of 63966 LinkedIn

Nieuws

 • De verantwoordelijkheid voor de jeugdbescherming moet bij gemeenten worden weggehaald. Uitsluitend het rijk moet hiervoor verantwoordelijk worden. Dit komt de rechtszekerheid en rechtsgelijkheid ten goede. Dat adviseert de Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming (RSJ).

  Jeugdbescherming moet van gemeenten naar rijk

  Herijking van de jeugdbescherming is noodzakelijk. De verantwoordelijkheid hiervoor die nu bij gemeenten ligt, moet daar worden weggehaald. Uitsluitend het rijk moet hiervoor verantwoordelijk worden. Dit komt de rechtszekerheid en rechtsgelijkheid ten goede.

 • De verdeling van Europese subsidies in de Euregio Maas-Rijn heeft jarenlange achterstanden opgelopen door mismanagement en een administratieve chaos bij de provincie Limburg, meldt NRC.

  Chaos rond Europese subsidies in Limburg

  3 reacties

  De verdeling van Europese subsidies in de Euregio Maas-Rijn heeft jarenlange achterstanden opgelopen door mismanagement en een administratieve chaos bij de provincie Limburg, meldt NRC.

 • Om de stikstofcrisis aan te pakken, is het ‘onontkoombaar om ook al direct in te zetten op niet-vrijwillige beëindiging’ van vergunningen van boerderijen die dichtbij een beschermd natuurgebied liggen.

  ‘Intrekken vergunning boeren sneller dan onteigenen’

  15 reacties

  Om de stikstofcrisis aan te pakken, is het ‘onontkoombaar om ook al direct in te zetten op niet-vrijwillige beëindiging’ van vergunningen van boerderijen die dichtbij een beschermd natuurgebied liggen.

 • Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft een internationale prijs in de wacht gesleept. Hij wordt om zijn manier van besturen samen met burgemeester Philippe Rio van Grigny nabij Parijs gelauwerd met de World Mayor Prize.

  Ahmed Aboutaleb 'beste burgemeester van de wereld'

  4 reacties

  Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft een internationale prijs in de wacht gesleept. Hij wordt om zijn manier van besturen samen met burgemeester Philippe Rio van Grigny nabij Parijs gelauwerd met de World Mayor Prize.

 • De Haagse wethouder Bert van Alphen (Sociale Zaken en Werk, GroenLinks) legt zijn functie neer na een rapport over het debacle met de Stichting Energieacademie. Hij zegt in een afscheidsbrief zich verantwoordelijk te voelen voor het handelen van de gemeente in het banenproject.

  Haagse wethouder stapt op wegens mislukt banenproject

  De Haagse wethouder Bert van Alphen (Sociale Zaken en Werk, GroenLinks) legt zijn functie neer na een rapport over het debacle met de Stichting Energieacademie. Hij zegt in een afscheidsbrief zich verantwoordelijk te voelen voor het handelen van de gemeente in het banenproject.

 • Gemeenten hebben weinig zicht op de verblijfplaats van (voormalig) bewoners na de sluiting van een ‘drugspand’. Verhuisbewegingen worden niet systematisch gemonitord door gemeenten of politie. Ook is er weinig zicht op gevolgen van de sluiting voor omwonenden en de situatie in de wijk. Verder twijfelen gemeenteambtenaren aan het effect van de sluiting van panden op de drugscriminaliteit.

  Gemeenten monitoren gevolgen sluiting pand nauwelijks

  Gemeenten hebben weinig zicht op de verblijfplaats van (voormalig) bewoners na de sluiting van een ‘drugspand’. Verhuisbewegingen worden niet systematisch gemonitord door gemeenten of politie. Ook is er weinig zicht op gevolgen van de sluiting voor omwonenden en de situatie in de wijk. Verder twijfelen gemeenteambtenaren aan het effect van de sluiting van panden op de drugscriminaliteit.

 • De politiewoordvoerder benadrukt dat de arrestanten aanhangers zijn van de kraakbeweging en in die zin losstaan van de grote groep demonstranten die opkwam voor betere huisvestingskansen.

  Tientallen arrestaties na afloop van woonprotest

  3 reacties

  De politie heeft zondagavond tientallen arrestaties verricht na afloop van het drukbezochte woonprotest in Amsterdam. Volgens de politie wilde de groep een pand kraken.

 • Arnoud van Doorn, de fractievoorzitter van de Haagse Partij van de Eenheid, moet dinsdag voor de rechtbank in Den Haag verschijnen.

  Raadslid Den Haag voor rechter om antisemitische tweets

  3 reacties

  Arnoud van Doorn, de fractievoorzitter van de Haagse Partij van de Eenheid, moet dinsdag voor de rechtbank in Den Haag verschijnen. Het OM verdenkt het 55-jarige raadslid van het opruien tot geweld, omdat hij een paar jaar geleden antisemitische tweets heeft verstuurd. Zijn advocaat Anis Boumanjal zegt verbaasd te zijn over de vervolging van zijn cliënt en beroept zich op het recht op vrijheid van meningsuiting.

 • ‘Het is cruciaal dat onze pensioenen niet langer geïnvesteerd worden in de oorzaak van de klimaatcrisis’, zegt directeur Liset Meddens van Fossielvrij NL.

  ABP-deelnemers naar rechter voor fossielvrij pensioen

  23 reacties

  Ruim honderd deelnemers aan het pensioenfonds ABP zeggen dat ze naar de rechter stappen om te zorgen dat ABP zijn beleggingen uit de fossiele industrie haalt. Ze hebben dat zaterdag afgesproken op een bijeenkomst in Bilthoven, die was georganiseerd door de burgerbeweging Fossielvrij NL.

 • De protestacties hadden op veel plekken en momenten iets weg van een groot feest.

  Duizenden demonstranten bij acties Unmute Us

  Reageer

  Tienduizenden mensen hebben zaterdag deelgenomen aan Unmute Us-protesten, die in tien steden plaatsvonden. De betogers eisten de onmiddellijke openstelling van Nederlandse evenementen en festivals.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!