of 60831 LinkedIn

Nieuws

 • In Brabant wordt verschillend omgegaan met de nieuwe regel om niet meer dan 30 personen in gebouwen toe te laten. Waar de veiligheidsregio Brabant-Noord (Den Bosch) de komende drie weken geen ontheffingen gaat verlenen aan culturele instellingen, komen er in de regio's Midden- en West-Brabant (Breda en Tilburg) wel uitzonderingen voor de grote schouwburgen en concertzalen. Dat laatste geldt ook voor Brabant-Zuidoost (Eindhoven).

  Veiligheidsregio's worstelen met uitzonderingsregels

  Reageer

  In Brabant wordt verschillend omgegaan met de nieuwe regel om niet meer dan 30 personen in gebouwen toe te laten. Waar de veiligheidsregio Brabant-Noord (Den Bosch) de komende drie weken geen ontheffingen gaat verlenen aan culturele instellingen, komen er in de regio's Midden- en West-Brabant (Breda en Tilburg) wel uitzonderingen voor de grote schouwburgen en concertzalen. Dat laatste geldt ook voor Brabant-Zuidoost (Eindhoven).

 • Jan Brenninkmeijer stapt op als burgemeester van Waalre. Per 12 januari biedt hij zijn ontslag aan in de nasleep van een bestuurlijke crisis in de gemeente. Dat maakten Brenninkmeijer en de Brabantse commissaris Wim van de Donk woensdag bekend. 'Het is een besluit dat mij grote moeite kost,' laat Brenninkmeijer weten. 'Echter: wat het zwaarst is, moet het zwaarst wegen: het belang van Waalre.'

  Burgemeester Waalre legt functie neer

  Reageer

  Jan Brenninkmeijer stapt op als burgemeester van Waalre. Per 12 januari biedt hij zijn ontslag aan in de nasleep van een bestuurlijke crisis in de gemeente. Dat maakten Brenninkmeijer en de Brabantse commissaris Wim van de Donk woensdag bekend. 'Het is een besluit dat mij grote moeite kost,' laat Brenninkmeijer weten. 'Echter: wat het zwaarst is, moet het zwaarst wegen: het belang van Waalre.'

 • Het mondkapjesadvies komt van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, waarvan burgemeester Femke Halsema de voorzitter is. Samen met de veiligheidsregio's Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Brabant-Zuidoost (Eindhoven en omstreken) stuurt Amsterdam-Amstelland aan op veel meer mondkapjesgebruik.

  Amsterdam gaat mondkapjes uitdelen

  Reageer

  De gemeente Amsterdam gaat het dragen van mondkapjes actief bevorderen. Op het gemeentehuis en bij de stadsloketten gaat de gemeente mondkapjes uitdelen aan mensen die iets komen regelen. Daarmee geeft de gemeente invulling aan het ‘dringende advies’ om op openbare plaatsen een mondkapje te dragen. De kapjes liggen vanaf woensdag klaar op gemeentelijke kantoren.

 • Diverse gemeenten en provincies stappen – voorlopig – weer over op digitaal vergaderen. ‘Iedereen moet zich veilig voelen om deel te nemen aan het democratisch proces’, stelt de Noord-Hollandse commissaris van de koning Arthur van Dijk.

  Raden en Staten gaan weer digitaal vergaderen

  Ondanks dat gemeenteraden en Provinciale Staten fysiek bijeen mogen blijven komen, stappen diverse gemeenten en provincies toch – voorlopig – weer over op digitaal vergaderen. ‘Iedereen moet zich veilig voelen om deel te nemen aan het democratisch proces’, stelt de Noord-Hollandse commissaris van de koning Arthur van Dijk. De Haagse raad blijft fysiek bij elkaar komen, maar voorlopig zonder publiek

 • Gedeputeerde Staten (GS) van Gelderland willen haast maken met een mogelijke herindeling van Scherpenzeel met Barneveld. Dit stuit tegen de borst van Scherpenzeel.

  Haast GS Gelderland stoort Scherpenzeel

  Gedeputeerde Staten (GS) van Gelderland willen vaart zetten achter een mogelijke herindeling van Scherpenzeel met Barneveld. Dit stuit tegen de borst van het college van Scherpenzeel, dat bovendien stelt dat nieuw onderzoek opnieuw uitwijst dat een zelfstandig Scherpenzeel levensvatbaar is.

 • De gemeente Tilburg stopt per direct met het afgeven van vergunningen voor het verhuren van eengezinswoningen aan 3 of meer personen. De verhuur van gezinswoningen aan – vooral – studenten geeft teveel druk op de huizenmarkt in de stad.

  Tilburg stopt met vergunningen kamerverhuur

  De gemeente Tilburg stopt per direct met het afgeven van vergunningen voor het verhuren van eengezinswoningen aan 3 of meer personen. De verhuur van gezinswoningen aan – vooral – studenten geeft teveel druk op de huizenmarkt in de stad.

 • Post legde in de vergadering een verklaring af. Hij zei dat hij zelf van mening was dat hij had kunnen aanblijven, maar dat hij dat toch niet doet omdat de zaak waardoor hij in opspraak raakte hem steeds voor de voeten zal worden geworpen. ‘Dat wil ik mijn gezin, mijzelf, de SGP en onze gemeente Urk niet aandoen’, aldus Post.

  Urkse wethouder Geert Post stapt op om drugsvondst

  1 reactie

  Wethouder Geert Post van de gemeente Urk heeft dinsdagavond in een raadsvergadering bekendgemaakt dat hij opstapt. Post was in opspraak geraakt toen zijn zoon werd gearresteerd, nadat de Britse douane ruim 400 kilo harddrugs tussen de bloemen in zijn vrachtauto had gevonden. Daardoor kwam aan het licht dat Post vervoersmanager was bij het bedrijf van zijn zoon.

 • Post kwam in augustus in opspraak toen zijn zoon werd gearresteerd, nadat de Britse douane ruim 400 kilo harddrugs tussen de bloemen in zijn vrachtauto had gevonden. Daardoor kwam aan het licht dat Post vervoersmanager was bij het bedrijf van zijn zoon.

  Wethouder Urk heeft gemeente schade toegebracht

  Reageer

  SGP-wethouder Geert Post van Urk heeft de gemeente schade toegebracht door naast zijn baan als wethouder Economische Zaken te werken bij het transportbedrijf van zijn zoon. Door die nevenfunctie te verzwijgen of te bagatelliseren heeft hij ook de Gemeentewet overtreden. De verklaringen die Post voor zijn handelwijze geeft, zijn ontoereikend. Dat concluderen onderzoekers, die in opdracht van de Urker burgemeester Ineke Bakker en de raad onderzoek hebben gedaan naar de integriteit van de wethouder.

 • Het kabinet kan nu nog niet besluiten om een draagplicht voor mondkapjes op te leggen in bepaalde steden of regio’s. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema liet gisteren weten voorstander te zijn van een draagplicht, maar dit alleen kan bij een landelijke aanwijzing. ‘Maar dat kan echt pas als de aangekondigde coronawet door de Tweede Kamer is’, zegt hoogleraar staatsrecht Wim Voermans

  ‘Mondkapjesplicht kan echt pas na coronawet’

  1 reactie

  Het kabinet kan nu nog niet besluiten om een draagplicht voor mondkapjes op te leggen in bepaalde steden of regio’s. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema liet gisteren weten voorstander te zijn van een draagplicht, maar dit alleen kan bij een landelijke aanwijzing. ‘Maar dat kan echt pas als de aangekondigde coronawet door de Tweede Kamer is’, zegt hoogleraar staatsrecht Wim Voermans.

 • Werknemers worden vaak onbewust klokkenluider. Ze zien of detecteren iets wat vreemd of niet goed is in de organisatie en worden tijdens het proces van hun melding een klokkenluider. Vooral overheden blijken bang voor reputatieschade en gaan het gevecht aan met de melder.

  ‘Klokkenluiden is geen bewuste keuze’

  Werknemers worden vaak onbewust klokkenluider. Ze zien of detecteren iets wat vreemd of niet goed is in de organisatie en worden tijdens het proces van hun melding een klokkenluider. Vooral overheden blijken bang voor reputatieschade en gaan het gevecht aan met de melder.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!