of 63998 LinkedIn

Nieuws

 • Bij de komende jaarwisseling kunnen waarschijnlijk weer vreugdevuren in Den Haag worden aangestoken. De buurt Duindorp heeft daar al een evenementenvergunning voor verkregen. Over Scheveningen wordt de knoop volgende week doorgehakt, na een gesprek van burgemeester Jan van Zanen met de organisatoren.

  Den Haag staat vreugdevuren weer toe

  Reageer

  Bij de komende jaarwisseling kunnen waarschijnlijk weer vreugdevuren in Den Haag worden aangestoken. De buurt Duindorp heeft daar inmiddels een evenementenvergunning voor verkregen. Over Scheveningen wordt de knoop volgende week doorgehakt, na een gesprek van burgemeester Jan van Zanen met de organisatoren.

 • Ambtenaren die klaagden over grensoverschrijdend gedrag van de afgetreden Amsterdamse wethouder Laurens Ivens, werden als oplossing bij hem weggehouden. Dat staat in een extern onderzoek naar hem. Volgens het onderzoek is de impact van het gedrag van Ivens op de vrouwen voor een belangrijk deel versterkt door de wijze waarmee de gemeente Amsterdam daarmee omging.

  Gemeente Amsterdam hield ambtenaren weg bij Ivens

  Reageer

  Ambtenaren die klaagden over grensoverschrijdend gedrag van de afgetreden Amsterdamse wethouder Laurens Ivens, werden als oplossing bij hem weggehouden. Dat staat in een extern onderzoek naar hem. Volgens het onderzoek is de impact van het gedrag van Ivens op de vrouwen voor een belangrijk deel versterkt door de wijze waarmee de gemeente Amsterdam daarmee omging.

 • Beeld: Shutterstock

  Cao-onderhandelingen rijk worden woensdag hervat

  Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en de vakbonden FNV, CNV en CMHF zien weer voldoende basis om inhoudelijk over een nieuwe cao te gaan onderhandelen. Besloten is om woensdag 29 september de cao-onderhandelingen te hervatten.

 • Gemeenteambtenaren in Zuid-Holland en bij die provincie mogen over het algemeen zelf weten waar ze het beste hun werk kunnen doen. In de meeste gemeenten gebeurt dat nog wel steeds na overleg met de leidinggevende. Thuiswerken blijkt een ‘blijvertje’, maar er is wel meer aandacht voor sociaal isolement.

  Zuid-Hollandse ambtenaren mogen zelf werkplek bepalen

  Gemeenteambtenaren in Zuid-Holland en bij die provincie mogen over het algemeen zelf weten waar ze het beste hun werk kunnen doen. In de meeste gemeenten gebeurt dat nog wel steeds na overleg met de leidinggevende. Thuiswerken blijkt een ‘blijvertje’, maar er is wel meer aandacht voor sociaal isolement.

 • Beide maatregelen moeten leiden tot 'meer flexibiliteit en meer menselijke maat'.

  Kabinet wil toegang tot schuldsanering verbeteren

  Om de toegangsdrempel tot de wettelijke schuldsanering te verlagen, stelt minister Dekker van Rechtsbescherming een tweetal aanpassingen aan de regeling voor. De wijzigingen liggen in lijn met een eerder advies van de Nationale ombudsman, hoewel het voorstel volgens de ombudsman nog niet voldoende zal zijn om de toegang wezenlijk te verbeteren. 

 • Het Huis voor Klokkenluiders bestaat vijf jaar en dat is een feestje waard. Zeker nu ook de Europese richtlijn bescherming klokkenluiders in Nederland wordt ingevoerd. Maar kunnen klokkenluiders nu eigenlijk wel veilig melden? ‘Een werkgever moet niet alleen openstaan voor de goednieuwsshow.’

  ‘We hebben geen armetierig integriteitslandschap’

  Het Huis voor Klokkenluiders bestaat vijf jaar en dat is een feestje waard. Zeker nu ook de Europese richtlijn bescherming klokkenluiders in Nederland wordt ingevoerd. Maar kunnen klokkenluiders nu eigenlijk wel veilig melden? ‘Een werkgever moet niet alleen openstaan voor de goednieuwsshow.’

 • 'Leve het rumoer, leve ons verschil van mening!' Zo sloot burgemeester van Amsterdam Femke Halsema zondag de Abel Herzberglezing in haar stad af. Halsema brak in haar lezing een lans voor protesterende mensen en voor het vreedzame conflict.

  Halsema pleit voor 'recht om je te vergissen'

  Reageer

  'Leve het rumoer, leve ons verschil van mening!' Zo sloot burgemeester van Amsterdam Femke Halsema zondag de Abel Herzberglezing in haar stad af. Halsema brak in haar lezing een lans voor protesterende mensen en voor het vreedzame conflict.

 • Er zijn niet te weinig woningen, maar er zit te veel geld in de woningmarkt. Dat stelt de Groningse hoogleraar Dirk Bezemer. Het vele geld dat de woningmarkt instroomt, zorgt voor de steeds hogere huizenprijzen en vergroot de kloof tussen de huizenbezitter en de starter. ‘Het klopt niet dat er te weinig bakstenen zijn.’

  ‘Woningcrisis los je niet alleen op met stenen’

  Er zijn niet te weinig woningen, maar er zit te veel geld in de woningmarkt. Dat stelt de Groningse hoogleraar Dirk Bezemer. Het vele geld dat de woningmarkt instroomt, zorgt voor de steeds hogere huizenprijzen en vergroot de kloof tussen de huizenbezitter en de starter. ‘Het klopt niet dat er te weinig bakstenen zijn.’

 • Van de 1,4 miljoen euro aan coronasteun voor de cultuursector in Bergen op Zoom is een half miljoen in de zakken van een aantal topambtenaren verdwenen. Wethouder Patrick van der Velden is erg geschrokken, maar de uitgaven zouden wel rechtmatig zijn. De gemeenteraad is in shock en heeft een interpellatiedebat aangevraagd.

  Bergse topambtenaren kregen half miljoen coronasteun

  Van de 1,4 miljoen euro aan coronasteun voor de cultuursector in Bergen op Zoom is een half miljoen in de zakken van een aantal topambtenaren verdwenen. Wethouder Patrick van der Velden is erg geschrokken, maar de uitgaven zouden wel rechtmatig zijn. De gemeenteraad is in shock en heeft een interpellatiedebat aangevraagd.

 • Het is goed dat er een proef wordt gedaan om kiezers met een verstandelijke beperking te helpen in het stemhokje, maar de Kiesraad wil dat alle gemeenten aan het experiment kunnen meedoen, en niet slechts de tien tot vijftien gemeenten waartoe demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) in juni van dit jaar besloot. De Kiesraad wil ook dat het experiment sneller wordt afgerond dan in de beoogde vijf jaar.

  'Laat alle gemeenten meedoen aan proef stemhulp'

  Reageer

  Het is goed dat er een proef wordt gedaan om kiezers met een verstandelijke beperking te helpen in het stemhokje, maar de Kiesraad wil dat alle gemeenten aan het experiment kunnen meedoen, en niet slechts de tien tot vijftien gemeenten waartoe demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) in juni van dit jaar besloot. De Kiesraad wil ook dat het experiment sneller wordt afgerond dan in de beoogde vijf jaar.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!