of 61869 LinkedIn

Nieuws

 • Bij de Kamerverkiezingen moet een kiesdrempel worden ingevoerd. Het initiatief om dat te bewerkstelligen komt van Charlie Aptroot, waarnemend burgemeester van Voorschoten. De oproep doet hij echter op persoonlijke titel.

  Aptroot: ‘Voer kiesdrempel Tweede Kamer in’

  Bij de Tweede Kamerverkiezingen moet een kiesdrempel worden ingevoerd. Met de alsmaar verdergaande versnippering wordt het land anders onbestuurbaar. Charlie Aptroot, waarnemend burgemeester van Voorschoten, gooit daarom de knuppel in het hoenderhok. Niet als burgemeester, maar op persoonlijke titel.

 • De Haagse burgemeester Jan van Zanen was nauw betrokken bij het omstreden oudejaarsfeest in Duindorp. Hij zat bij gesprekken tussen de gemeente en de organisatie en daaruit kwam voort dat een ‘demonstratie’ was toegestaan. De gemeente betaalde indirect ook voor de feestverlichting: 10.000 euro.

  Van Zanen nauw betrokken bij ‘demonstratie’ Duindorp

  De Haagse burgemeester Jan van Zanen was nauw betrokken bij het omstreden oudejaarsfeest in Duindorp. Hij zat bij gesprekken tussen de gemeente en de organisatie en daaruit kwam voort dat een ‘demonstratie’ was toegestaan. De gemeente betaalde indirect ook voor de feestverlichting: 10.000 euro.

 • Wat de uitslag van het referendum over de zelfstandigheid van Grave op 17 maart ook mag zijn, burgemeester Lex Roolvink houdt het direct daarna voor gezien. Vandaag kondigde hij aan per 1 april zijn werkzaamheden in de Brabantse gemeente te beëindigen.

  Burgemeester Grave vertrekt direct na referendum

  Wat de uitslag van het referendum over de zelfstandigheid van Grave op 17 maart ook mag zijn, burgemeester Lex Roolvink houdt het direct daarna voor gezien. Vandaag kondigde hij aan per 1 april zijn werkzaamheden in de Brabantse gemeente te beëindigen.

 • De milieucommissie van het Europees Parlement (EP) heeft twee resoluties aangenomen waarin zij aandacht vraagt voor beter waterbeheer in Europa. Niet alleen dient de waterkwaliteit in de Europese Unie sterk te verbeteren, ook moet er in de toekomst - ondanks het veranderende klimaat - overal in Europa voldoende water beschikbaar zijn.

  Eis EP: 'Overal in Europa voldoende water beschikbaar'

  De milieucommissie van het Europees Parlement (EP) heeft twee resoluties aangenomen waarin zij aandacht vraagt voor beter waterbeheer in Europa. Niet alleen dient de waterkwaliteit in de Europese Unie sterk te verbeteren, ook moet er in de toekomst - ondanks het veranderende klimaat - overal in Europa voldoende water beschikbaar zijn.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!