of 61441 LinkedIn

Nieuws

 • Horecazaken zijn in coronatijd gedwongen gesloten en de vraag is hoeveel zaken hun hoofd boven water kunnen houden. Een ideaal moment voor criminelen om de ‘helpende hand’ te bieden, zodat zij hun geld kunnen witwassen. Bij de aanpak van dit type misdaad moet je ook investeren in preventieve maatregelen, vindt Caspar Hermans, directeur van het RIEC Amsterdam-Amstelland. ‘Je moet criminelen de pas afsnijden in hun gang naar de bovenwereld.’

  'Horecazaken nu aantrekkelijk voor criminelen'

  Horecazaken zijn in coronatijd gedwongen gesloten en de vraag is hoeveel zaken hun hoofd boven water kunnen houden. Een ideaal moment voor criminelen om de ‘helpende hand’ te bieden, zodat zij een vehikel in handen krijgen om hun geld wit te wassen. Bij de aanpak van dit type misdaad moet je ook investeren in preventieve maatregelen, vindt Caspar Hermans, directeur van het RIEC Amsterdam-Amstelland. ‘Je moet criminelen de pas afsnijden in hun gang naar de bovenwereld.’

 • Sport en beweging kunnen bijdragen aan volksgezondheid en welzijn, de fysieke, cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen, en het bestrijden van eenzaamheid. Die maatschappelijke waarde wordt volgens de Nederlandse Sportraad echter nog onvoldoende verzilverd.

  Sport moet publieke voorziening worden

  Wil Nederland 'wereldkampioen bewegen' worden, dan moet het rijk de regie nemen over een wettelijk stelsel waarin sport een publieke voorziening wordt. Zo wordt sport en beweging voor iedereen mogelijk gemaakt.

 • Vertrouwenspersonen kunnen als schakel tussen ­management en medewerkers een belangrijke rol spelen bij het ­aanpakken of voorkomen van gevoelens van onveiligheid op de ­werkvloer, stelt de Amsterdamse gemeentesecretaris Peter Teesink. Medewerkers kunnen er signalen anoniem kwijt.

  Vertrouwenspersoon als antenne van de organisatie

  Vertrouwenspersonen kunnen als schakel tussen ­management en medewerkers een belangrijke rol spelen bij het ­aanpakken of voorkomen van gevoelens van onveiligheid op de ­werkvloer, stelt de Amsterdamse gemeentesecretaris Peter Teesink. Medewerkers kunnen er signalen anoniem kwijt.

 • De ambtelijke top van de gemeente Smallingerland heeft genoeg van de manier waarop de politiek met hun adviezen omgaat. In een brandbrief aan de gemeenteraad laten ze weten daarover gefrustreerd en teleurgesteld te zijn.

  Ambtenaren uiten frustratie over raad

  De ambtelijke top van de gemeente Smallingerland heeft genoeg van de manier waarop de politiek met hun adviezen omgaat. In een brandbrief aan de gemeenteraad laten ze weten daarover gefrustreerd en teleurgesteld te zijn.

 • Mensen die bijvoorbeeld door een scheiding of faillissement op straat staan, kunnen in Amsterdam tijdelijk onderdak krijgen in een huurwoning. Woningcorporatie de Alliantie stelt donderdag de eerste woning beschikbaar aan twee zogenoemde economisch daklozen. Woningcorporaties helpen in samenwerking met de Regenboog Groep en de gemeente deze groeiende groep woningzoekenden voor een jaar aan een huis, zodat ze even op adem kunnen komen.

  Tijdelijk onderdak voor economisch daklozen Amsterdam

  1 reactie

  Mensen die bijvoorbeeld door een scheiding of faillissement op straat staan, kunnen in Amsterdam tijdelijk onderdak krijgen in een huurwoning. Woningcorporatie de Alliantie stelt donderdag de eerste woning beschikbaar aan twee zogenoemde economisch daklozen. Woningcorporaties helpen in samenwerking met de Regenboog Groep en de gemeente deze groeiende groep woningzoekenden voor een jaar aan een huis, zodat ze even op adem kunnen komen.

 • Duitse federale ambtenaren mogen als ze voor het werk met de trein reizen twee zitplaatsen reserveren. Op die manier zijn ze verzekerd van een lege stoel naast hen en kunnen ze meer afstand houden van medepassagiers.

  Extra zitplaats in trein voor Duitse ambtenaar

  Duitse federale ambtenaren mogen als ze voor het werk met de trein reizen twee zitplaatsen reserveren. Op die manier zijn ze verzekerd van een lege stoel naast hen en kunnen ze meer afstand houden van medepassagiers.

 • Lokaal Belang Eemsdelta heeft een groot aantal zetels veroverd bij de gemeenteraadsverkiezingen in de nieuwe gemeente Eemsdelta in Groningen. Bij de herindelingsverkiezingen in de Brabantse plaatsen Oisterwijk, Vught en Boxtel zijn lokale partijen de grote winnaars.

  Herindelingsverkiezingen: lokale partijen spekkoper

  2 reacties

  Lokaal Belang Eemsdelta heeft een groot aantal zetels veroverd bij de gemeenteraadsverkiezingen in de nieuwe gemeente Eemsdelta in Groningen. Bij de herindelingsverkiezingen in de Brabantse plaatsen Oisterwijk, Vught en Boxtel zijn lokale partijen de grote winnaars.

 • Vakbond FNV begint een integriteitsonderzoek onder ambtenaren bij gemeenten, zoals in 2018 bij het rijk plaatsvond. Het onderzoek naar angstculturen in gemeentelijke organisaties staat gepland voor het eerste kwartaal van 2021.

  Onderzoek naar angstculturen bij gemeenten

  Vakbond FNV begint een integriteitsonderzoek onder ambtenaren bij gemeenten, zoals in 2018 bij het rijk plaatsvond. Het onderzoek naar angstculturen in gemeentelijke organisaties staat gepland voor het eerste kwartaal van 2021.

 • Burgemeester Mark Slinkman van de Gelderse grensgemeente Berg en Dal: ‘Dat het in Nederland verboden vuurwerk in Duitsland volop te koop is, is een lek in het ingevoerde vuurwerkverbod.'

  Burgemeester wil invoerverbod voor Duits vuurwerk

  Reageer

  Burgemeester Mark Slinkman van de Gelderse grensgemeente Berg en Dal pleit voor een eenmalig invoerverbod op vuurwerk uit Duitsland. Slinkman vreest dat Nederlanders massaal over de grens vuurwerk gaan kopen, nu er in Nederland een verbod op kopen en afsteken geldt. 

 • De Staatscommissie onder leiding van Johan Remkes constateerde twee jaar geleden dat grote groepen mensen zich niet gehoord en vertegenwoordigd voelen door de politiek. De opkomst bij de lokale verkiezingen is bijna 55 procent en slechts een klein deel daarvan (de ‘participatie-elite’) doet actief mee aan participatieprocessen.

  Thorbecke-maatwerk: inclusieve democratie

  2 reacties

  - Ingezonden mededeling - 

   

  De Staatscommissie onder leiding van Johan Remkes constateerde twee jaar geleden dat grote groepen mensen zich niet gehoord en vertegenwoordigd voelen door de politiek. De opkomst bij de lokale verkiezingen is bijna 55 procent en slechts een klein deel daarvan (de ‘participatie-elite’) doet actief mee aan participatieprocessen. De uitdaging voor de lokale democratie is om meer mensen een stem te geven en het gevoel te geven dat ze gehoord en gezien worden. Dat is niet makkelijk, maar het kan wel. Hierover gaat de tweede aflevering van ‘Thorbecke2024 - maatwerk’: inclusieve democratie.

 • Henk Jan Meijer (69) begint morgen als waarnemend burgemeester van Enschede. Hij neemt de komende maanden de taken waar van Onno van Veldhuizen, die herstellende is van corona.

  Herstellende burgemeester Enschede wordt vervangen

  Reageer

  Henk Jan Meijer (69) is aangesteld als waarnemend burgemeester van Enschede. Hij neemt de komende maanden de taken waar van Onno van Veldhuizen, die herstellende is van corona. Het besluit is genomen in overleg met de fractievoorzitters in de Enschedese gemeenteraad.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!