of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Illegale motorclubs - zogeheten Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) - lijken steeds meer te versnipperen of zich in het buitenland te vestigen. Dat staat in de Voortgangsrapportage Outlaw Motorcycle Gangs 2017. Het aantal leden lijkt af te vlakken en daarmee lijkt de stevige inzet van de overheid tegen motorbendes vruchten af te werpen, aldus het rapport.

  Aanpak motorbendes werpt vruchten af

  3 reacties

  Illegale motorclubs - zogeheten Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) - lijken steeds meer te versnipperen of zich in het buitenland te vestigen. Dat staat in de Voortgangsrapportage Outlaw Motorcycle Gangs 2017. Het aantal leden lijkt af te vlakken en daarmee lijkt de stevige inzet van de overheid tegen motorbendes vruchten af te werpen, aldus het rapport. 

 • Gemeenten en omwonenden moeten worden geraadpleegd als een streekziekenhuis plannen maakt om afdelingen te sluiten of samen te laten gaan.

  Gemeenten mogen meepraten bij sluitingsplan ziekenhuis

  1 reactie

  Gemeenten en omwonenden moeten worden geraadpleegd als een streekziekenhuis plannen maakt om afdelingen te sluiten of samen te laten gaan. Ook moeten plannen daartoe in een vroeg stadium worden gemeld bij de Inspectie en de Nederlandse Zorgautoriteit. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) wil dit wettelijk vastleggen.

 • Leefbaar Lelystad (4 zetels) blijft de luis in de pels in de gemeenteraad van Lelystad, maar over constructieve oppositie heeft het zespartijencollege in de versplinterde raad niet te klagen. Van de acht oppositiepartijen werken GroenLinks (2), CDA (2) en JongLelystad (2) goed mee.

  Alleen Leefbaar Lelystad echt kritisch

  Over constructieve oppositie heeft het zespartijencollege in de versplinterde raad van Lelystad niet te klagen. Van de acht oppositiepartijen werken GroenLinks (2 zetels), CDA (2) en JongLelystad (2) goed mee. Leefbaar Lelystad (4) blijft luis in de pels.

 • Een klacht over de weigering van het college van Landgraaf het herindelingsontwerp Heerlen-Landgraaf ter inzage te leggen, wordt onderzocht door de Nationale Ombudsman.

  Landgraaf op het matje bij Nationale Ombudsman

  Het college van Landgraaf heeft vorig jaar geweigerd het herindelingsontwerp Heerlen-Landgraaf ter inzage te leggen. Een klacht daarover van burgers gaat de Nationale Ombudsman nu onderzoeken. Ook al is er vooralsnog een streep gezet door de herindeling Heerlen-Landgraaf, is deze stap volgens de initiatiefnemer van de klacht geen mosterd ná, maar mosterd vóór een nieuwe maaltijd.

 • De Raad van State buigt zich woensdag over een reclamegeschil tussen het Sexmuseum en de gemeente Amsterdam. De gemeente legde het museum een dwangsom op over een grote afbeelding achter de ramen van het pand aan het Damrak.

  RvS kijkt naar 'reclame' Sexmuseum Amsterdam

  Reageer

  De Raad van State buigt zich woensdag over een reclamegeschil tussen het Sexmuseum en de gemeente Amsterdam. De gemeente legde het museum een dwangsom op over een grote afbeelding achter de ramen van het pand aan het Damrak.

 • De Delftse sieradenwinkel en horecazaak die in de nacht van maandag op dinsdag werden beschoten, gaan voor maximaal twee weken dicht. Dat heeft burgemeester Marja van Bijsterveldt dinsdag laten weten. 'De sluiting is uit voorzorg. Eerst moet de rust terugkeren.'

  Beschoten zaken in Delft tijdelijk gesloten

  1 reactie

  De Delftse sieradenwinkel en horecazaak die in de nacht van maandag op dinsdag werden beschoten, gaan voor maximaal twee weken dicht. Dat heeft burgemeester Marja van Bijsterveldt dinsdag laten weten. 'De sluiting is uit voorzorg. Eerst moet de rust terugkeren.'

 • De journalist ontmoette de verdachte in een onderzoek naar het lekken van vertrouwelijke informatie in een horecagelegenheid. Het afluisteren gebeurde met toestemming van de rechter-commissaris, die wist dat het ging om een gesprek met een journalist. De opname mislukte.

  OM wilde journalist van het Brabants Dagblad ook afluisteren

  1 reactie

  Het Openbaar Ministerie (OM) zegt niet alleen de telefoongegevens van een journalist van het Brabants Dagblad te hebben opgevraagd, maar ook een poging te hebben gedaan om een gesprek van hem met een verdachte tijdens een ontmoeting op te nemen. Bovendien zijn telefoongesprekken van de verdachte met de journalist afgetapt.

 • Het woonplaatsbeginsel wordt per 2020 aangepast. Zowel het verdeelmodel als de Jeugdwet moeten worden aangepast. Dat meldt de VNG.

  Woonplaatsbeginsel per 2020 aangepast

  Het woonplaatsbeginsel wordt per 2020 aangepast. De gemeente waar de jongere vandaan komt, wordt bij verblijf verantwoordelijk voor de kosten van de jeugdhulp. Zowel het verdeelmodel als de Jeugdwet moeten worden aangepast.

 • Het kabinetsplan voor het creëren van eenheid in de rechtspositie voor burgemeesters, wethouders en raadsleden kost gemeenten structureel miljoenen euro’s meer. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil dat het rijk dat geld bijpast.

  Opheffen ongelijkheid in lokaal bestuur kost miljoenen

  Het kabinetsplan voor het creëren van eenheid in de rechtspositie voor burgemeesters, wethouders en raadsleden kost gemeenten structureel miljoenen euro’s meer. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil dat het rijk dat geld bijpast.

 • De gemeente Hilvarenbeek krijgt drie wethouders van buiten de gemeente. De commissie die was ingesteld om drie wethouders te selecteren en voor benoeming voor te dragen komen uit Middelbeers, Uden en Goirle.

  Hilvarenbeek: alle wethouders van buiten

  De gemeente Hilvarenbeek krijgt drie wethouders van buiten de gemeente. De commissie die was ingesteld om drie wethouders te selecteren en voor benoeming voor te dragen komen uit Middelbeers, Uden en Goirle.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

Alle whitepapers

Dossiers