of 59329 LinkedIn

Nieuws

 • De indieners spreken van een ‘dieptepunt in een reeks bloederige liquidaties in de stad. Met de liquidatie van een advocaat van een kroongetuige is wat betreft de gehele raad een gruwelijke grens overgegaan.(..)

  Amsterdamse raad wil spoeddebat liquidatie

  3 reacties

  De voltallige gemeenteraad van Amsterdam wil een spoeddebat met burgemeester Femke Halsema over de moord op advocaat Derk Wiersum. Onder aanvoering van PvdA'er Sofyan Mbarki willen ze het onderwerp ‘op korte termijn’ op de agenda van de raad zetten.

 • Beelen zegt dat hij zich 'ongelooflijk gechanteerd met zijn bedrijf' voelt: 'Het lijkt hier wel een bananenrepubliek'. Hij weet nog niet of hij aangifte gaat doen. Verscheidene raadsfracties gaven aan het college woensdagmiddag aan de tand te zullen voelen tijdens de raadsvergadering.

  Topman Beelen voet zich gechanteerd door wethouder

  3 reacties

  Topman Wim Beelen van het gelijknamige afval- en sloopbedrijf zegt dat hij is gechanteerd door de Amsterdamse wethouder Sharon Dijksma (verkeer). Zij heeft hem eerder deze week te verstaan gegeven dat de gemeente het Beelen in anders dossiers erg moeilijk kan maken, als hij woensdag openheid van zaken zou geven over zijn overnameplan voor het noodlijdende Afval Energiebedrijf (AEB). Wim Beelen zei dat woensdag tijdens een informatiebijeenkomst in de Stopera die was georganiseerd door de oppositie.

 • De aanname was dat gemeenten die na bijvoorbeeld een herindeling bovenmatig veel kernen hebben, een financiële compensatie uit bijvoorbeeld het gemeentefonds zouden moeten krijgen. Een analyse op de meerkernigheid in het POR komt tot een andere conclusie.

  Meer dorpskernen niet per se duurder

  Gemeenten met relatief veel kernen zijn niet per definitie meer geld kwijt aan bestuurskosten. Dat is de uitkomst van het Periodiek Onderhoudsrapport (POR) 2019 door het ministerie van Binnenlandse Zaken.

 • Om jongeren meer te betrekken bij de politiek wordt volgend jaar een jongerenparlement opgezet. Ook de lokale democratie wordt versterkt.

  Jongerenparlement op komst

  Om jongeren meer te betrekken bij de politiek wordt volgend jaar een jongerenparlement opgezet. Er komt een Wet op de politieke partijen (Wpp) die nieuwe regels voor bijvoorbeeld digitale campagnevoering zal bevatten. Dat blijkt uit de dinsdag gepresenteerde begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK).   

 • Peter de Koning (VVD) is weliswaar eerder deze maand opgestapt, maar hij wil nog steeds dat de inwoners van Gennep, de gemeenteraad en hijzelf duidelijkheid over álle feiten van zijn gedwongen vertrek krijgen.

  ‘Raad Gennep eenzijdig ingelicht’

  De gemeenteraad van Gennep wordt eenzijdig ingelicht over zijn vertrek. Dit zegt oud-burgemeester Peter de Koning, nadat de vertrouwenscommissie de gemeenteraad van Gennep gisteravond besloten ‘bijpraatte’ over de achtergronden van zijn omstreden vertrek, eerder deze maand. 

 • Ambtenaren van de gemeente Maastricht hebben vorig jaar hun geheimhoudingsplicht geschonden door concept-notulen uit een geheime vergadering te laten lekken, vindt de rechter. Maar een daarop in opdracht van de gemeente ingesteld onderzoek door een recherchebureau naar de mails van or-leden om het lek op te sporen, stond in geen enkele verhouding tot het doel, aldus de rechtbank.

  Maastricht ging te ver in spionageaffaire

  2 reacties

  Maastricht ging te ver door mailboxen van leden van de ondernemingsraad (or) te laten bespioneren door een extern detectivebureau. Temeer omdat de bespioneerde or-leden al die tijd van niks wisten. Die uitspraak deed de kantonrechter in Maastricht dinsdag in de zogenoemde spionageaffaire in Maastricht.

 • Warme woorden over de zorg hoorde VNG-voorzitter Jan van Zanen in de Troonrede, maar hij heeft vooral twee grote zorgpunten.

  VNG-voorzitter nu ‘echt boos’ over onderbesteding

  VNG-voorzitter Jan van Zanen heeft twee grote zorgpunten als hij naar de Miljoennota kijkt. Hij is zeer ontevreden over dat er nog geen structureel oplossing is voor de jeugdzorg en hij nu echt boos over dat er voor het derde opeenvolgende jaar sprake is van onderbesteding, waardoor gemeenten minder te besteden hebben. ‘Het geld stroomt als water over de rand, maar bij ons staat het tot aan de lippen.

 • Tussen de G4-steden heerst solidariteit, herhaalde Aboutaleb de vorige voorzitter Utrecht in de persoon van burgemeester Jan van Zanen. ‘Er gebeuren mooie dingen in onze steden, maar het Nationaal Programma Rotterdam Zuid was weer een inspiratie voor het Nationaal Programma Groningen. We kunnen dus veel van elkaar leren. De vier grote steden moeten zich verantwoordelijk voelen voor wat er in andere steden en regio’s gebeurt.’

  Aboutaleb: G4 wordt periodiek G6

  De gemeenten Eindhoven en Groningen zullen twee keer per jaar aansluiten bij G4-vergaderingen. Dat maakte de nieuwe G4-voorzitter Rotterdam bij monde van burgemeester Ahmed Aboutaleb vanmiddag bekend na de Troonrede.

 • Op 17 september 2019 opende Koning Willem-Alexander het nieuwe werkjaar van het parlement in de Ridderzaal in Den Haag met het uitspreken van de Troonrede.

  Troonrede 2019

  Reageer

  Op 17 september 2019 opende Koning Willem-Alexander het nieuwe werkjaar van het parlement in de Ridderzaal in Den Haag met het uitspreken van de Troonrede.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers