of 64204 LinkedIn

Nieuws

 • De kans bestaat dat het ministerie het experiment stopzet, maar daar gaat wethouder Richters voorlopig niet vanuit. Wel verwacht ze een ‘schurende discussie’, maar ze is er klaar voor om die te voeren.

  Uitkering ‘vanuit vertrouwen’ botst met Participatiewet

  Wat gebeurt er als je de regels van de Participatiewet loslaat en een uitkering verschaft op basis van vertrouwen in plaats van controle? Dat is een van de vragen die de gemeente Eindhoven wil beantwoorden in een uniek experiment dat binnenkort van start gaat. Wethouder Renate Richters heeft vertrouwen in de aanpak, maar ze verwacht wel dat het kan leiden tot een 'schurende discussie' met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

 • De BoerBurgerBeweging (BBB) doet volgend jaar niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Die komen volgens voorzitter Erik Stegink 'te vroeg' voor de partij, die sinds maart met één zetel vertegenwoordigd is in de Tweede Kamer. BBB probeert in plaats daarvan via lokale partijen een voet tussen de deur te krijgen in de gemeentepolitiek.

  Boeren willen invloed via lokale partijen

  Reageer

  De BoerBurgerBeweging (BBB) doet volgend jaar niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Die komen volgens voorzitter Erik Stegink 'te vroeg' voor de partij, die sinds maart met één zetel vertegenwoordigd is in de Tweede Kamer. BBB probeert in plaats daarvan via lokale partijen een voet tussen de deur te krijgen in de gemeentepolitiek.

 • Italië neemt het voortouw in Europa: vanaf 15 oktober wordt de ‘Green Pass’ er verplicht voor alle werknemers, zowel in de publieke als in de particuliere sector. Wie zich er niet aan houdt, wacht een boete en een schorsing. Maar… niemand kan worden ontslagen.

  Italië verplicht coronapas voor ambtenaren

  Italië neemt het voortouw in Europa: vanaf 15 oktober wordt de ‘Green Pass’ er verplicht voor alle werknemers, zowel in de publieke als in de particuliere sector. Wie zich er niet aan houdt, wacht een boete en een schorsing. Maar… niemand kan worden ontslagen.

 • In het almaar voortdurende geschil tussen de gemeente Amersfoort en projectontwikkelaar Hans Vahstal heeft de laatste deze week medegedeeld geen vertrouwen meer te hebben in een minnelijke regeling. Hij mist een oplossingsgerichte en constructieve houding van D66-wethouder Willem-Jan Stegeman. ‘U doet het verkeerde kunstje in het verkeerde circus.’

  Vahstal: geen vertrouwen in minnelijke regeling

  In het almaar voortdurende geschil tussen de gemeente Amersfoort en projectontwikkelaar Hans Vahstal heeft de laatste deze week medegedeeld geen vertrouwen meer te hebben in een minnelijke regeling. Hij mist een oplossingsgerichte en constructieve houding van D66-wethouder Willem-Jan Stegeman. ‘U doet het verkeerde kunstje in het verkeerde circus.’

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!