of 59130 LinkedIn

Nieuws

 • De brandveiligheid van het stadhuis van de gemeente Amersfoort haalt niet eens de ondergrens. Na zes jaar uitstel moet de gemeente van de brandweer nu toch echt maatregelen nemen om de brandveiligheid in het stadhuis te waarborgen. Het college wil er zes ton voor uittrekken. Burgerpartij Amersfoort vindt dat het probleem door de gemeente zelf is gecreëerd. ‘Het onderhoudsbudget is de laatste jaren niet gebruikt.’

  ‘Amersfoort creëert eigen veiligheidsprobleem’

  Na zes jaar uitstel moet de gemeente Amersfoort van de brandweer nu toch echt maatregelen nemen om de brandveiligheid in het stadhuis te waarborgen, want die voldoet niet eens aan de ondergrens. Het college wil er zes ton voor uittrekken. Burgerpartij Amersfoort vindt dat het probleem door de gemeente zelf is gecreëerd. ‘Het onderhoudsbudget is de laatste jaren niet gebruikt.’

 • 7,5 miljoen mensen gebruiken de Berichtenbox via de website MijnOverheid, maar daarover zijn toch nog veel klachten. Mensen kijken niet dagelijks in deze brievenbus, en missen daardoor belangrijke berichten van bijvoorbeeld de Belastingdienst. Die kan ook niet zien of de post is gelezen, en rekent er dus soms ten onrechte op dat de boodschap is aangekomen.

  Post van de overheid kan ook op mobiel

  Reageer

  Wie wil, kan post van de overheid voortaan op zijn mobiele telefoon ontvangen. Een app biedt toegang tot de zogeheten Berichtenbox, waardoor gebruikers hun berichten gemakkelijker kunnen lezen en die ook minder snel over het hoofd zien.

 • De Nederlandse staat moet meer doen om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Dat oordeelde het gerechtshof in Den Haag dinsdag in een door klimaatorganisatie Urgenda aangespannen zaak. Klimaatveranderingen zijn een reële dreiging, met een ernstig risico. 'Het is de verplichting van de staat om bescherming daartegen te bieden', aldus het hof.

  Hof: Staat moet meer doen tegen CO2-uitstoot

  8 reacties

  De Nederlandse staat moet meer doen om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Dat oordeelde het gerechtshof in Den Haag dinsdag in een door klimaatorganisatie Urgenda aangespannen zaak. Klimaatveranderingen zijn een reële dreiging, met een ernstig risico. 'Het is de verplichting van de staat om bescherming daartegen te bieden', aldus het hof.

 • Samenwerking met landelijke partijen levert volgens hem meer op dan alleen actief zijn. Van Rey is nu enig Statenlid van de Volkspartij Limburg. In Roermond zit hij namens de Liberale Volkspartij Roermond in de gemeenteraad. Tot april 2015 was Van Rey lid van de VVD.

  Jos van Rey is lid geworden van 50PLUS

  5 reacties

  De omstreden Roermondse politicus Jos van Rey is lid geworden van 50PLUS. Dat heeft Van Rey maandag gezegd. Van Rey voerde naar eigen zeggen de afgelopen maanden veel gesprekken met landelijke partijen. In de Limburgse Staten werkt hij al samen met 50PLUS, zei hij maandag.

 • Er komt een onderzoek naar de wenselijkheid van een norm voor de minimale omvang (fte) van de griffie. Dat is een van de afspraken uit het Democratiepact dat de Vereniging van Griffiers (VvG) heeft gesloten met het ministerie van Binnenlandse Zaken.

  Onderzoek naar minimale bezetting griffie

  Er komt een verkenning naar de wenselijkheid en mogelijkheid van een norm voor de minimale omvang (fte) van de griffie. Dat is een van de afspraken uit het Democratiepact dat de Vereniging van Griffiers (VvG) heeft gesloten met het ministerie van Binnenlandse Zaken.

 • Een van de 34 verdachten van de blokkade van de A7 vindt dat de burgemeester van Dokkum gedeeltelijk verantwoordelijk is, omdat die vorig jaar de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet had toegestaan tijdens de intocht van Sinterklaas.

  Verdachte houdt burgemeester Dokkum verantwoordelijk

  4 reacties

  Een van de 34 verdachten van de blokkade van de A7 vindt dat de burgemeester van Dokkum gedeeltelijk verantwoordelijk is, omdat die vorig jaar de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet had toegestaan tijdens de intocht van Sinterklaas.

 • Provincies en natuurorganisaties zijn druk aan het werk om een nieuw draaiboek te maken voor het moment dat zich definitief wolven vestigen in Nederland. Ondertussen lijkt er al ruim drie maanden een wolvin rond te lopen op de Veluwe, die daar mogelijk een eigen leefgebied afbakent. Het dier is in september vastgelegd op camerabeelden van Staatsbosbeheer en Wolven in Nederland.

  Wolf dreigt provinciaal draaiboek in te halen

  6 reacties

  Provincies en natuurorganisaties zijn druk aan het werk om een nieuw draaiboek te maken voor het moment dat zich definitief wolven vestigen in Nederland. Ondertussen lijkt er al ruim drie maanden een wolvin rond te lopen op de Veluwe, die daar mogelijk een eigen leefgebied afbakent. Het dier is in september vastgelegd op camerabeelden van Staatsbosbeheer en Wolven in Nederland.

 • Het Nationaal Programma Groningen is vrijdag gepresenteerd. 'Na het besluit om de gaswinning te beëindigen moet het nationaal programma ervoor zorgen dat Groningen een toekomstbestendig en leefbaar gebied blijft met behoud van de eigen identiteit waar het goed wonen, werken en recreëren is', zeggen de provincie Groningen, de tien gemeenten in het aardbevingsgebied en het kabinet.

  Nationaal Programma moet Groningen 'toekomstbestendig' houden

  Reageer

  Het Nationaal Programma Groningen is vrijdag gepresenteerd. 'Na het besluit om de gaswinning te beëindigen moet het nationaal programma ervoor zorgen dat Groningen een toekomstbestendig en leefbaar gebied blijft met behoud van de eigen identiteit waar het goed wonen, werken en recreëren is', zeggen de provincie Groningen, de tien gemeenten in het aardbevingsgebied en het kabinet.

 • Burgemeester van Utrecht Jan van Zanen heeft een demonstratie van anti-islambeweging Pegida vrijdagavond laten beëindigen. Hij besloot daartoe omdat kort na aanvang onrust was ontstaan. Tegenstanders bekogelden een handvol Pegida-aanhangers die betoogde voor een moskee in de wijk Lombok, vlakbij het Centraal Station, onder meer met blikken, eieren en glas.

  Van Zanen beëindigt Pegida-demonstratie

  5 reacties

  Burgemeester van Utrecht Jan van Zanen heeft een demonstratie van anti-islambeweging Pegida vrijdagavond laten beëindigen. Hij besloot daartoe omdat kort na aanvang onrust was ontstaan. Tegenstanders bekogelden een handvol Pegida-aanhangers die betoogde voor een moskee in de wijk Lombok, vlakbij het Centraal Station, onder meer met blikken, eieren en glas.

 • De vaccinatiegraad voor bof, mazelen en rode hond is in Friesland onder de kritieke 90 procent gezakt. De Friese wethouders die over publieke gezondheid gaan, willen direct actie om dat cijfer op te vijzelen. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

  Friese wethouders willen snel actie vaccinatiegraad

  De vaccinatiegraad voor bof, mazelen en rode hond is in Friesland onder de kritieke 90 procent gezakt. De Friese wethouders die over publieke gezondheid gaan, willen direct actie om dat cijfer op te vijzelen. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers