of 59212 LinkedIn

Nieuws

 • De vlaggen bij overheidsgebouwen hangen dinsdag halfstok na de dodelijke schietpartij in een tram in Utrecht. De vlaginstructie geldt voor gemeenten, provincies en de Nederlandse diplomatieke posten in het buitenland.

  Overheidsgebouwen hangen vlaggen halfstok

  Reageer

  De vlaggen bij overheidsgebouwen hangen dinsdag halfstok na de dodelijke schietpartij in een tram in Utrecht. De vlaginstructie geldt voor gemeenten, provincies en de Nederlandse diplomatieke posten in het buitenland.

 • De schietpartij in een tram in Utrecht heeft aan drie mensen het leven gekost. Vijf mensen raakten gewond, drie van hen zijn er ernstig aan toe. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen bekendgemaakt.

  Drie doden en vijf gewonden in Utrechtse tram

  3 reacties

  De schietpartij in een tram in Utrecht heeft aan drie mensen het leven gekost. Vijf mensen raakten gewond, drie van hen zijn er ernstig aan toe. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen bekendgemaakt.

 • De gemeente Utrecht, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) adviseren iedereen in de stad Utrecht binnen te blijven. Na de schietpartij op het 24 Oktoberplein kunnen nieuwe incidenten niet worden uitgesloten. De dader van de schietpartij is nog spoorloos.

  Utrecht raadt bewoners aan binnen te blijven

  Reageer

  De gemeente Utrecht, de politie en het Openbaar Ministerie (OM) adviseren iedereen in de stad Utrecht binnen te blijven. Na de schietpartij op het 24 Oktoberplein kunnen nieuwe incidenten niet worden uitgesloten. De dader van de schietpartij is nog spoorloos.

 • De Wet Bibob wordt niet nader verduidelijkt voor gemeenten, zegt minister Grapperhaus. Na kritiek op een uitspraak van de Raad van State over de weigering van een omgevingsvergunning door de gemeente Breda, stelde PvdA-Kamerlid Attje Kuiken hierover vragen. Grapperhaus gaat wel kijken of gemeenten al voldoende vergunningen weigeren op basis van het verleden van een vergunningaanvrager.

  Wet Bibob niet aangepast na ‘vergissing’

  Minister Grapperhaus gaat de Wet Bibob niet verduidelijken voor gemeenten. Na kritiek op een uitspraak van de Raad van State over de weigering van een omgevingsvergunning door de gemeente Breda, stelde PvdA-Kamerlid Attje Kuiken hierover vragen. Grapperhaus past de wet niet aan, maar gaat wel kijken of gemeenten al voldoende vergunningen weigeren op basis van het verleden van een vergunningaanvrager.

 • Het enige beleidsveld waarop gemeenten onderling echt het verschil kunnen maken is cultuur en ontspanning. Op de meeste overige terreinen is de vrijheid van om eigen beleid te maken beperkt door met name regelgeving van het rijk. Dat blijkt uit het advies 'Beleidsvrijheid geduid' van de Raad voor het Openbaar Bestuur.

  Beleidsvrijheid gemeenten houdt niet echt over

  Het enige beleidsveld waarop gemeenten onderling echt het verschil kunnen maken is cultuur en ontspanning. Op de meeste overige terreinen is de vrijheid van om eigen beleid te maken beperkt door met name regelgeving van het rijk. 

 • Nu de Statenverkiezingen naderen, zijn het drukke dagen voor de belangrijkste stemhulpen in Nederland. Honderdduizenden mensen hebben in de afgelopen weken antwoord gegeven op de stellingen die aan ze worden voorgelegd over de twaalf provincies.

  Drukke dagen voor stemhulpen

  Reageer

  Nu de Statenverkiezingen naderen, zijn het drukke dagen voor de belangrijkste stemhulpen in Nederland. Honderdduizenden mensen hebben in de afgelopen weken antwoord gegeven op de stellingen die aan ze worden voorgelegd over de twaalf provincies.

 • Het Limburgs wordt nationaal erkend als een officiële regionale taal. Dat heeft minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) zaterdag op verkiezingstoernee door de provincie bekendgemaakt.

  Limburgs als officiële regionale taal erkend

  Reageer

  Het Limburgs wordt nationaal erkend als een officiële regionale taal. Dat heeft minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) zaterdag op verkiezingstoernee door de provincie bekendgemaakt.

 • De aandacht voor integriteit binnen de overheid lijkt op centraal niveau te zijn afgenomen net als de capaciteit voor integriteitsbevordering. Nederland heeft ook geen duidelijke en samenhangende integriteitsstrategie, concludeert de Raad van Europa in een evaluatierapport. Zij doen zestien aanbevelingen voor verbeteringen.

  'Meer aandacht voor integriteit topfunctionarissen'

  Nederland heeft geen duidelijke en samenhangende integriteitsstrategie, concludeert de Raad van Europa in een evaluatierapport. De aandacht voor integriteit binnen de overheid lijkt op centraal niveau te zijn afgenomen net als de capaciteit voor integriteitsbevordering. De Raad doet zestien aanbevelingen voor verbetering.

 • Meer dan de helft van de bijna 13 miljoen inwoners die woensdag bij de Statenverkiezingen hun stem mag uitbrengen, is vijftig jaar of ouder. Dat meldt het CBS op basis van bevolkingscijfers van 1 januari.

  Merendeel 50-plus dat naar stembus mag

  Iets meer dan de helft van de bijna 13 miljoen inwoners die woensdag bij de Statenverkiezingen hun stem mag uitbrengen, is vijftig jaar of ouder. Onder 30- tot 40-jarigen zijn het minst aantal kiesgerechtigden. Er mogen meer vrouwen dan mannen stemmen. Dat meldt het CBS op basis van bevolkingscijfers van 1 januari.

 • Het Openbaar Ministerie (OM) seponeert de zaak tegen twee broers die werden verdacht van de bedreiging van de Voerendaalse burgemeester Wil Houben, vorig jaar. Dat meldt De Limburger.

  OM laat zaak verdachten bedreiging Houben vallen

  Reageer

  Het Openbaar Ministerie (OM) seponeert de zaak tegen twee broers die werden verdacht van de bedreiging van de Voerendaalse burgemeester Wil Houben, vorig jaar. Dat meldt De Limburger.

   

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers