of 59345 LinkedIn

Nieuws

 • Gemeenten kunnen binnenkort geen gebruik meer maken van Whatsapp voor dienstverlening. Een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) laat weten dat ongeveer 200 gemeenten dat nu nog wel doen en die missen binnenkort een communicatiekanaal. ‘Dat is best pittig.’

  Whatsapp niet meer te gebruiken voor dienstverlening

  Gemeenten kunnen binnenkort geen gebruik meer maken van Whatsapp voor dienstverlening. Een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) laat weten dat ongeveer 200 gemeenten dat nu nog wel doen en die verliezen binnenkort een communicatiekanaal. ‘Dat is best pittig.’

 • Dat antwoordt minister Kaag van Buitenlandse Zaken op vragen van de SP-Tweede Kamerleden Mahir Alkaya en Ronald van Raak naar aanleiding van berichtgeving in Binnenlands Bestuur dat het CETA-verdrag onder andere lokaal milieubeleid, vergunningverlening en woonbeleid zou kunnen raken. Milieudefensie, FNV en Handel Anders waarschuwden daar voor. Het handelsverdrag legt volgens die organisaties lokale overheden ook beperkingen op in het maken van regels en wetten die de winst van investeerders aantasten.

  Kaag: ‘CETA geen bedreiging lokaal beleid’

  Het handelsverdrag tussen Canada en de Europese Unie (CETA) vormt volgens Buitenlandse Zaken geen enkele bedreiging voor het lokaal beleid. Individuele gemeenten zouden niet kunnen worden aangesproken op eventueel onrechtmatig overheidsoptreden.

 • Dat blijkt uit een gezamenlijke verklaring maandag door burgemeester John Jorritsma van Eindhoven en de stichting Sinterklaasintocht Eindhoven. Over de pieten is de afgelopen maanden heel wat afgepraat en dit jaar wordt zichtbaar dat er verandering is, aldus hun verklaring. 'We realiseren ons dat deze veranderingen nooit naar ieders tevredenheid kunnen zijn. Voor ons staat een plezierig feest voor iedereen maar vooral voor de kinderen voorop.'

  In Eindhoven komt Zwarte Piet voor de laatste keer

  2 reacties

  Zwarte Piet komt op 16 november voor de laatste keer naar de intocht van Sinterklaas in Eindhoven. Maar hij komt niet alleen: naast de zwarte pieten komen er ook bontgekleurde glitterpieten, Bob de Bouwerpieten en K3-pieten. Vanaf volgend jaar verdwijnt zwarte piet ook uit Eindhoven, en wordt volledig de landelijke lijn gevolgd.

 • De zaak begon toen het Brabants Dagblad de sollicitatieprocedure gedetailleerd reconstrueerde. Wie dat naar de krant lekte staat niet vast. Door het hele verhaal werd wel duidelijk dat Jack Mikkers, die uiteindelijk burgemeester werd, de tweede keus was. Burgemeester Hamming van de gemeente Heusden trok zich namelijk vlak voor zijn voordracht terug, omdat hij burgemeester in Zaanstad werd.

  Taakstraf na lekken over Bossche burgemeester

  1 reactie

  Raadslid Sjef van Creij en oud-wethouder Jos van Son van de gemeente ’s-Hertogenbosch krijgen 40 uur taakstraf omdat ze hebben gelekt uit de vertrouwenscommissie die in 2017 een nieuwe burgemeester moest aanstellen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch maandag bepaald. Voor Van Creij komen er nog 20 uur voorwaardelijk bovenop.

 • Gegevens van ruim zevenhonderd inwoners van Stichtse Vecht die huishoudelijke hulp ontvingen, hebben vanaf 2017 op straat gelegen. De lek is pas recent ontdekt. De gemeente heeft het lek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

  Gegevens cliënten huishoudelijke hulp op straat

  De gegevens van ruim zevenhonderd inwoners van Stichtse Vecht die huishoudelijke hulp ontvingen, hebben twee jaar lang op straat gelegen. De lek is pas recent ontdekt. De gemeente heeft het lek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 • Het kabinet trekt 110 miljoen euro extra uit om de georganiseerde criminaliteit aan te pakken. Een Multidisciplinair Interventie Team (MIT) met specialisten van verschillende eenheden moet criminele netwerken ontmantelen en hun kopstukken en handlangers aanpakken.

  110 miljoen euro extra tegen georganiseerde criminaliteit

  2 reacties

  Het kabinet trekt 110 miljoen euro extra uit om de georganiseerde criminaliteit aan te pakken. Het geld wordt ook ingezet voor beveiliging van rechters en advocaten, aldus minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

 • Buurgemeenten Amstelveen en Aalsmeer zijn in een fiks geschil beland over het opbrengen van (hogere) kosten voor ict en digitalisering, maar hun burgers hoeven zich vooralsnog geen zorgen te maken over de veiligheid van hun persoonlijke gegevens, verzekert het college van Amstelveen.

  Ict-ruzie hindert dataveiligheid Amstelveen niet

  Buurgemeenten Amstelveen en Aalsmeer zijn in een fiks geschil beland over het opbrengen van (hogere) kosten voor ict en digitalisering, maar hun burgers hoeven zich vooralsnog geen zorgen te maken over de veiligheid van hun persoonlijke gegevens, verzekert het college van Amstelveen.

 • De helft van de 30-plussers zegt tijdens en naast het werk te weinig tijd te hebben om een opleiding te volgen. Over alle leeftijdsgroepen heeft 44 procent die ervaring. Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Unique onder 1.079 Nederlanders die in loondienst werken.

  Helft 30-plussers: geen tijd voor opleiding

  De helft van de 30-plussers zegt tijdens en naast het werk te weinig tijd te hebben om een opleiding te volgen. Over alle leeftijdsgroepen heeft 44 procent die ervaring. Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Unique onder 1.079 Nederlanders die in loondienst werken. 

 • Inwoners van Middelburg kunnen nog enkele zondagen niet naar de supermarkt, want de enige supermarkt die open mag wordt verbouwd. Wie toch boodschappen voor de werkweek wil halen moet naar Vlissingen rijden. Aan de oproep een andere supermarkt tijdelijk toe te staan om op zondag de deuren te openen geeft het college geen gehoor.

  Geen zondagse boodschap in Zeeuwse hoofdstad

  Inwoners van Middelburg zijn nog enkele zondagen verstoken van een supermarkt, wegens de verbouwing van de enige supermarkt die open mag. Wie toch boodschappen voor de werkweek wil halen moet naar Vlissingen rijden. Aan de oproep een andere supermarkt tijdelijk toe te staan om op zondag de deuren te openen geeft het college namelijk geen gehoor.

 • Het college van Brummen is gevallen. Directe aanleiding is een door de gemeenteraad gewenste verhoging van de ozb, boven op de verhoging die het college al had voorgesteld. Het was echter de druppel die de emmer deed overlopen.

  College Brummen is gevallen

  Een door de gemeenteraad gewenste verhoging van de ozb, boven op de verhoging die het college al had voorgesteld, heeft geleid tot de val van het college van Brummen. Het was echter de druppel die de emmer deed overlopen. Er was al een nieuw college in de maak.

 • Het aangescherpte Klimaatakkoord dat het kabinet eind juni presenteerde, schiet nog altijd tekort. De voorgestelde maatregelen leiden niet tot de beoogde afname van de uitstoot van broeikasgassen met 49 procent in de periode 1990 tot en met 2030. Dat blijkt uit een analyse van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

  PBL: Klimaatakkoord nog altijd onvoldoende

  4 reacties

  Het aangescherpte Klimaatakkoord dat het kabinet eind juni presenteerde, schiet nog altijd tekort. De voorgestelde maatregelen leiden niet tot de beoogde afname van de uitstoot van broeikasgassen met 49 procent in de periode 1990 tot en met 2030. Dat blijkt uit een analyse van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers