of 61043 LinkedIn

Nieuws

 • De veiligheidsregio IJsselland heeft in Hotel Waanders in Staphorst zes kamers afgehuurd voor mensen uit de regio die wegens een coronaverdenking in quarantaine moeten, maar die daar niet zelf voor kunnen zorgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om partners van besmette patiënten, mensen die minder zelfredzaam zijn, arbeidsmigranten of toeristen. De veiligheidsregio betaalt de kosten van opvang van deze mensen, zegt een woordvoerster van het hotel.

  IJsselland huurt quarantainekamers in hotel

  Reageer

  De veiligheidsregio IJsselland heeft in Hotel Waanders in Staphorst zes kamers afgehuurd voor mensen uit de regio die wegens een coronaverdenking in quarantaine moeten, maar die daar niet zelf voor kunnen zorgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om partners van besmette patiënten, mensen die minder zelfredzaam zijn, arbeidsmigranten of toeristen. De veiligheidsregio betaalt de kosten van opvang van deze mensen, zegt een woordvoerster van het hotel.

 • Net zoals in veel andere gemeenten zijn ook de Enschedese ambtenaren weer massaal gaan thuiswerken. ‘Leuk is het niet, maar we hebben een voorbeeldfunctie’, stelt gemeentesecretaris Kees Meijer

  Weer volledig thuiswerken: niet leuk, wel nodig

  Net zoals in veel gemeenten zijn ook de Enschedese ambtenaren weer massaal gaan thuiswerken. Na een aanvankelijke versoepeling is het nu weer de regel om thuis te werken, uitgezonderd cruciale functies. ‘Leuk is het niet, maar we hebben een voorbeeldfunctie’, stelt gemeentesecretaris Kees Meijer.

 • Kiezers mogen bij het uitbrengen van hun stem tijdens de komende verkiezingen niet gehinderd of beperkt worden door de coronamaatregelen, vindt de Tweede Kamer. Zo mag kiezers niet de toegang tot het stemlokaal worden geweigerd als zij niet helemaal voldoen aan een 'gezondheidscheck', een aantal vragen die kiezers geacht worden zichzelf te stellen voordat ze naar het stembureau gaan.

  'Kiezer niet weigeren om gezondheidscheck'

  Reageer

  Kiezers mogen bij het uitbrengen van hun stem tijdens de komende verkiezingen niet gehinderd of beperkt worden door de coronamaatregelen, vindt de Tweede Kamer. Zo mag kiezers niet de toegang tot het stemlokaal worden geweigerd als zij niet helemaal voldoen aan een 'gezondheidscheck', een aantal vragen die kiezers geacht worden zichzelf te stellen voordat ze naar het stembureau gaan.

 • n de afgelopen tien jaar is geen sprake van een structurele toename van bedreigingen en/of intimidatie van burgemeesters. Wel zijn burgemeesters de afgelopen twee jaar vaker bedreigd en/of geïntimideerd. Dat blijkt uit onderzoek van I&O Research dat in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) is uitgevoerd.

  Burgemeesters laatste twee jaar vaker bedreigd

  De afgelopen twee jaar is sprake van een toename van het aantal bedreigingen en intimidaties tegen burgemeesters. Zij laten zich vanwege een eventueel risico op bedreiging of intimidatie nauwelijks weerhouden een bepaalde maatregel te nemen. Vier procent van de burgemeesters is uit vrees voor agressie en bedreigingen voorzichtiger geworden met de inzet van bestuurlijke bevoegdheden.

 • Foto: Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

  Vertrek BMW uit VDL Nedcar is 'verschrikkelijk nieuws'

  1 reactie

  De provincie Limburg is teleurgesteld in het aangekondigde vertrek van BMW bij autofabriek VDL Nedcar in Born. De Limburgse gedeputeerde Joost van den Akker (VVD) sprak donderdag van 'verschrikkelijk nieuws'. De provincie blijft zich inzetten om de duizenden banen in de automotive sector te behouden.

 • De Tweede Kamer wil dat de regering opnieuw gaat kijken hoe een verbod op het gebruik van softdrugs in de openbare ruimte tussen 20.00 en 07.00 uur kan worden geregeld. Een motie van de christelijke partijen SGP, CDA en CU die in het coronadebat woensdag werd ingediend, kreeg donderdag de steun van een meerderheid van de Kamer.

  Tweede Kamer wil toch verbod softdrugs op straat

  Reageer

  De Tweede Kamer wil dat de regering opnieuw gaat kijken hoe een verbod op het gebruik van softdrugs in de openbare ruimte tussen 20.00 en 07.00 uur kan worden geregeld. Een motie van de christelijke partijen SGP, CDA en CU die in het coronadebat woensdag werd ingediend, kreeg donderdag de steun van een meerderheid van de Kamer.

 • Kinderen die een kinderbeschermings- of jeugdreclasseringsmaatregel hebben, worden nog steeds niet tijdig en goed geholpen. Er is onmiddellijk actie nodig. Deze nieuwe noodkreet uiten de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de Inspectie Justitie en Veiligheid.

  Inspecties: verbetering jeugdzorg blijft uit

  Kinderen die een kinderbeschermings- of jeugdreclasseringsmaatregel hebben, worden nog steeds niet goed en tijdig geholpen. Het afgelopen jaar is er onvoldoende gebeurd voor deze kinderen. Er is onmiddellijk actie nodig. Gemeenten, lokale teams, gecertificeerde instellingen en zorgaanbieders moeten, ondersteund door het rijk, samen aan de bak om de juiste zorg voor deze kwetsbare kinderen te regelen.

 • Naar eigen zeggen is er nooit sprake geweest van een schijn van belangenverstrengeling. ‘Ik ben niet betrokken geweest bij de besluitvorming rondom de opdrachten en de vergunningen.’ Maar volgens de kranten sluisde Koopmans bezwaren van Terraq tegen ontgrondingen bij Venlo door naar het ambtelijke apparaat, en zei hij daarover niets tegen SP-gedeputeerde Daan Prevoo, die over ontgrondingen ging.

  Gedeputeerde Koopmans ontkent belangenverstrengeling

  5 reacties

  De Limburgse gedeputeerde Ger Koopmans (financiën en grondzaken, CDA) ontkent dat hij de schijn van belangenverstrengeling gewekt heeft door zijn lidmaatschap van de raad van commissarissen bij het Limburgse baggerbedrijf Terraq. Hij reageert daarmee op berichten in NRC. De krant stelt donderdag dat Koopmans tot de zomer van dit jaar een adviesbedrijf had, maar dit niet meldde op zijn lijst met nevenfuncties. Ook de inkomsten maakte hij volgens de krant niet openbaar, hoewel de Provinciewet hem daartoe verplicht.

 • Er komt een landelijke campagne tegen het misbruik van vastgoed voor criminele doeleinden. Deze moet het bewustzijn bij pandeigenaren en verhuurbemiddelaars over malafide huurders vergroten. In de gemeente Valkenswaard wordt de bevolking daarbij actief ingezet met behulp van een game.

  Campagne en game tegen ondermijning

  Reageer

  Er komt een landelijke campagne tegen het misbruik van vastgoed voor criminele doeleinden. Deze moet het bewustzijn bij pandeigenaren en verhuurbemiddelaars over malafide huurders vergroten. In de gemeente Valkenswaard wordt de bevolking daarbij actief ingezet met behulp van een game. 

 • Rotterdammers weten de gemeente goed te vinden met hun plannen. Als het op uitvoering aankomt, stuiten ze daarbij echter nogal eens op stroperigheid in het stadhuis. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde onderzoeken van de rekenkamer Rotterdam en de Rotterdamse ombudsman

  Burgerinitiatieven verdwalen in gemeentelijk doolhof

  Het barst in Rotterdam van de burgerinitiatieven. Burgers weten de gemeente goed te vinden met hun plannen. Als het op uitvoering aankomt, stuiten ze daarbij echter nogal eens op stroperigheid in het stadhuis. Initiatiefnemers worden, zeker bij complexere initiatieven, van het kastje naar de muur gestuurd.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!