of 59162 LinkedIn

Nieuws

 • Door een andere aanpak van langlopende 'conflictdossiers' kan de Belastingdienst miljoenen besparen. Ook voor gemeenten die kampen met extreem geëscaleerde geschillen kan deze werkwijze nuttig zijn.

  Conflicten kosten fiscus miljoenen

  De Belastingdienst kan miljoenen besparen door een andere aanpak van de langlopende 'conflictdossiers'. Ook voor gemeenten die kampen met extreem geëscaleerde geschillen kan deze werkwijze nuttig zijn.

 • Een goede toegankelijkheid van de digitale dienstverlening voor mensen met beperkingen is vooral een kwestie van de gemeentelijke organisatie. Veel ambtenaren denken dat hun website voldoet aan de standaarden voor mensen met bijvoorbeeld visuele of auditieve beperkingen, terwijl dat maar zelden het geval is.

  Toegankelijkheid websites opgave voor gemeenten

  Een goede toegankelijkheid van de digitale dienstverlening voor mensen met beperkingen is vooral een kwestie van de gemeentelijke organisatie. Veel ambtenaren denken dat hun website voldoet aan de standaarden voor mensen met bijvoorbeeld visuele of auditieve beperkingen, terwijl dat maar zelden het geval is.

 • Burgemeester Femke Halsema mag afwijken van handhaving van het boerkaverbod, want als bestuurder is ze niet verplicht om dat uit te voeren, constateert Gert-Jan Leenknegt, universitair hoofddocent staatsrecht aan Tilburg University.

  ‘Burgemeester hoeft boerkaverbod niet te handhaven’

  Femke Halsema mag zelf geen boerka dragen in publieke ruimtes als het boerkaverbod van kracht is geworden. Wel mag ze als burgemeester afwijken van handhaving van het boerkaverbod, want als bestuurder is ze niet verplicht om dat uit te voeren, constateert Gert-Jan Leenknegt, universitair hoofddocent staatsrecht aan Tilburg University.

 • Onder ‘reguliere’ afstekers is meer twijfel ontstaan over het afsteken van vuurwerk. Uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur blijkt dat de daling van het animo vooral bij jongeren daalt.

  Twijfel jongeren over afsteken vuurwerk groeit

  Onder ‘reguliere’ afstekers is meer twijfel ontstaan over het afsteken van vuurwerk. Uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur blijkt dat de daling van het animo vooral bij jongeren daalt.

 • Een vuurwerkverbod zal velen er niet van weerhouden toch zelf vuurwerk af te steken. Uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur geeft bijna één op de drie volwassen vuurwerkafstekers aan zich niets van zo’n verbod aan te trekken.

  Ruim kwart afstekers vuurwerk doof voor verbod

  Een vuurwerkverbod zal velen er niet van weerhouden toch zelf vuurwerk af te steken. Uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur geeft bijna één op de drie volwassen vuurwerkafstekers aan zich niets van zo’n verbod aan te trekken.

 • Zes jaar geleden liep het zogenaamde Project X-feest in Haren volledig uit de hand.

  Gemeente verbiedt project X-feest in Katwijk

  Reageer

  De gemeente Cuijk staat een zogenoemd Project X-feest in het dorpje Katwijk niet toe. Burgemeester Wim Hillenaar heeft dat woensdagavond laten weten in een verklaring naar aanleiding van een oproep op Facebook

 • Nu het aantal meldingen van agressie en geweld onder ambtenaren van de gemeente 's-Hertogenbosch blijkt toegenomen, onderzoekt de gemeente of een draagbaar alarm soelaas biedt. ‘Ambtenaren melden vroeger niet dat ze in hun gezicht waren gespuugd.’

  Draagbaar alarm optie voor Bossche ambtenaren

  Een draagbaar alarm zou agressie en geweld tegen Bossche ambtenaren moeten verminderen. Naar die optie loopt een onderzoek, nu is gebleken dat het aantal meldingen is toegenomen. ‘Ambtenaren melden vroeger niet dat ze in hun gezicht waren gespuugd.’

 • De provincie Noord-Brabant en vijf gemeenten gaan bij de Raad van State in beroep tegen het besluit de komende jaren extra gas te gaan winnen uit drie gasvelden in Waalwijk en Loon op Zand.

  Brabant in beroep tegen meer gaswinning

  1 reactie

  De provincie Noord-Brabant en vijf gemeenten gaan bij de Raad van State in beroep tegen het besluit de komende jaren extra gas te gaan winnen uit drie gasvelden in Waalwijk en Loon op Zand.

 • Schilderij van het Valkhof in Nijmegen

  Herbouw middeleeuwse toren Nijmegen van de baan

  Reageer

  De herbouw van een middeleeuwse toren in het Valkhofpark in Nijmegen gaat niet door. Na ruim tien jaar van plannen maken en een referendum heeft de gemeente woensdag een streep door het project gezet.

 • Elsevier Weekblad heeft de burgemeester tot Nederlander van het Jaar 2018 gekozen. De reden is dat er volgens de redactie geen publieke ambtsdrager is die 'letterlijk zo onder vuur ligt als de burgemeester’, meldt het blad woensdag.

  'Burgemeester' is Nederlander van het jaar

  4 reacties

  Elsevier Weekblad heeft de burgemeester tot Nederlander van het Jaar 2018 gekozen. De reden is dat er volgens de redactie geen publieke ambtsdrager is die 'letterlijk zo onder vuur ligt als de burgemeester’, meldt het blad woensdag.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers