of 59345 LinkedIn

Nieuws

 • Het Osse college uit pittige kritiek op de fusieplannen van Landerd en Uden. Een fusie tussen beide gemeenten is onlogisch, onverstandig en oncollegiaal.

  Ongezouten kritiek Oss op herindelingsplannen

  Een fusie tussen Uden en Landerd is onlogisch, onverstandig en oncollegiaal. Die ongezouten boodschap geeft het college van Oss aan de colleges en raden van beide gemeenten. Het steekt het Osse gemeentebestuur dat Oss nooit serieus is betrokken bij de herindelingsplannen van ‘grote buurgemeente’ Landerd en ‘regionale collega-gemeente’ Uden. Oss is slechts ‘pro forma’ betrokken geweest.

 • Foto: Maarten Feenstra

  Jolanda van Tongeren Ambtenaar van het Jaar 2019

  De winnaar van de Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2019 is Jolanda van Tongeren, strategisch adviseur Business Accounting van de gemeente Almere. Dat maakte juryvoorzitter Eveline de Kruijk dinsdagavond bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Inntel Hotel in de gemeente Zaanstad. De verkiezing werd voor de negende keer georganiseerd.

 • Gedeputeerde Staten van Gelderland willen uiterlijk medio januari van het nieuwe college van Scherpenzeel horen hoe zij de eerder door GS geuite zorgen over een zelfstandig voortbestaan kunnen wegnemen. GS houden grote zorgen over de toekomst van Scherpenzeel als zelfstandige gemeente

  Provincie eist duidelijkheid Scherpenzeel

  De provincie Gelderland houdt grote zorgen over de toekomst van Scherpenzeel als zelfstandige gemeente. Gedeputeerde Staten willen uiterlijk medio januari van het nieuwe college van Scherpenzeel horen hoe zij de eerder door GS geuite zorgen over een zelfstandig voortbestaan kunnen wegnemen.

 • Een overheidswerkgever kan een Verklaring omtrent gedrag (VOG) verlangen bij sollicitaties van (top)ambtenaren, als hiervoor geen andere vorm van screening wordt toegepast. Een screening via de VOG politiegegevens kan alleen plaatsvinden als de functie onder het bereik van dit wetsvoorstel valt, laat het ministerie van Justitie en Veiligheid desgevraagd weten.

  Ook voor (top)ambtenaren kan VOG vereist zijn

  Een overheidswerkgever kan een Verklaring omtrent gedrag (VOG) verlangen bij sollicitaties van (top)ambtenaren, als hiervoor geen andere vorm van screening wordt toegepast. Een screening via de VOG politiegegevens kan alleen plaatsvinden als de functie onder het bereik van dit wetsvoorstel valt, laat het ministerie van Justitie en Veiligheid desgevraagd weten.

 • Gedeputeerde Staten (GS) van Brabant willen dat vijf gemeenten gaan fuseren, in plaats van drie. Dat schrijven zij in reactie op de herindelingsplannen van Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis. GS willen dar ook Mill en St Hubert en Grave zich aansluiten.

  Brabant wil herindeling van vijf gemeenten

  Voor een krachtig openbaar bestuur voor het Land van Cuijk is het beter dat vijf gemeenten gaan fuseren, in plaats van de nu geplande drie. Dat schrijven Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Brabant in reactie op de herindelingsplannen van Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis. GS van Brabant zien graag dat ook Mill en St Hubert en Grave zich aansluiten.

 • De omstreden Brunssumse wethouder Jo Palmen trekt zich per 25 december terug. Dat heeft Palmen dinsdag laten weten in een brief aan de gemeenteraad.

  Jo Palmen stopt als wethouder

  1 reactie

  De omstreden Brunssumse wethouder Jo Palmen trekt zich per 25 december terug. Dat heeft Palmen dinsdag laten weten in een brief aan de gemeenteraad.

 • Het verplaatsen van de snorfiets naar de rijbaan leidt in Amsterdam tot een verbetering van de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer. Dat constateert de gemeente na een eerste evaluatie. Het aantal ongevallen met letsel waarbij een snorfietser was betrokken is sterk gedaald. Vorig jaar werden in de periode april tot oktober nog honderd ongelukken geregistreerd, dit jaar staat de teller op 29 in hetzelfde tijdsbestek.

  'Snorfiets op rijbaan verbetert verkeersveiligheid'

  Reageer

  Het verplaatsen van de snorfiets naar de rijbaan leidt in Amsterdam tot een verbetering van de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer. Dat constateert de gemeente na een eerste evaluatie. Het aantal ongevallen met letsel waarbij een snorfietser was betrokken is sterk gedaald. Vorig jaar werden in de periode april tot oktober nog honderd ongelukken geregistreerd, dit jaar staat de teller op 29 in hetzelfde tijdsbestek.

 • De provincie meldde vorige week nog dat ook de uitstoot van stof door een van de fabrieken van Tata al jaren veel te hoog is. Tata meldde de overtreding zelf. De provincie en de Omgevingsdienst hadden de overschrijding niet opgemerkt.

  Gedeputeerde treedt af om falend toezicht Tata

  1 reactie

  De Noord-Hollandse gedeputeerde Adnan Tekin treedt af vanwege falend toezicht op staalbedrijf Tata Steel. Tekin was als provinciebestuurder verantwoordelijk voor zowel gezondheid als milieu. In die rol had hij veel te maken met de staalgigant in IJmuiden. Die was het afgelopen jaar herhaaldelijk in het nieuws vanwege de uitstoot van schadelijke stoffen, onder meer in de vorm van zogeheten grafietregens.

 • De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is blij dat staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, ChristenUnie) van plan is om lachgas te verbieden. Coalitiepartijen in de Tweede Kamer reageren verdeeld, Arnhem kiest liever voor de aanpak met de milieuwet en een verkoper noemt deze aanpak ‘lachwekkend’.

  Gemengde reacties op lachgasverbod

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is blij dat staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, ChristenUnie) van plan is om lachgas te verbieden. Coalitiepartijen in de Tweede Kamer reageren verdeeld, Arnhem kiest liever voor de aanpak met de milieuwet en een verkoper noemt deze aanpak ‘lachwekkend’.

 • De plannen voor de bouw van het 2 meter hoge hek waren er omdat bewoners van de wijk overlast ondervonden van de patiënten. Ook waren er gevoelens van onveiligheid bij de bewoners

  Geen hek bij kliniek Den Dolder in Zeist

  Reageer

  De gemeente Zeist ziet af van de bouw van een hek dat moet voorkomen dat psychiatrisch patiënten door de wijk Duivenhorst in Den Dolder lopen. Dat heeft de gemeente laten weten in een brief aan de bewoners. De wijk ligt pal naast het Willem Arntsterrein, waar ook de Fivoorkliniek zit. Daar werd Michael P., de moordenaar van Anne Faber, behandeld.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers