of 63623 LinkedIn

Nieuws

 • Het bestuur van de afdeling Den Haag van BIJ1 stapt op, zo laten de bestuursleden via Twitter weten. De lokale bestuursleden vinden dat er sprake is van ‘een giftige interne cultuur ‘ in de landelijke organisatie.

  Haagse afdeling BIJ1 breekt met partij en stapt op

  1 reactie

  Het bestuur van de afdeling Den Haag van BIJ1 stapt op, zo laten de bestuursleden via Twitter weten. De lokale bestuursleden vinden dat er sprake is van ‘een giftige interne cultuur ‘ in de landelijke organisatie.

 • Netbeheerders hebben moeite om de snelheid van de energietransitie bij te houden. Een tekort aan technisch personeel en het lange vergunningentraject zorgt daardoor dat het veel tijd kost om nieuwe infrastructuur te bouwen. Overheden moeten daar meer rekening mee houden, vindt netwerkbedrijf Alliander.

  Netbeheerder waarschuwt voor opstoppingen

  Netbeheerders hebben moeite om de snelheid van de energietransitie bij te houden. Een tekort aan technisch personeel en het lange vergunningentraject zorgt daardoor dat het veel tijd kost om nieuwe infrastructuur te bouwen. Overheden moeten daar meer rekening mee houden, vindt netwerkbedrijf Alliander.

 • Goes versobert vanwege financiële tekorten de Wmo. Een van de maatregelen is dat inwoners geen huishoudelijke hulp meer krijgen als ze die korter dan zes maanden nodig hebben. Ook het inkomen wordt meegewogen.

  Goes betaalt tot zes maanden geen huishoudelijke hulp

  In Goes wordt de Wmo versoberd. Een van de maatregelen is dat inwoners geen huishoudelijke hulp meer krijgen als ze die korter dan zes maanden nodig hebben. Ook inwoners met veel eigen geld hoeven niet meer bij de gemeente voor huishoudelijke hulp aan te kloppen. Mensen die het afgelopen half jaar een particuliere hulp hadden, kunnen een Wmo-aanvraag voor huishoudelijke hulp eveneens vergeten.

 • Huizenkopers in landelijke gemeenten zijn steeds vaker afkomstig uit de stad. Volgens nieuw onderzoek van het Kadaster zijn die stedelingen bereid om op het platteland relatief hoge prijzen neer te tellen voor een huis, met als gevolg dat mensen uit de lokale omgeving mogelijk vaker zullen misgrijpen als ze een nieuw huis in de buurt willen.

  Meer stadse huizenkopers naar landelijke gemeenten

  1 reactie

  Huizenkopers in landelijke gemeenten zijn steeds vaker afkomstig uit de stad. Volgens nieuw onderzoek van het Kadaster zijn die stedelingen bereid om op het platteland relatief hoge prijzen neer te tellen voor een huis, met als gevolg dat mensen uit de lokale omgeving mogelijk vaker zullen misgrijpen als ze een nieuw huis in de buurt willen.

 • De Raad van State heeft in twee afzonderlijke zaken bepaald dat de bouw van windturbines in Houten (Utrecht) en Oss (Noord-Brabant) voorlopig niet mag doorgaan. In beide plaatsen had de gemeente een vergunning afgegeven voor vier grote windmolens. Bezwaarmakers kregen gelijk, maar niet om dezelfde reden.

  Vergunning windparken Houten en Oss moet overnieuw

  8 reacties

  De Raad van State heeft in twee afzonderlijke zaken bepaald dat de bouw van windturbines in Houten (Utrecht) en Oss (Noord-Brabant) voorlopig niet mag doorgaan. In beide plaatsen had de gemeente een vergunning afgegeven voor vier grote windmolens. Bezwaarmakers kregen gelijk, maar niet om dezelfde reden.

 • Het Werelderfgoedcomité van Unesco heeft de Neder-Germaanse limes dinsdag op de werelderfgoedlijst geplaatst. Dit is een gedeelte van de Romeinse limes in Nederland en Duitsland en maakt deel uit van de veel grotere grens van het Romeinse Rijk in Europa en Noord-Afrika.

  Ook Neder-Germaanse limes op werelderfgoedlijst

  Reageer

  Het Werelderfgoedcomité van Unesco heeft de Neder-Germaanse limes dinsdag op de werelderfgoedlijst geplaatst. Dit is een gedeelte van de Romeinse limes in Nederland en Duitsland en maakt deel uit van de veel grotere grens van het Romeinse Rijk in Europa en Noord-Afrika.

 • De rijksrecherche gaat onderzoek doen naar fraude en corruptie bij het aanbesteden van grondwerk in de voormalige gemeente Vlist. Volgens een anonieme tipgever hebben ambtenaren, een adviesbureau en twee aannemers samen werk verdeeld en de gemeente.

  Krimpenerwaard vraagt om corruptieonderzoek

  De rijksrecherche gaat onderzoek doen naar fraude en corruptie bij het aanbesteden van grondwerk in de voormalige gemeente Vlist. Volgens een anonieme tipgever hebben ambtenaren, een adviesbureau en twee aannemers samen werk verdeeld en de gemeente.

 • Jongeren komen samen in Park Sonsbeek in Arnhem

  Nachtsluiting en alcoholverbod in Arnhems park

  Reageer

  Park Sonsbeek in Arnhem gaat vanaf dinsdag dagelijks tussen 23.00 en 05.00 uur dicht, heeft burgemeester Ahmed Marcouch besloten. Ook geldt een alcoholverbod tussen 20.00 en 05.00 uur.

 • De Nieuwe Hollandse Waterlinie, het systeem van forten, waterlopen, dijken en sluizen in Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant heeft de status van UNESCO Werelderfgoed gekregen. Samen met de Stelling van Amsterdam, dat al in 1996 deze status kreeg, vormt het samen het werelderfgoed ‘Hollandse Waterlinies’.

  Waterlinie en Koloniën krijgen werelderfgoedstatus

  De Nieuwe Hollandse Waterlinie, het systeem van forten, waterlopen, dijken en sluizen in Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant heeft de status van UNESCO Werelderfgoed gekregen. Samen met de Stelling van Amsterdam, dat al in 1996 deze status kreeg, vormt het samen het werelderfgoed ‘Hollandse Waterlinies’. Ook de Drentse Koloniëm van Weldadigheid komen op de lijst. 

 • Het kabinet zet een streep door de festivalzomer. Meerdaagse evenementen mochten al tot begin augustus niet plaatsvinden, maar dat verbod wordt verlengd tot ten minste 1 september. Dat heeft premier Mark Rutte maandag bekendgemaakt.

  Tot september geen meerdaagse festivals

  Reageer

  Het kabinet zet een streep door de festivalzomer. Meerdaagse evenementen mochten al tot begin augustus niet plaatsvinden, maar dat verbod wordt verlengd tot ten minste 1 september. Dat heeft premier Mark Rutte maandag bekendgemaakt.

 • De aanpak van milieucriminaliteit moet meer prioriteit krijgen. De handhaving is verdeeld over talloze milieuteams, omgevingsdiensten van provincies, gemeenten en waterschappen en douna, NVWA, ILT en de politie. ‘Van een landelijke brede aanpak is geen sprake’, zegt Guus Schram, hoofdofficier van justitie van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie in een interview met De Telegraaf.

  OM: aanpak milieucriminaliteit te veel versnipperd

  2 reacties

  De aanpak van milieucriminaliteit moet meer prioriteit krijgen. De handhaving is verdeeld over talloze milieuteams, omgevingsdiensten van provincies, gemeenten en waterschappen en douna, NVWA, ILT en de politie. ‘Van een landelijke brede aanpak is geen sprake’, zegt Guus Schram, hoofdofficier van justitie van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie in een interview met De Telegraaf.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

 • Wat zijn de motieven van verkopers in het Groningse aardbevingsgebied om te willen verhuizen en...

  Te koop

  Wat zijn de motieven van verkopers in het Groningse aardbevingsgebied om te willen verhuizen en...

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!