of 61441 LinkedIn

Nieuws

 • Guernaoui was tot oktober vorig jaar met zijn collega Richard de Mos wethouder voor de partij Groep de Mos. Ze stapten vorig jaar op als wethouder na onderzoek van de Rijksrecherche. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Guernaoui en De Mos van ambtelijke corruptie.

  Verdachte Haagse ex-wethouder weer ambtenaar

  6 reacties

  De voormalige Haagse wethouder Rachid Guernaoui die wordt verdacht van ambtelijke corruptie, is sinds kort projectleider Vernieuwing Digi Inkoop bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Guernaoui meldt dit op zijn profiel op Linkedin.

 • Er wordt dinsdag over vergaderd en besloten, aldus minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) . ‘En we hebben goed geluisterd wat er uit alle geledingen uit de maatschappij is gekomen.’ Meer wilde hij niet over de kwestie kwijt.

  Kabinet komt met vuurwerkverbod voor dit jaar

  4 reacties

  Het kabinet komt voor dit jaar met een verbod op de verkoop en het afsteken van vuurwerk. Dat bevestigen Haagse bronnen, na berichtgeving van de NOS. De voorzitters van de 25 veiligheidsregio's drongen vorige week al aan op zo'n verbod, om de hulpdiensten te ontlasten. Ook de politie en een aantal partijen in de Tweede Kamer sprak zich er al voor uit.

 • ‘Het zou ondernemers sieren als ze reisbewegingen en winkelbezoek niet aanmoedigen maar alternatieven aanbieden, zoals het bezorgen van hun producten als dat mogelijk is’, vindt Bruls. Het was in het afgelopen weekeinde tot ergernis van veel burgemeesters erg druk in winkelcentra en op woonboulevards.

  Winkeliers moeten klanten nu niet lokken

  Reageer

  Winkeliers moeten hun klanten in deze tijd van strenge coronamaatregelen niet lokken met speciale acties voor Sinterklaas of Black Friday, dit jaar op 20 november, met extra hoge kortingen in de winkels. Het is nu zeker niet de tijd om gezellig te gaan shoppen voor de 'fun'. Dat zegt de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad van de 25 veiligheidsregio's in het land.

 • Gemeenteambtenaren kunnen wat de VNG betreft een loonsverhoging in 2021 vergeten. De gemeentelijke koepelorganisatie gaat voor een ‘pas op de plaats’ bij de cao-onderhandelingen die deze week beginnen.

  VNG: geen loonsverhoging in 2021

  Gemeenteambtenaren kunnen wat de VNG betreft een loonsverhoging in 2021 vergeten. De gemeentelijke koepelorganisatie gaat voor een ‘pas op de plaats’ bij de cao-onderhandelingen die deze week beginnen.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!