of 61441 LinkedIn

Nieuws

 • De rentree van de grand prix was eigenlijk gepland voor begin mei dit jaar, maar door de coronacrisis is die nu zo'n zestien maanden later. Met het oog op de coronamaatregelen heeft de gemeente Zandvoort goede hoop dat de grand prix in september volgend jaar met publiek kan worden gereden.

  Zandvoort: grand prix in september biedt mooie kansen

  Reageer

  De gemeente Zandvoort is tevreden met de nieuwe datum van 5 september 2021 die is geprikt voor de Grote Prijs van Nederland in de Formule 1. ‘Dit is na de piek van de zomerperiode. Deze verlenging van het toeristenseizoen biedt natuurlijk mooie kansen voor de Zandvoortse ondernemers’, aldus de gemeente.

 • Gemeenten bereiken nog veel te weinig gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire. Dat komt onder meer omdat de Belastingdienst nu geen gegevens met gemeenten mag uitwisselen over gedupeerde ouders. Hiervoor moet snel een oplossing komen, stelt de VNG.

  Gemeenten bereiken amper gedupeerde ouders

  De Belastingdienst moet zo snel mogelijk gegevens uitwisselen met gemeenten over gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire. Dat mag nu niet. Gemeenten bereiken daardoor te weinig ouders die dringend hulp nodig hebben.

 • Hoe eerder mensen met financiële zorgen in beeld zijn, hoe beter, aldus de NVVK, de vereniging van schuldhulpverleners. Lagere schulden zijn makkelijker op te lossen en ze richten minder schade aan op het gebied van relaties, werk of gezondheid.

  Landelijk convenant helpt bij vroegsignalering schulden

  In het Landelijk Convenant Vroegsignalering maken gemeenten afspraken met 'vaste lasten partners' - zorgverzekeraars, energieleveranciers, drinkwaterbedrijven en woningcorporaties - over het benaderen van mensen met beginnende schulden. De bedoeling is dat daarmee grotere schulden worden voorkomen. Het convenant wordt dinsdagochtend om 10.00 ondertekend.

 • Na de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) bijna een jaar van kracht is, kan een eerste balans worden opgemaakt. Is de kantonrechter milder geworden voor ambtenaren die zich verkeerd gedragen? Niet dus.

  Kantonrechter nog even streng voor ambtenaar

  Na de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) bijna een jaar van kracht is, kan een eerste balans worden opgemaakt. Is de kantonrechter milder geworden voor ambtenaren die zich verkeerd gedragen? Niet dus.

 • Minister Kasja Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66) wil geen aanwijzing gebruiken om de Utrechtse polder Rijnenburg te gebruiken voor woningbouw. Dat zei ze maandagavond tijdens een overleg in de Tweede Kamer. Utrecht kan ook op andere locaties nog plek voor jaarlijks 10.000 nieuwe woningen vinden, denkt Ollongren.

  Ollongren wil Rijnenburg niet aanwijzen

  Minister Kasja Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66) wil geen aanwijzing gebruiken om de Utrechtse polder Rijnenburg te gebruiken voor woningbouw. Dat zei ze maandagavond tijdens een overleg in de Tweede Kamer. Utrecht kan ook op andere locaties nog plek voor jaarlijks 10.000 nieuwe woningen vinden, denkt Ollongren.

 • Guernaoui was tot oktober vorig jaar met zijn collega Richard de Mos wethouder voor de partij Groep de Mos. Ze stapten vorig jaar op als wethouder na onderzoek van de Rijksrecherche. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Guernaoui en De Mos van ambtelijke corruptie.

  Verdachte Haagse ex-wethouder weer ambtenaar

  6 reacties

  De voormalige Haagse wethouder Rachid Guernaoui die wordt verdacht van ambtelijke corruptie, is sinds kort projectleider Vernieuwing Digi Inkoop bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Guernaoui meldt dit op zijn profiel op Linkedin.

 • Er wordt dinsdag over vergaderd en besloten, aldus minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) . ‘En we hebben goed geluisterd wat er uit alle geledingen uit de maatschappij is gekomen.’ Meer wilde hij niet over de kwestie kwijt.

  Kabinet komt met vuurwerkverbod voor dit jaar

  4 reacties

  Het kabinet komt voor dit jaar met een verbod op de verkoop en het afsteken van vuurwerk. Dat bevestigen Haagse bronnen, na berichtgeving van de NOS. De voorzitters van de 25 veiligheidsregio's drongen vorige week al aan op zo'n verbod, om de hulpdiensten te ontlasten. Ook de politie en een aantal partijen in de Tweede Kamer sprak zich er al voor uit.

 • ‘Het zou ondernemers sieren als ze reisbewegingen en winkelbezoek niet aanmoedigen maar alternatieven aanbieden, zoals het bezorgen van hun producten als dat mogelijk is’, vindt Bruls. Het was in het afgelopen weekeinde tot ergernis van veel burgemeesters erg druk in winkelcentra en op woonboulevards.

  Winkeliers moeten klanten nu niet lokken

  Reageer

  Winkeliers moeten hun klanten in deze tijd van strenge coronamaatregelen niet lokken met speciale acties voor Sinterklaas of Black Friday, dit jaar op 20 november, met extra hoge kortingen in de winkels. Het is nu zeker niet de tijd om gezellig te gaan shoppen voor de 'fun'. Dat zegt de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad van de 25 veiligheidsregio's in het land.

 • Gemeenteambtenaren kunnen wat de VNG betreft een loonsverhoging in 2021 vergeten. De gemeentelijke koepelorganisatie gaat voor een ‘pas op de plaats’ bij de cao-onderhandelingen die deze week beginnen.

  VNG: geen loonsverhoging in 2021

  Gemeenteambtenaren kunnen wat de VNG betreft een loonsverhoging in 2021 vergeten. De gemeentelijke koepelorganisatie gaat voor een ‘pas op de plaats’ bij de cao-onderhandelingen die deze week beginnen.

 • Een vermoorde wethouder. Ambtenaren die worstelen met de energietransitie. En het rijk dat een brisant rapport over diezelfde transitie bewust achterhoudt. Dat zijn een paar van de ingrediënten in de dertiende thriller van Almar Otten, in het dagelijks leven ‘regiemanager energietransitie’ bij de gemeente Deventer.

  Worstelende ambtenaren en een vermoorde wethouder

  Een vermoorde wethouder. Ambtenaren die worstelen met de energietransitie. En het rijk dat een brisant rapport over diezelfde transitie bewust achterhoudt. Dat zijn een paar van de ingrediënten in de dertiende thriller van Almar Otten, in het dagelijks leven ‘regiemanager energietransitie’ bij de gemeente Deventer.  

 • Als het aan wethouder Bert Kuster (zorg en ondersteuning, Lokaal Belang) lag, kregen alle zeshonderd bijstandsgerechtigden in de gemeente Oude IJsselstreek vanaf 1 januari 2021 een baan in plaats van een uitkering. Maar dat plan wordt op de lange baan geschoven.

  Bijstand afschaffen kan nog niet, een basisbaan wel

  Het plan van de gemeente Oude IJsselstreek om alle bijstandsuitkeringen te vervangen door arbeidsovereenkomsten kan voorlopig nog geen werkelijkheid worden. Daarvoor is een aanpassing van de wet nodig. In plaats daarvan komt er wel een pilot met basisbanen. 

 • De recente brief van 41 bezorgde Amsterdamse ambtenaren over onveiligheid in de gemeentelijke organisatie rond de zaak van Saadia Ait-Taleb is een extra motivatie om te werken aan meer diversiteit in het management. Dat zegt gemeentesecretaris Peter Teesink in reactie op de vraag hoe de brief met de bestuursopdracht voor meer diversiteit en inclusiviteit in de organisatie te rijmen is. ‘De brief is niet het startpunt, maar wel een extra element in dat proces.’

  ‘Brief ambtenaren toont noodzaak diversiteitsbeleid’

  De recente brief van 41 bezorgde Amsterdamse ambtenaren over onveiligheid in de gemeentelijke organisatie rond de zaak van oud-medewerker Saadia-Ait-Taleb is een extra motivatie om aan de slag te gaan met inclusie en diversiteit in de organisatie. Dat zegt gemeentesecretaris Peter Teesink in reactie op de vraag hoe de brief is te rijmen met de Amsterdamse bestuursopdracht Inclusiviteit en Diversiteit. ‘De brief is niet het startpunt, maar wel een extra element in dat proces.’

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!