of 59123 LinkedIn

Nieuws

 • Generaal b.d. Peter van Uhm gaat de Amsterdamse brandweer helpen de problemen rond de modernisering en de daarmee gepaard gaande bedreigingen en onrust in het korps aan te pakken.

  Van Uhm moet Amsterdamse brandweer tot de orde roepen

  Reageer

  Generaal b.d. Peter van Uhm gaat de Amsterdamse brandweer helpen de problemen rond de modernisering en de daarmee gepaard gaande bedreigingen en onrust in het korps aan te pakken.

  De voormalige Commandant der Strijdkrachten wordt ingezet als onafhankelijk en strategisch adviseur, schrijft burgemeester Femke Halsema aan de gemeenteraad

 • De lokale overheden verwachten dat ze dit jaar 2,1 miljard euro uit hun reserves moeten halen en teren daarmee in op hun vermogen, meldt het CBS. Provincies onttrekken met 0,6 miljard euro relatief veel aan de reserves, aangezien hun begroting 5,6 miljard euro bedraagt

  Provincies teren relatief het meeste in

  De lokale overheden verwachten dat ze dit jaar 2,1 miljard euro uit hun reserves moeten halen en teren daarmee in op hun vermogen, meldt het CBS. Provincies onttrekken met 0,6 miljard euro relatief veel aan de reserves, aangezien hun begroting 5,6 miljard euro bedraagt. De totale begroting van de lokale overheden bedraagt 64,2 miljard euro. 

 • Een bruisende stad. Waarin men oplossingen voor uitdagingen vindt. Niet alleen, maar samen. Voor de coalitieakkoorden doken gemeenten eens goed in de pen om in ronkend proza de toekomstvisies op te stellen. In deze laatste aflevering over de coalitieakkoorden: het taalgebruik.

  Coalitieakkoorden (slot): De schrijvers hadden er zin in

  Een bruisende stad. Waarin men oplossingen voor uitdagingen vindt. Niet alleen, maar samen. Voor de coalitieakkoorden gingen de schrijvers er goed voor zitten en in ronkend proza stelden zij de toekomstvisies op.

   

  Binnenlands Bestuur analyseert de coalitieakkoorden van de tien grootste gemeenten waar afgelopen voorjaar verkiezingen plaatsvonden. Wat zijn de gemene delers en trends? In deze achtste en laatste aflevering: het taalgebruik.

 • Het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe heeft het zomerreces onderbroken vanwege de aanhoudende droogte. De watervoorziening in de provincie is goed beheersbaar, luidt de conclusie.

  Drentse Staten vanwege droogte eerder aan het werk

  1 reactie

  Het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe heeft het zomerreces onderbroken vanwege de aanhoudende droogte. De watervoorziening in de provincie is goed beheersbaar, luidt de conclusie.

 • Op drukke avonden op de Amsterdamse Wallen komen er zogenoemde 'dweilpauzes' om de rotzooi op te ruimen die bezoekers op straat gooien. Delen van de straat worden dan tijdelijk afgesloten voor publiek, zodat die gereinigd kan worden.

  Halsema: 'dweilpauzes' tegen rotzooi op de Wallen

  2 reacties

  Op drukke avonden op de Amsterdamse Wallen komen er zogenoemde 'dweilpauzes' om de rotzooi op te ruimen die bezoekers op straat gooien. Delen van de straat worden dan tijdelijk afgesloten voor publiek, zodat die gereinigd kan worden. Dat is een van de maatregelen die burgemeester Femke Halsema heeft genomen om de problemen in de binnenstad op korte termijn op te lossen.

 • In meerdere gemeenten is animo om het roken in de openbare ruimte te gaan aanpakken. Dat blijkt nadat de gemeente Rotterdam welwillend reageerde op een verzoek om een openbaar rookverbod door ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

  Animo voor openbaar rookverbod

  In meerdere gemeenten is animo om het roken in de openbare ruimte te gaan aanpakken. Dat blijkt nadat de gemeente Rotterdam welwillend reageerde op een verzoek om een openbaar rookverbod door ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

 • Roermond is één van de gemeenten die te maken heeft met internationaal rondtrekkende criminele groepen. Deze houden zich meestal bezig met onder meer inbraak, winkeldiefstal, babbeltrucs en skimming. Om deze groepen te vinden gaat de gemeente aan de slag met dataverzameling en analyse.

  Roermond spoort ‘rondreizende boeven’ met sensoren op

  4 reacties

  Roermond is één van de gemeenten die te maken heeft met internationaal rondtrekkende criminele groepen. Deze houden zich meestal bezig met onder meer inbraak, winkeldiefstal, babbeltrucs en skimming. Om deze groepen te vinden gaat de gemeente aan de slag met dataverzameling en analyse.

 • Vrouwen die bij gemeentekantoren werken verdienen voor het eerst iets meer dan hun mannelijke collega's, blijkt uit de jaarlijkse Personeelsmonitor 2017 van het A+O fonds Gemeenten.

  Vrouw op gemeentekantoor verdient meer dan man

  4 reacties

  Vrouwen die bij gemeentekantoren werken verdienen voor het eerst iets meer dan hun mannelijke collega's, blijkt uit de jaarlijkse Personeelsmonitor 2017 van het A+O fonds Gemeenten.

 • De gemeente Rotterdam is door het Erasmus MC, de Hogeschool Rotterdam en het Erasmiaans Gymnasium gevraagd om straten rondom de instellingen rookvrij te maken. Of de gemeente het idee uitvoert, wordt na de zomer duidelijk. Wanneer het doorgaat wordt Rotterdam de eerste gemeente met straten waar niet gerookt mag worden.

  Rotterdam overweegt roken op straat te verbieden

  De gemeente Rotterdam is door het Erasmus MC, de Hogeschool Rotterdam en het Erasmiaans Gymnasium gevraagd om straten rondom de instellingen rookvrij te maken. Of de gemeente het idee uitvoert, wordt na de zomer duidelijk. Wanneer het doorgaat wordt Rotterdam de eerste gemeente met straten waar niet gerookt mag worden.

 • Als ergens in de bestuursakkoorden van de 10 grootste gemeenten met een nieuw college duidelijk is terug te zien welke partijen er in de coalitie zitten, is dat wel op het onderwerp werk en inkomen. Vooral het timbre van GroenLinks en de VVD laat zich makkelijk herkennen.

  Coalitieakkoorden (6): beleid bijstand laat kleur zien

  Als ergens in de bestuursakkoorden van de 10 grootste gemeenten met een nieuw college duidelijk is terug te zien welke partijen er in de coalitie zitten, is dat wel op het onderwerp werk en inkomen. Vooral het timbre van GroenLinks en de VVD laat zich makkelijk herkennen. Beleid uit het verleden wordt grotendeels voortgezet.

 • De commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje, is opgenomen in het ziekenhuis vanwege een hersenvliesontsteking. Hij heeft zijn werk per direct neergelegd, bevestigt een woordvoerster van de provincie Gelderland.

  Gelderse commissaris Cornielje legt werk neer

  2 reacties

  De commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje, is opgenomen in het ziekenhuis vanwege een hersenvliesontsteking. Hij heeft zijn werk per direct neergelegd, bevestigt een woordvoerster van de provincie Gelderland.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers