of 59130 LinkedIn

Nieuws

 • De ambtelijke fusie tussen Dinkelland en Tubbergen heeft bijgedragen aan versterking van de bestuurskracht van beide gemeenten. Wel is doorontwikkeling nodig, adviseert BMC na evaluatie.

  Ambtenaren na ambtelijke fusie niet op afstand

  De ambtelijke fusie tussen Dinkelland en Tubbergen heeft bijgedragen aan versterking van de bestuurskracht van beide gemeenten. In tegenstelling tot een aantal andere ambtelijke fusies, is de werkorganisatie Noaberkracht geen ambtelijk apparaat op afstand geworden. Doorontwikkeling is nodig.

 • Handhavers zouden verkeersboetes moeten kunnen uitdelen, aldus de Haagse wethouder Richard de Mos (Groep De Mos) en op meer domeinen moeten kunnen worden ingezet. Daarvoor moet de wet aangepast worden en daar gaat de gemeente Den Haag voor lobbyen bij het rijk. 'Wat de gemeente kan doen, moet de gemeente ook zelf doen', aldus De Mos.

  ‘Laat handhavers verkeersboetes uitdelen’

  Wat de gemeente kan doen, moet de gemeente ook zelf doen, aldus de Haagse wethouder Richard de Mos (Groep De Mos). Handhavers zouden bijvoorbeeld verkeersboetes moeten kunnen uitdelen. Daarvoor moet de wet aangepast worden en daar gaat de gemeente Den Haag voor lobbyen bij het rijk.

 • Dat schrijft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb aan de gemeenteraad. Rotterdam wil door hele stad 35 zones aanwijzen waar vuurwerk is toegestaan. Die zones worden bepaald in overleg met gemeenteraad en vertegenwoordigers van de verschillende stadsdelen.

  Alleen vuurwerk in speciale zones in Rotterdam

  Reageer

  De gemeente Rotterdam wil dat vanaf de jaarwisseling 2019/2020 alleen nog vuurwerk wordt afgestoken in speciale vuurwerkzones. Buiten die zones wordt het verboden.

 • Rotterdam wil twee bedrijven toestemming geven elektrische deelsteps in de stad te exploiteren.

  Rotterdam wil deelsteps toestaan

  Reageer

  Rotterdam wil twee bedrijven toestemming geven elektrische deelsteps in de stad te exploiteren. Net als bij deelfietsen kunnen deze e-steps met een telefoon van het slot worden gehaald. De steps mogen net als deelfietsen overal in de stad worden achtergelaten.

 • Ondanks verzet vanuit het Nuenense gemeentebestuur, houden Gedeputeerde Staten van Brabant vast aan hun herindelingsplannen voor Eindhoven en Nuenen. GS wachten het referendum in Nuenen van volgende week niet af.

  GS houden vast aan fusie Nuenen-Eindhoven

  Ondanks tegenstand vanuit het Nuenense gemeentebestuur, houden Gedeputeerde Staten van Brabant vast aan hun herindelingsplannen voor Eindhoven en Nuenen. GS wachten het referendum in Nuenen van volgende week niet af. De provincie verwacht daar ‘weinig toegevoerde waarde van’. Voor de bestuurskracht van Nuenen is het in de ogen van GS van belang dat beide gemeenten fuseren.

 • Via de online tool West Begroot kunnen Amsterdammers sinds 1 oktober hun ideeën posten voor een duurzamere, meer diverse of groenere buurten in het stadsdeel West. Vervolgens kunnen mensen die plannen “liken”. Ambtenaren toetsen de plannen met 50 likes of meer op haalbaarheid. De stadsdeelcommissie kiest 30 plannen. Bewoners van West kunnen drie ton over de plannen verdelen en bepalen welk plan wordt uitgevoerd.

  Amsterdammers mogen zelf begroten

  Amsterdam-West heeft sinds 1 oktober de online tool West Begroot, waar mensen hun ideeën kunnen posten voor een duurzamere, meer diverse of groenere buurt. Vervolgens kunnen mensen die plannen “liken”. De plannen met 50 likes of meer worden op haalbaarheid beoordeeld door de ambtelijke organisatie. De stadsdeelcommissie selecteert 30 plannen en bewoners van West kunnen de beschikbare drie ton dan over die plannen verdelen en zo bepalen welk plan wordt uitgevoerd.

 • De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema vindt de proef met gereguleerde wietteelt in de huidige vorm onhaalbaar. Dat schrijft ze in een brief aan minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en minister Bruno Bruins (Volksgezondheid).

  'Deelname A'dam proef wietteelt in huidige vorm onhaalbaar'

  Reageer

  De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema vindt de proef met gereguleerde wietteelt in de huidige vorm onhaalbaar. Dat schrijft ze in een brief aan minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en minister Bruno Bruins (Volksgezondheid).

 • Een ecosysteem creëren, waarbij overheden, investeerders en sociaal ondernemers systematisch samen maatschappelijke vraagstukken effectiever moeten gaan oplossen. De twee oprichters van de eerste Nederlandse Social Impact Bond (SIB) in Rotterdam hebben besloten de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van deze constructies.

  Ecosysteem voor oplossing sociale problemen

  De twee oprichters van de eerste Nederlandse Social Impact Bond (SIB) in Rotterdam hebben besloten de volgende stap te zetten door naar eigen zeggen een ecosysteem te creëren, waarbij overheden, investeerders en sociaal ondernemers systematisch samen maatschappelijke vraagstukken effectiever moeten gaan oplossen.

 • Burgemeester Jos Wienen van Haarlem wordt sinds enige tijd bedreigd en daarom beveiligd. Uit welke hoek de dreiging komt, is nog onbekend, bevestigt het OM

  Zwaar bewapende agenten beveiligen burgemeester Wienen

  Reageer

  Bij het stadhuis van Haarlem zijn dinsdag zwaarbewapende politiemensen te zien. De aanwezigheid van de politiemensen op de Haarlemse Grote Markt heeft te maken met de beveiliging van burgemeester Jos Wienen, aldus het Openbaar Ministerie (OM).

 • Het is hard nodig dat ‘Bevrijding en Vrijheid’ structureel onderdeel gaat uitmaken van het beleidsprogramma van de provincie Gelderland. Dat betoogt Pieter Plug, fractievoorzitter van de ChristenUnie Statenfractie in Gelderland in Binnenlands Bestuur.

  Vrijheid moet in beleidsprogramma Gelderland

  Het is dringend nodig dat ‘Bevrijding en Vrijheid’ structureel onderdeel gaat uitmaken van het beleidsprogramma van de provincie Gelderland, om zo het verleden te verbinden met het heden. Dat betoogt Pieter Plug, fractievoorzitter van de ChristenUnie Statenfractie in Gelderland.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers