of 62236 LinkedIn

Nieuws

 • In zijn woonplaats Meerssen is Jan Mans overleden. Mans werd onder meer bekend als burgemeester van Enschede tijdens de grote vuurwerkramp in de stad. De gemeente Meerssen maakte zijn overlijden vrijdag bekend.

  'Vuurwerkramp-burgemeester' Jan Mans overleden

  3 reacties

  In zijn woonplaats Meerssen is vrijdag Jan Mans overleden. Mans werd onder meer bekend als burgemeester van Enschede tijdens de grote vuurwerkramp in de stad. De gemeente Meerssen maakte zijn overlijden vrijdag bekend.

 • In Epe lag wethouder Scholten (Ruimte, Nieuwe Lijn) al langer onder vuur. Maar nadat opnames van Scholten met opmerkingen over het wissen van Whatsappjes vorige week boven tafel kwamen, was er geen redden meer aan. Hij trad donderdagavond terug.

  Opmerking over wissen appjes nekt wethouder

  In Epe lag wethouder Scholten (Ruimte, Nieuwe Lijn) al langer onder vuur. Maar nadat opnames van Scholten met opmerkingen over het wissen van whatsappjes vorige week boven tafel kwamen, was er geen redden meer aan. Hij trad donderdagavond terug.

 • De gemeenteraad van Heemstede vergadert niet meer totdat er nieuwe afspraken zijn hoe dat op een fatsoenlijke manier kan. Vorige week knetterde het dermate hard in een commissievergadering, dat een raadsmeerderheid gisteravond besloot dat het zo niet verder kan.

  Gemeenteraad Heemstede weigert te vergaderen

  De gemeenteraad van Heemstede vergadert niet meer totdat er nieuwe afspraken zijn hoe dat op een fatsoenlijke manier kan. Vorige week knetterde het dermate hard in een commissievergadering, dat een raadsmeerderheid gisteravond besloot dat het zo niet verder kan.

 • De burgemeesters van Uden en Landerd zijn witheet op twee Kamerleden. Na een zorgvuldig verlopen herindelingsproces zetten twee Kamerleden een streep door hun herindelingsplan. Ze laten het er niet bij zitten.

  Herindelingsburgemeesters woest op Kamerleden

  Witheet zijn ze, de burgemeesters van Uden en Landerd. Na een zorgvuldig verlopen herindelingsproces zetten twee Kamerleden op een achternamiddag via een amendement lukraak een streep door het fusieplan. Een brief op poten is naar de Tweede Kamer gestuurd, om de Kamerleden op het hart te drukken het amendement te verwerpen.  

 • Het plan van de dertien Zeeuwse gemeenten om de zorg van jeugdzorginstelling Intervence over te dragen aan drie andere Gecertificeerde Instellingen, is naar de prullenbak verwezen door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Jeugdautoriteit.

  Jeugdzorgproblemen Zeeuwse gemeenten vergroot

  Het plan van de Zeeuwse gemeenten om te stoppen met jeugdzorginstelling Intervence en de zorg over te dragen aan drie andere Gecertificeerde Instellingen, is afgeschoten door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de Jeugdautoriteit. Er moet een nieuw scenario worden onderzocht, waarbij één instelling (Jeugdbescherming West) de zorg overneemt. De Zeeuwse gemeenten vragen ‘Den Haag’ om financiële en juridische ondersteuning.

 • Foto: Liesbeth Dingemans

  ‘Stuur meer ambtenaren naar de frontlijn’

  Het is zijn zwanenzang. Peter Noordanus zwaait op 1 maart af als voorzitter van het Strategisch Beraad Ondermijning (SBO). Ook het Aanjaagteam Ondermijning zit aan het eind van zijn periode. Vandaag presenteert Noordanus het adviesrapport ‘Preventie met gezag’, waarin hij pleit voor een sterkere rol van de gemeente in de frontlijn. ‘Ambtenaren en justitie moeten zichtbaarder zijn in de wijk. De overheid is nu vaak te afstandelijk.’

 • Beeld: Shutterstock

  'No cure, no pay gebruikt probleem waardebepaling'

  No-cure-no-pay-bedrijven maken ongewenst gebruik van het systeem van waardebepaling, zegt Jan Geert Bakker, voorzitter van de Landelijke Vereniging van Lokale Belastingen. Het recente rapport over de ncnp-werkwijze in de Waardering onroerende zaken (WOZ) gaat door nuance voorbij aan het werkelijke probleem in de uitvoering, vindt Bakker, maar het klopt wel dat de waardebepaling de kern is. ‘Het probleem gaat alleen maar groeien.’

 • Asielzoekers maken maar een klein deel uit van de migranten die Nederland jaarlijks ontvangt.

  Vergeet de andere migranten niet, waarschuwt de WRR

  De nieuwe inburgeringswet is weliswaar een verbetering, maar vult slechts een deel van het beleidsvacuüm rondom migratievraagstukken. Dat zeggen de auteurs van een recente publicatie van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) over de migratiesamenleving. Zij vinden dat beleid zich niet alleen zou moeten richten op asielzoekers met een verblijfsvergunning, maar op alle migranten.

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!