wapenen tegen een herhaling. En dan komen in ‘Independence Day: Resurgence’ de aliens terug voor een nieuwe aanval. En ook deze aanval wordt weerstaan. Zolang er geen deel 3 is weten we niet of de vijand voorgoed is verslagen.

  Coronablog Breda: einde of begin?

  2 reacties

  Na een verwoestende aanval is de mensheid bezig om de schade te herstellen en zich te wapenen tegen een herhaling. En dan komen in ‘Independence Day: Resurgence’ de aliens terug voor een nieuwe aanval. En ook deze aanval wordt weerstaan. Zolang er geen deel 3 is weten we niet of de vijand voorgoed is verslagen.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!