of 59281 LinkedIn

Nieuws

 • Het grote probleem, zegt Henk Geveke, directeur van TNO Defensie & Veiligheid, is dat niemand weet wie wat moet doen. De overheid niet, maar ook bijvoorbeeld de politie, de brandweer en de ambulancediensten niet. TNO zelf kan vaststellen welk gas is gebruikt en hoe groot het gevaar is.

  TNO: 'Nederland niet voorbereid op gifgasaanval'

  1 reactie

  Nederland is totaal niet voorbereid op een aanval met gifgas, zoals de vergiftiging van een Russische dissident vorig jaar in het Britse Salisbury. Daarvoor waarschuwt Henk Geveke, directeur van TNO Defensie & Veiligheid. Dat is de defensietak van het onderzoeksinstituut TNO.

 • Uitbreiding van de samenwerking met de private (financiële) sector in de strijd tegen ondermijning, een zorgvuldig voorbereid wetsvoorstel om gegevensuitwisseling tussen overheden te verbeteren en meer ondersteuning voor gemeenten op dit punt. Beloftes die minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vanmiddag deed op de conferentie ‘Spotlight op ondermijning’ in Breda.

  Grapperhaus: 'Nederland is echt geen narcostaat'

  Een zorgvuldig voorbereid wetsvoorstel om gegevensuitwisseling tussen overheden te verbeteren, meer ondersteuning voor gemeenten op dit punt en uitbreiding van de samenwerking met de private (financiële) sector in de strijd tegen ondermijning. Dat beloofde minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vanmiddag allemaal op de conferentie ‘Spotlight op ondermijning’ in Breda.

 • Er zijn veel meer kantoren en gebouwen die moeten worden onderzocht na het instorten van de parkeergarage in Eindhoven. Binnenlandse Zaken heeft nieuwe rekenregels opgesteld om risicovloeren beter te kunnen testen.

  Ollongren: veel meer risicogebouwen

  Er zijn veel meer kantoren en gebouwen die moeten worden onderzocht na het instorten van de parkeergarage in Eindhoven. Binnenlandse Zaken heeft nieuwe rekenregels opgesteld om risicovloeren beter te kunnen testen.

 • René Paas, de Groningse commissaris van de Koning, wil dat de gaskraan zo snel als mogelijk wordt dichtgedraaid. Dat zegt hij in een reactie op de aardbeving met een kracht van 3.4, die woensdagmorgen plaatsvond in de provincie Groningen. 'Deze beving maakt in één klap duidelijk dat Groningen nog niet veilig is'.

  René Paas: Gaskraan moet snel dicht

  1 reactie

  René Paas, de Groningse commissaris van de Koning, wil dat de gaskraan zo snel als mogelijk wordt dichtgedraaid. Dat zegt hij in een reactie op de aardbeving met een kracht van 3.4, die woensdagmorgen plaatsvond in de provincie Groningen. 'Deze beving maakt in één klap duidelijk dat Groningen nog niet veilig is'. 'Het tempo is al omhooggegaan, maar het is niet genoeg,' zegt minister Wiebes.

 • Lokale overheden moeten een rol hebben in de bestrijding van haat en desinformatie op internet. Dat zegt Eurocommissaris Vera Jourová tegen Binnenlands Bestuur. De Europese lagere overheden zien dat ook wel zitten: in Nederland worden bestuurders regelmatig bedreigd.

  Lokale overheden toerusten op bestrijding desinformatie

  Lokale overheden moeten een rol kunnen hebben in de bestrijding van haat en desinformatie op internet. Dat zegt Eurocommissaris Vera Jourová tegen Binnenlands Bestuur. De Europese lagere overheden zien dat ook wel zitten: in Nederland worden bestuurders regelmatig bedreigd.

   

 • De provincie Gelderland biedt acht hoogopgeleide statushouders de kans om een traineeship van 23 maanden te volgen bij de provincie. Na een schakeltraject van acht maanden dient de trainee het staatsexamen te doen om vervolgens de volgende fase van 15 maanden in te gaan. Na afloop ligt bij een ‘match’ een vast contract klaar.

  Gelderland biedt acht statushouders traineeship

  Acht hoogopgeleide statushouders krijgen van de provincie Gelderland de kans om een traineeship van 23 maanden te volgen bij de provincie. Na een schakeltraject van acht maanden dient de trainee het staatsexamen te doen om vervolgens de volgende fase van 15 maanden in te gaan. Na afloop ligt bij een ‘match’ een vast contract klaar.

 • ‘De winnaars van toen zijn dus de verliezers van nu, en omgekeerd: de verliezers van toen zijn nu de steden die het meest in trek zijn’, concluderen de onderzoekers van Atlas voor Gemeenten in de vandaag uitgebrachte editie 2019.

  Groei steden voorspellen blijft linke soep

  In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Dat geldt zeker voor de populariteit van steden als woonplek. Acht van de tien steden die nu het snelst groeien, stonden in de jaren ’70 in de onderste helft van de ranglijst. 

 • De juridische knelpunten die bij het een Right to Challenge spelen, zijn zo verschillend dat deze niet kunnen worden ondervangen door één wettelijke regeling. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit Leiden.

  Eén wet voor Right to Challenge onhaalbaar

  De juridische knelpunten die bij een Right to Challenge spelen, zijn zo divers dat deze niet kunnen worden afgevangen door één wettelijke regeling. Ook in bijzondere wetgeving zullen burgerinitiatieven niet worden ontzien; zij dienen een redelijk doel.

 • Levensfaseambassadeurs hebben in de twaalf provincies honderden gesprekken met ambtenaren gevoerd over keuzes in levensfasen en/of loopbaan. Een jaar na de introductie van ‘het fenomeen’ stelt het Interprovinciaal Overleg (IPO) vast dat de functionaris voldoet aan een behoefte in de sector.

  IPO: Levensfaseambassadeurs voldoen aan behoefte

  Een jaar na de introductie van ‘het fenomeen’ levensfaseambassadeur en de honderden gesprekken die zij hebben gevoerd met provincieambtenaren over keuzes in levensfasen en/of hun loopbaan stelt het Interprovinciaal Overleg (IPO) vast dat de functionaris voldoet aan een behoefte in de sector.

 • Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft vannacht in Tokyo zijn collega’s uit onder meer New York, Beijing, Moskou en Rio de Janeiro toegesproken. Aboutaleb was speciaal uitgenodigd door de prefectuur van Tokyo om zijn licht te laten schijnen over de uitdagingen en ambities van ‘zijn’ stad . De slotdeclaratie van de U20-top moet dienen als input voor de G20-top die eind juni in Osaka plaatsvindt om het onderwerp stedelijke ontwikkeling bij wereldleiders op de kaart te zetten.

  Aboutaleb gastspreker op burgemeesters-G20 in Tokyo

  Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft rond 13.00 uur plaatselijke tijd in Tokyo zijn collega’s uit onder meer New York, Los Angeles, Buenos Aires en Jakarta toegesproken. Aboutaleb was speciaal uitgenodigd door de prefectuur van Tokyo om zijn licht te laten schijnen over de uitdagingen en ambities van ‘zijn’ stad. De slotdeclaratie van de U20-top dient als input voor de G20-top die eind juni in Osaka plaatsvindt om het onderwerp stedelijke ontwikkeling bij wereldleiders op de kaart te zetten.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers