of 63623 LinkedIn

Nieuws

 • Demissionair ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Ferd Grapperhaus (Justitie) bekijken of plaatselijke of regionale evenementen in aanmerking komen voor een vergoeding of compensatie. Het gaat om de zogenoemde 'dorpsfeesten', evenementen die vaak lokaal worden georganiseerd door vrijwilligers en die geschrapt moeten worden wegens de vrijdag aangescherpte coronaregels. Dergelijke festiviteiten vallen niet onder de garantieregeling voor evenementen.

  Mogelijk vergoeding voor afgelaste dorpsfeesten

  Reageer

  Demissionair ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Ferd Grapperhaus (Justitie) bekijken of plaatselijke of regionale evenementen in aanmerking komen voor een vergoeding of compensatie. Het gaat om de zogenoemde 'dorpsfeesten', evenementen die vaak lokaal worden georganiseerd door vrijwilligers en die geschrapt moeten worden wegens de vrijdag aangescherpte coronaregels. Dergelijke festiviteiten vallen niet onder de garantieregeling voor evenementen.

 • Het referendum en kernenergie zijn niet langer speerpunten in het akkoord dat de nieuwe coalitie in het beoogde Noord-Brabantse provinciebestuur heeft afgesproken. VVD, CDA, D66, GroenLinks en PvdA draaien bovendien de bezuinigingen op cultuur, sport en erfgoed terug.

  Coalitie Brabant draait bezuinigingen op cultuur terug

  Reageer

  Het referendum en kernenergie zijn niet langer speerpunten in het akkoord dat de nieuwe coalitie in het beoogde Noord-Brabantse provinciebestuur heeft afgesproken. VVD, CDA, D66, GroenLinks en PvdA draaien bovendien de bezuinigingen op cultuur, sport en erfgoed terug.

 • De aanpak van onbewaakte overwegen gaat volgens staatssecretaris Stientje van Veldhoven te traag. Het kabinet wil nu voortaan zelf kunnen beslissen om een onbewaakte overgang op te heffen of af te sluiten, zonder besluit van de gemeente of landeigenaar. Dat zegt Van Veldhoven in een brief aan het kabinet.

  Kabinet overruled gemeenten bij aanpak overwegen

  De aanpak van onbewaakte overwegen gaat volgens staatssecretaris Stientje van Veldhoven te traag. Het kabinet wil nu voortaan zelf kunnen beslissen om een onbewaakte overgang op te heffen of af te sluiten, zonder besluit van de gemeente of landeigenaar. Dat zegt Van Veldhoven in een brief aan het kabinet.

 • Nederlanders maken zich zorgen over de toenemende tweedeling in ons land die ook nog eens is uitvergroot door de coronacrisis. Dat is een van de uitkomsten van de Dialoogtafels, waaraan onder andere 600 burgers meededen om op zoek te gaan naar ideeën voor herstel en vernieuwing na de coronacrisis. ‘Dat moet meer zijn dan het top-down implementeren van actieplannen.’

  Zorgen over grotere tweedeling na corona

  Nederlanders maken zich zorgen over de toenemende tweedeling in ons land die ook nog eens is uitvergroot door de coronacrisis. Dat is een van de uitkomsten van de Dialoogtafels, waaraan onder andere 600 burgers meededen om op zoek te gaan naar ideeën voor herstel en vernieuwing na de coronacrisis. ‘Dat moet meer zijn dan het top-down implementeren van actieplannen.’

 • Beeld: Shutterstock

  Wat als de pc's niet meer aangaan?

  Cybersecurity is complex. Wie het niet snapt, moet de juiste vragen stellen. Wie het wel denkt te snappen, baseert zich mogelijk op ontoereikende informatie, zoals het geval was bij de hack van Hof van Twente. Maar waar te beginnen? Wat kan er misgaan? Is een 'hertest' nodig? Hier acht vragen om het te snappen (of erachter te komen dat u het toch niet snapt).

 • Macht vraagt in een democratie om tegenmacht. Maar macht heeft ook een zekere mate van vertrouwelijkheid en transparantie nodig. Gezien de rekrutering en opleiding van ambtenaren vandaag wordt niemand ambtenaar vanuit een regentesk verlangen om de burger te schaden en te kleineren.

  Serie ministeries: van regentesk tot menselijke maat

  De Duitse socioloog Max Weber schetste een eeuw geleden het beeld van de ideale staatsdienaar die zonder aanzien des persoons en alleen op basis van het hem opgedragen regelwerk handelt. Voor Weber was dit een van de hoekstenen van een modern overheidsapparaat.

 • ‘We begonnen Europees, braken nationaal door, en gaan straks ook lokaal aan de slag.’ Met die woorden sprak Volt-leider Laurens Dassen zaterdag tijdens een partijcongres zijn ambitie uit om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. In hoeveel gemeenten, weet de partij nog niet.

  Volt wil meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen

  4 reacties

  ‘We begonnen Europees, braken nationaal door, en gaan straks ook lokaal aan de slag.’ Met die woorden sprak Volt-leider Laurens Dassen zaterdag tijdens een partijcongres zijn ambitie uit om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. In hoeveel gemeenten, weet de partij nog niet.

 • De risiconiveaus van corona in de veiligheidsregio's gaan omhoog vanwege het sterk opgelopen aantal besmettingen. Uitgaande van de cijfers op vrijdag zal het niveau in twee regio's uitkomen op het hoogste niveau van 'zeer ernstig'.

  Risiconiveau regio's omhoog door oplopende besmettingen

  Reageer

  De risiconiveaus van corona in de veiligheidsregio's gaan omhoog vanwege het sterk opgelopen aantal besmettingen. Uitgaande van de cijfers op vrijdag zal het niveau in twee regio's uitkomen op het hoogste niveau van 'zeer ernstig'.

 • Het is definitief: vijf partijen gaan in Noord-Brabant samen een nieuwe coalitie aan en vormen daarmee een nieuw bestuur. VVD, CDA, D66, GroenLinks en PvdA kunnen volgens de formateurs Karla Peijs en Lambert Verheijen samen verder als nieuwe coalitie.

  Vijf partijen akkoord over nieuwe coalitie in Brabant

  Reageer

  Het is definitief: vijf partijen gaan in Noord-Brabant samen een nieuwe coalitie aan en vormen daarmee een nieuw bestuur. VVD, CDA, D66, GroenLinks en PvdA kunnen volgens de formateurs Karla Peijs en Lambert Verheijen samen verder als nieuwe coalitie.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

 • Wat zijn de motieven van verkopers in het Groningse aardbevingsgebied om te willen verhuizen en...

  Te koop

  Wat zijn de motieven van verkopers in het Groningse aardbevingsgebied om te willen verhuizen en...

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!