of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Zolang er bij verkiezingen nog met de hand stemmen moeten worden geteld, zouden de stembureaus een uur eerder dicht moeten zodat er meer tijd is dit proces af te wikkelen.

  Kiesraad wil stembureaus eerder sluiten

  1 reactie

  Zolang er bij verkiezingen nog met de hand stemmen moeten worden geteld, zouden de stembureaus een uur eerder dicht moeten zodat er meer tijd is dit proces af te wikkelen.

 • Een werkonderbrekingsactie door rijksambtenaren in Arnhem is dinsdag goed verlopen, zegt Hedy Anthonio, een van de organisatoren en CNV-lid. Ongeveer tweehonderd medewerkers van de Belastingdienst, de FIOD en de douane legden hun werk neer van 10.30 uur tot 12.00 uur.

  Acties gestart, ambtenaren leggen werk neer

  6 reacties

  Een werkonderbrekingsactie door rijksambtenaren in Arnhem is dinsdag goed verlopen, zegt Hedy Anthonio, een van de organisatoren en CNV-lid. Ongeveer tweehonderd medewerkers van de Belastingdienst, de FIOD en de douane legden hun werk neer van 10.30 uur tot 12.00 uur.

 • Job Cohen wordt voorzitter van de NVVE, de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. De voormalige minister en oud-burgemeester van Amsterdam is nu onder meer hoogleraar aan de universiteit van Leiden.

  Job Cohen wordt voorzitter euthanasievereniging

  1 reactie

  Job Cohen wordt voorzitter van de NVVE, de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. De voormalige minister en oud-burgemeester van Amsterdam is nu onder meer hoogleraar aan de universiteit van Leiden.

 • Veel organisaties zeggen nog niet klaar te zijn voor de nieuwe Europese privacywet. Volgens accountants- en adviesfirma PwC, dat onderzoek deed onder 385 middel(grote) organisaties, blijkt dat slechts 42 procent verwacht klaar te zijn voor de strengere privacyregels.

  Overheden en bedrijven onderschatten nieuwe privacywet

  2 reacties

  Veel organisaties zeggen nog niet klaar te zijn voor de nieuwe Europese privacywet. Volgens accountants- en adviesfirma PwC, dat onderzoek deed onder 385 middel(grote) organisaties, blijkt dat slechts 42 procent verwacht klaar te zijn voor de strengere privacyregels.

 • Gerommel bij de SP in Limburg: nadat in april vijf Statenleden en een gedeputeerde in de provincie uit de SP stapten, keren nu ook drie van de vier raadsleden van de SP in Venray de partij de rug toe.

  Raadsleden SP Venray stappen ook op

  4 reacties

  Gerommel bij de SP in Limburg: nadat in april vijf Statenleden en een gedeputeerde in de provincie uit de SP stapten, keren nu ook drie van de vier raadsleden van de SP in Venray de partij de rug toe.

 • Voor grote bouwprojecten gaan gemeenten en provincies vaak in zee met consortia en grote aannemers. Dat gaat ten koste van mkb-bedrijven en in tegen de geest van de Aanbestedingswet, zegt voorzitter Sharon Gesthuizen van AFNL-NOA, de vereniging voor bouwers in het mkb. ‘Meer clustering is de doodsteek voor het mkb.’

  Lagere overheden passeren kleinere bouwbedrijven

  Gemeenten en provincies gaan voor grote bouwprojecten vaak in zee met consortia en grote aannemers. Dat gaat ten koste van mkb-bedrijven en in tegen de geest van de Aanbestedingswet, zegt voorzitter Sharon Gesthuizen van AFNL-NOA, de vereniging voor bouwers in het mkb. ‘Meer clustering is de doodsteek voor het mkb.’

 • Het Russische securitysoftware-bedrijf Kaspersky Lab, dat eerder deze week te horen kreeg dat de Nederlandse Rijksoverheid gaat stoppen met klandizie wegens te groot risico op spionage, is de afgelopen jaren bezig geweest aan een flinke opmars bij de overheid. Éen op tien overheidsorganisaties gebruikt Kaspersky. Gemeenten moeten zelf bepalen of ze verder willen met de software.

  Gemeenten moeten zelf keuze maken over gebruik Kaspersky

  Het Russische securitysoftware-bedrijf Kaspersky Lab, dat eerder deze week te horen kreeg dat de Nederlandse Rijksoverheid gaat stoppen met klandizie wegens te groot risico op spionage, is de afgelopen jaren bezig geweest aan een flinke opmars bij de overheid. Éen op tien overheidsorganisaties gebruikt Kaspersky. Daaronder zijn veel gemeenten. Gemeenten moeten zelf bepalen of ze verder willen met de software.

 • Het aantal geschikte kandidaten voor de burgemeesterspost in Amsterdam is te beperkt, vindt de Amterdamse vertrouwenscommissie. In overleg met commissaris van de koning Johan Remkes is besloten de procedure opnieuw open te stellen. Dit gebeurt van 23 mei tot en met 2 juni.

  Te weinig geschikte burgemeesterskandidaten Amsterdam

  Het aantal geschikte kandidaten voor de burgemeesterspost in Amsterdam is te beperkt. Dat vindt de vertrouwenscommissie uit de Amsterdamse gemeenteraad. In overleg met de Noordhollandse commissaris van de koning Johan Remkes is besloten de procedure opnieuw open te stellen. Dit gebeurt van 23 mei tot en met 2 juni.

 • Lelystad heeft een nieuwe coalitie van VVD, InwonersPartij Lelystad, PvdA, ChristenUnie, D66 en SP. Alle partijen vaardigen een wethouder af.

  Lelystad heeft coalitie van zes partijen

  Lelystad heeft een nieuwe coalitie. Deze gaat uit zes partijen bestaan: VVD, InwonersPartij Lelystad, PvdA, ChristenUnie, D66 en SP. Alle partijen vaardigen een wethouder af. In de periode 2014-2018 werd de stad met vijf wethouders bestuurd. Het is nog niet bekend wie de zes beoogde wethouders zijn. De planning is dat zij op 12 juni worden geïnstalleerd.

 • De gemeente Nijkerk wil duidelijkheid over de rechtmatigheid van indicatiestellingen voor huishoudelijke hulp op basis van ‘het KPMG-protocol’. Nijkerk stapt daarom naar de Centrale Raad van Beroep, nadat de rechtbank Gelderland vorige maand het protocol als ondeugdelijk naar de prullenbak verwees.

  Nijkerk in beroep tegen KPMG-oordeel rechtbank

  De gemeente Nijkerk wil duidelijkheid over de rechtmatigheid van indicatiestellingen voor huishoudelijke hulp op basis van ‘het KPMG-protocol’. Nijkerk stapt daarom naar de Centrale Raad van Beroep, nadat de rechtbank Gelderland vorige maand het protocol als ondeugdelijk naar de prullenbak verwees. Twee andere rechtbanken steunen het protocol echter wel, wat tot onduidelijkheid leidt bij gemeenten die het KMPG-rapport gebruiken als basis voor hun indicatiestellingen.

 • Gemeenten hebben nog veel werk te verrichten met de implementatie van de Berichtenbox, de digitale postbus waar bewoners berichten van de overheid kunnen ontvangen, bewaren en beheren. Ongeveer drie op vijf gemeenten zijn nu aangesloten. Van alle met de Berichtenbox verzonden berichten is slechts 1,3 procent afkomstig van gemeenten.

  Gemeenten moeten nog stappen maken met Berichtenbox

  Gemeenten hebben nog veel werk te verrichten met de implementatie van de Berichtenbox, de digitale postbus waar bewoners berichten van de overheid kunnen ontvangen, bewaren en beheren. Ongeveer drie op vijf gemeenten zijn nu aangesloten. Van alle met de Berichtenbox verzonden berichten is slechts 1,3 procent afkomstig van gemeenten.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

Alle whitepapers

Dossiers