of 59345 LinkedIn

Nieuws

 • Zonder ingrijpen stijgt het percentage van de beroepsbevolking dat in 2030 thuis zit of beduidend minder functioneert naar 25 procent. Stressexpert Willem van Rhenen van Arbo Unie luidt daarom de noodklok. Werkstress en burn-out worden veel te vaak verkeerd behandeld. Arbo Unie wil een meer doeltreffende aanpak gericht op het voorkomen en verhelpen van stressoorzaken.

  Werkstress nekt kwart werkenden in 2030

  Zonder ingrijpen stijgt het percentage van de beroepsbevolking dat in 2030 thuis zit of beduidend minder functioneert naar 25 procent. Stressexpert Willem van Rhenen van Arbo Unie luidt daarom de noodklok. Werkstress en burn-out worden veel te vaak verkeerd behandeld. Arbo Unie wil een meer doeltreffende aanpak gericht op het voorkomen en verhelpen van stressoorzaken.

 • Volgens de Amsterdamse hoogleraar Carolie Nevejan is de basis van het succes van Amsterdam als eerste Digitale Stad de intensieve samenwerking tussen overheid, cultuur, wetenschap, onderwijs en bedrijfsleven intensief samenwerkten. Vooral de kracht van de culturele bijdrage moet volgens haar niet worden onderschat. Dat stelt de chief science officer van de gemeente Amsterdam in een essay in Binnenlands Bestuur.

  ‘Combi AI en cultuur cruciaal’

  De overheid – en ook de gemeente – heeft bij de verdere ontwikkeling en inzet van artificiële intelligentie (AI) twee grote verantwoordelijkheden: het ondersteunen van wetenschappers en het geven van ruimte aan ‘start-ups’ en ‘scale-ups’ én het borgen van de rechtsstaat. Maar vooral mag ook de cultuur niet worden vergeten.

 • Walter Gerritsen is wethouder én boer in Montferland. Hij is solidair met zijn boerencollega’s.

  Wethouder: ‘Ik heb niets met politiek’

  Walter Gerritsen is wethouder én boer in Montferland. Hij is solidair met zijn boerencollega’s. ‘Om een paar keer in het jaar met het vliegtuig op vakantie te kunnen en lekker te kunnen blijven autorijden, moeten de boeren boeten.’

 • Alle wethouders in Den Haag worden binnenkort gecontroleerd op hun integriteit. Dat geldt niet alleen voor de nieuwe wethouders die moeten worden aangesteld, maar ook voor de zes zittende bestuurders.

  Alle Haagse wethouders doorgelicht op integriteit

  4 reacties

  Alle wethouders in Den Haag worden binnenkort gecontroleerd op hun integriteit. Dat geldt niet alleen voor de nieuwe wethouders die moeten worden aangesteld, maar ook voor de zes zittende bestuurders.

 • De provincie Friesland trekt eerder genomen stikstofmaatregelen in, nadat boeren vrijdag spontaan naar Leeuwarden trokken om te protesteren. Dat heeft de Friese gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) tegen de verzamelde boeren gezegd.

  Friese gedeputeerde zwicht voor boerenprotest

  3 reacties

  De provincie Friesland trekt eerder genomen stikstofmaatregelen in, nadat boeren vrijdag spontaan naar Leeuwarden trokken om te protesteren. Dat heeft de Friese gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) tegen de verzamelde boeren gezegd.

 • Weliswaar was er een aantal ‘geschikt te achten’ kandidaten om burgemeester in Heerlen te worden, maar om een ‘goed gedragen keuze’ te kunnen maken bleek het aantal kandidaten te klein. De vacature wordt opnieuw opengesteld in januari 2020 en Emile Roemer mag nog even door als waarnemer. Dat maakte de provincie Limburg vandaag bekend. 'De nieuwe burgemeester moet iets onverschrokkens hebben.'

  Niemand wil burgemeester van Heerlen worden

  Weliswaar was er een aantal ‘geschikt te achten’ kandidaten voor de burgemeesterspost van Heerlen, maar om een ‘goed gedragen keuze’ te kunnen maken bleek het aantal kandidaten te klein. De vacature wordt opnieuw opengesteld in januari 2020 en Emile Roemer mag nog even door als waarnemer. Dat maakte de provincie Limburg vandaag bekend. 'De nieuwe burgemeester moet iets onverschrokkens hebben.'

 • Het noodlijdende Afval Energie Bedrijf (AEB) krijgt 45 miljoen euro extra van het Amsterdamse gemeentebestuur.

  Raad Amsterdam stemt in met financiële injectie AEB

  Reageer

  Het noodlijdende Afval Energie Bedrijf (AEB) krijgt 45 miljoen euro extra van het Amsterdamse gemeentebestuur. De gemeenteraad ging vrijdag in de kleine uurtjes in meerderheid akkoord met het verzoek daartoe van het college.

 • Groepen leerlingen zochten elkaar de afgelopen dagen op om te vechten. Via sociale media waren berichten verstuurd waarin werd opgeroepen tot de matpartij. Aanleiding hiervoor zou een ruzie zijn tussen twee meisjes om een jongen. De politie greep in om verdere escalatie te voorkomen, maar constateerde dat de spanningen voortduurden.

  Samenscholingsverbod voor jongeren in Terneuzen

  Reageer

  De gemeente Terneuzen heeft in samenspraak met politie en justitie een samenscholingsverbod voor jongeren afgekondigd voor de stad Terneuzen. Een gemeentewoordvoerder meldt dat de maatregel is genomen naar aanleiding van ongeregeldheden tussen jongeren. Het verbod is op donderdag 16.00 uur ingegaan en geldt voorlopig voor een week.

 • Niet de burgemeester, maar de wethouder zou handhaving van de openbare orde en veiligheid als portefeuille moeten hebben. Het maakt de burgemeester minder kwetsbaar. Plus: een wethouder is, aldus voorstanders, beter ter verantwoording te roepen. Een wethouder met portefeuille veiligheid lijkt vooralsnog het maximaal haalbare.

  ‘Leg portefeuille veiligheid bij wethouder neer’

  Niet de burgemeester, maar de wethouder zou handhaving van de openbare orde en veiligheid als portefeuille moeten hebben. Het maakt de burgemeester minder kwetsbaar. Plus: een wethouder is, aldus voorstanders, beter ter verantwoording te roepen. Een wethouder met portefeuille veiligheid lijkt vooralsnog het maximaal haalbare.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers