of 63561 LinkedIn

Nieuws

 • Volgens ChristenUnie-Kamerlid Mirjam Bikker heeft onder meer de politie miljoenen euro's nodig om de drugs bijvoorbeeld in beslag te nemen en op te kunnen slaan. Zodra het geld is geregeld, kan het wetsvoorstel wat de Kamer betreft nog voor 1 september naar de Raad van State voor advies. Daarna kan de Tweede Kamer het voorstel meteen in behandeling nemen.

  Kamer wil haast maken met verbod lachgas en designer drugs

  Reageer

  De Tweede Kamer wil haast maken met een verbod op lachgas en designer drugs. Een wetsvoorstel hiervoor ligt al klaar maar er is nog geen geld beschikbaar om het verbod te kunnen uitvoeren en handhaven. Een motie van ChristenUnie en CDA die het kabinet oproept om op korte termijn extra en structureel geld vrij te maken, werd op de laatste Kamerdag met brede steun aangenomen.

 • Voorwaarde is wel dat Feyenoord voor 31 december aan twee harde eisen heeft voldaan. Zo moeten de bouwkosten voor het nieuwe stadion binnen 441 miljoen euro blijven en ook moet de financiering rond zijn. Mocht Feyenoord op 31 december hier niet aan hebben voldaan dan is het voor de drie partijen over en uit. Gaande het debat tekende zich al een meerderheid af voor het plan van Leefbaar Rotterdam, PvdA en GroenLinks, die bij elkaar 21 van de 45 zetels hebben. CDA, VVD en D66 zijn ook voorstander en sloten zich aan.

  Raad stemt in met deelneming stadion Feyenoord

  Reageer

  De Rotterdamse gemeenteraad heeft donderdag ingestemd om, onder strikte voorwaarden, voor 40 miljoen euro deel te nemen in het nieuwe stadion van Feyenoord. Van de 41 aanwezige raadsleden stemden 34 voor het amendement 'Een spannende finale', ingediend door Leefbaar Rotterdam, PvdA en GroenLinks. Het amendement is een aanscherping van het raadsvoorstel van het college.

 • © Shutterstock

  GL en D66: minder invloed boeren in waterschappen

  1 reactie

  Boeren, bedrijven en natuurbeheerders raken mogelijk hun vaste plek kwijt in de gekozen besturen van waterschappen. GroenLinks en D66 willen af van deze zogeheten geborgde zetels. Ze dienden hiervoor donderdag een initiatiefnota bij de Tweede Kamer in. Volgens GroenLinks krijgt het plan steun van een Kamermeerderheid en is ook de Raad van State positief.

 • Beeld: Shutterstock

  Remkes maant burgemeester tot verhuizen

  1 reactie

  Burgemeester Jos Hessels (CDA) van Echt-Susteren moet snel verhuizen naar zijn eigen gemeente. Waarnemend gouverneur Johan Remkes van Limburg heeft dat tegen Hessels gezegd. Die woont al sinds hij bijna tien jaar geleden burgemeester werd van Echt-Susteren in Montfort, een dorp dat bij buurgemeente Roerdalen hoort. En dat terwijl een burgemeester volgens de gemeentewet in de eigen gemeente moet wonen.

 • Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken gaat onderzoeken of een herindeling van Barneveld en Scherpenzeel nodig is. Ook neemt ze daarbij het tot nu toe gelopen proces onder de loep.

  Ollongren neemt omstreden fusieproces onder de loep

  Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken gaat de komende maanden kijken of een herindeling van Barneveld en Scherpenzeel nodig is. Ook neemt ze daarbij het tot nu toe gelopen proces onder de loep. Binnen maximaal vier maanden neemt de minister een besluit of ze het advies van de provincie Gelderland overneemt en een wetsvoorstel gaat voorbereiden.

 • Amsterdammers werden in coronatijd verlost van ratelende rolkoffers en dronken Britten. Hoe moet het verder met de buitenlandse bezoekersstroom nu de stad heropent? Deel één van een zomerserie over toerisme na corona en deel 3 van drie verhalen over drukte in de stad. ‘Leefbaarheid moet beslissend zijn.’

  ‘Het toerisme is niet meer bestuurbaar’

  Amsterdammers werden in coronatijd verlost van ratelende rolkoffers en dronken Britten. Hoe moet het verder met de buitenlandse bezoekersstroom nu de stad heropent? Deel één van een zomerserie over toerisme na corona en deel 3 van drie verhalen over drukte in de stad. ‘Leefbaarheid moet beslissend zijn.’

 • Het aandeel jongeren onder de 35 jaar in de ambtelijke organisatie van de gemeente Den Haag is flink gegroeid: van 13 naar 20 procent. In de hogere schalen is het aandeel vrouwen wel gegroeid, maar nog niet in evenwicht. Het aandeel medewerkers met een niet-westerse migratieachtergrond steeg in vijf jaar van 23 naar 28 procent, maar ook hier geldt: in minder mate voor hogere functies.

  Gemeente Den Haag wil nog diversiteitsslag maken

  Het aandeel jongeren onder de 35 jaar in de ambtelijke organisatie van de gemeente Den Haag is flink gegroeid: van 13 naar 20 procent. In de hogere schalen is het aandeel vrouwen wel gegroeid, maar nog niet in evenwicht. Het aandeel medewerkers met een niet-westerse migratieachtergrond steeg in vijf jaar van 23 naar 28 procent, maar ook hier geldt: in minder mate voor hogere functies.

 • De grensregio´s moeten weer in het centrum van de Europese politiek komen. Het Comité van de Regio´s (CvdR) nam er verleden week een resolutie over aan, een oproep vooral gericht aan de lidstaten en de Europese Commissie om er samen de schouders onder te zetten. Europees lokaal- en regionaal bestuurders bevestigden die noodzaak maandag nog eens tijdens een online event over de grens van het CvdR.

  Roep om lokaal maatwerk grensregio´s

  De grensregio´s moeten weer in het centrum van de Europese politiek komen. Het Comité van de Regio´s (CvdR) nam er verleden week een resolutie over aan, een oproep vooral gericht aan de lidstaten en de Europese Commissie om er samen de schouders onder te zetten. Europees lokaal- en regionaal bestuurders bevestigden die noodzaak maandag nog eens tijdens een online event over de grens van het CvdR.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!