of 59162 LinkedIn

Nieuws

 • Burgemeesters vormen geen eenheidsworst. 'Er is juist sprake van veelkleurigheid’, stellen onderzoekers van adviesbureaus BMC en De Beuk in hun rapport 'Wie zijn de burgemeesters. Wat onderscheidt de Nederlandse burgemeester van andere Nederlanders?'

  Burgemeesters zijn niet verlegen

  Burgmeesters in Nederland ‘houden allemaal van mensen, ze houden van afwisseling, hebben enorm veel energie en zijn maatschappelijk gedreven. Verlegen zijn ze allerminst en ze hebben een intrinsieke behoefte om van betekenis te zijn voor anderen’.

 • De normtijden voor huishoudelijke hulp van KPMG zijn onafhankelijk en deugdelijk tot stand gekomen en bruikbaar voor andere gemeenten. Zij moeten dan wel dezelfde (beleids)uitgangspunten hanteren als waarop het KPMG-onderzoek is gebaseerd. Dat heeft de Centrale Raad van Beroep (CRvB) maandag geoordeeld.

  Normtijden huishoudelijke hulp deugdelijk

  De normtijden voor huishoudelijke hulp van KPMG zijn onafhankelijk en deugdelijk tot stand gekomen. Gemeenten mogen die normtijden gebruiken, mits dezelfde (beleids)uitgangspunten worden gehanteerd als waarop het KPMG-onderzoek is gebaseerd. Nijkerk en Bodegraven-Reeuwijk zijn daarmee de mist in gegaan. Dat heeft de Centrale Raad van Beroep (CRvB) maandag geoordeeld.

 • Er zijn veel online toepassingen die zorgen dat je kunt aantonen dat jij ook echt bent die je zegt te zijn. Het probleem bij het gros van deze toepassingen is dat zij veel meer informatie doorgeven dan nodig en gewenst. IRMA verstrekt alleen relevante en gewenste informatie.

  IRMA is echt anders

  Er zijn veel online toepassingen die zorgen dat je kunt aantonen dat jij ook echt bent die je zegt te zijn. Het probleem bij het gros van deze toepassingen is dat zij veel meer informatie doorgeven dan nodig en gewenst. IRMA verstrekt alleen relevante en gewenste informatie. 

 • Geen massale opkomst van feestgangers, geen rellen. Wel een stevige politiemacht op de been. In Katwijk is het Project X-feest niet doorgegaan.

  Project X Katwijk loopt met een sisser af

  Reageer

  Geen massale opkomst van feestgangers, geen rellen. Wel een stevige politiemacht op de been. In Katwijk is het Project X-feest niet doorgegaan. 

 • D66-fractievoorzitter Alex Raggers in de gemeente Roosendaal heeft in plaats van één ineens twee missies. Hij is luitenant-kolonel bij Defensie en gaat in maart voor een half jaar op VN-missie naar het Midden-Oosten. Maar hij kan daarvoor niet met politiek verlof en daar is hij het niet mee eens.

  Militair op missie voor raadsverlof

  Hij heeft in plaats van één ineens twee missies. D66-fractievoorzitter Alex Raggers in de gemeente Roosendaal is luitenant-kolonel bij Defensie en gaat in maart op VN-missie naar het Midden-Oosten voor een half jaar. Maar hij kan daarvoor niet met politiek verlof en daar is hij het niet mee eens.

 • Om zich te kunnen wapenen tegen witwassen krijgen voetbalclubs en andere sportverenigingen in Rucphen trainingen aangeboden van de gemeente om ze weerbaarder te maken. Agrariërs in het buitengebied krijgen informatie over onder meer ondermijning, hoe dit te herkennen en hoe ermee om te gaan. ‘Als je weerbaar bent, trek je eerder aan de bel.’

  Rucphen maakt voetbalclubs ‘weerbaar’

  Voetbalclubs en andere sportverenigingen in Rucphen krijgen trainingen aangeboden van de gemeente om zich weerbaarder te maken tegen bijvoorbeeld witwaspraktijken. Ook agrariërs in het buitengebied krijgen preventief informatie over onder meer ondermijning, hoe dit te herkennen en hoe ermee om te gaan. ‘Als je zelf weerbaar bent, trek je eerder aan de bel.’

 • De gemeente Groningen, waar per 1 januari ook Haren en Ten Boer onder vallen, moet op zoek naar een nieuwe burgemeester. Huidig burgemeester Peter den Oudsten heeft vrijdagochtend bekendgemaakt dat hij niet beschikbaar is voor het burgemeesterschap van de nieuwe fusiegemeente.

  Burgemeester Den Oudsten van Groningen vertrekt

  Reageer

  De gemeente Groningen, waar per 1 januari ook Haren en Ten Boer onder vallen, moet op zoek naar een nieuwe burgemeester. Huidig burgemeester Peter den Oudsten heeft vrijdagochtend bekendgemaakt dat hij niet beschikbaar is voor het burgemeesterschap van de nieuwe fusiegemeente.

 • Op 6 december is de Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw) van start gegaan. Vanaf 2019 werkt de vereniging aan een nieuwe, moderne cao voor waterschappen en gelieerde organisaties. Daarmee neemt de vereniging de werkgeverstaken over van de Unie van Waterschappen.

  Nieuwe werkgeversvereniging voor waterschappen

  Sinterklaas heeft de waterschappen een nieuwe werkgeversvereniging cadeau gedaan. Op 6 december is de Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw) van start gegaan. Vanaf 2019 werkt de vereniging aan een nieuwe, moderne cao voor waterschappen en gelieerde organisaties. Daarmee neemt de vereniging de werkgeverstaken over van de Unie van Waterschappen.

 • Groningen en Drenthe moeten snel met een impactanalyse komen van de gevolgen van het terugdringen van de gaswinning voor de arbeidsmarkt in Noord Nederland. Daartoe roept Lambert Zwiers, voorzitter van VNO-NCW Noord, de provincies op. Vooral Drenthe vreest banenverlies.

  Gasbesluit raakt werkgelegenheid Drenthe hardst

  Groningen en Drenthe moeten snel met een impactanalyse komen van de gevolgen van het terugdringen van de gaswinning voor de arbeidsmarkt in Noord Nederland. Daartoe roept Lambert Zwiers, voorzitter van VNO-NCW Noord, de provincies op. Vooral Drenthe vreest banenverlies.

 • Na een forse vertraging kan de nieuwe manier van toezicht op de bouw op 1 januari 2021 ingaan. Dat hoopt minister Kajsa Ollongren (Wonen), nadat zij met de gemeenten in principe een akkoord heeft gesloten.

  Privaat bouwtoezicht begin 2021

  6 reacties

  Na een forse vertraging kan de nieuwe manier van toezicht op de bouw op 1 januari 2021 ingaan. Dat hoopt minister Kajsa Ollongren (Wonen), nadat zij met de gemeenten in principe een akkoord heeft gesloten.

 • Vier op de tien Nederlanders ervaren bij de jaarwisseling overlast van vuurwerk. Harde knallen veroorzaken de meeste hinder, zo blijkt uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur.

  Harde knallen ergernis nummer 1

  Vier op de tien Nederlanders ervaren bij de jaarwisseling overlast van vuurwerk. Harde knallen veroorzaken de meeste hinder, zo blijkt uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers