of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • De bewoners van veertig stacaravans op chaletpark De Beekhorst in Epe hebben vanaf 1 april geen dak meer boven hun hoofd. Dat is de schuld van de gemeente, zegt parkeigenaar Bert van Zuuk. Ze dwingt hem met inmiddels 320.000 euro aan dwangsommen de chalets te ontruimen.

  'Bewoners chaletpark Epe staan in april op straat'

  Reageer

  De bewoners van veertig stacaravans op chaletpark De Beekhorst in Epe hebben vanaf 1 april geen dak meer boven hun hoofd. Dat is de schuld van de gemeente, zegt parkeigenaar Bert van Zuuk. Ze dwingt hem met inmiddels 320.000 euro aan dwangsommen de chalets te ontruimen.

 • De Eindhovense gemeenteraad heeft naar wens van wethouder Renate Richters (zorg, GroenLinks) ingestemd met het stopzetten van de pilot met een ombudsman voor het sociaal domein. Eind februari publiceerde die nog een kritisch rapport over de uitvoering van de Wmo door uitvoerder WIJeindhoven.

  Eindhoven beëindigt pilot ombudsman vlak na kritisch rapport

  De Eindhovense gemeenteraad heeft naar wens van wethouder Renate Richters (zorg, GroenLinks) ingestemd met het stopzetten van de pilot met een ombudsman voor het sociaal domein. Eind februari publiceerde die nog een kritisch rapport over de uitvoering van de Wmo door uitvoerder WIJeindhoven.

 • Cruisepassagiers die Amsterdam bezoeken, moeten vanaf volgend jaar toeristenbelasting betalen. Het stadsbestuur wil 8 euro per dag per persoon heffen. De hoofdstad verwacht hiermee jaarlijks 2 miljoen euro op te strijken.

  Cruisebelasting voor Amsterdamse toeristen

  Reageer

  Cruisepassagiers die een bezoek brengen aan Amsterdam moeten vanaf volgend jaar toeristenbelasting betalen. Het stadsbestuur wil 8 euro per dag per persoon heffen. De belasting is nieuw voor deze groep toeristen. De hoofdstad verwacht hiermee jaarlijks 2 miljoen euro op te strijken.

 • 16 procent van de kiezers weet nog niet waar op hij op 21 maart gaat stemmen en 52 procent twijfelt nog tussen een aantal partijen. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van I&O Research.

  Kiezers blijven twijfelen

  Slechts een op de drie kiezers weet al waarop hij woensdag gaat stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen.16 procent weet het nog helemaal niet en 52 procent twijfelt nog tussen een aantal partijen. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van I&O Research. Lokale partijen staan nog steeds op winst. De verwachte opkomst zal tussen de 47 en 51 procent liggen; lager dan in 2014 toen er een opkomstpercentage 54 procent werd genoteerd.

 • De gemeente Leudal gaat met interim-gemeentesecretaris Han Bekkers gaan in overleg over zijn salaris. Na een publicatie in NRC over zijn activiteiten als ‘wizard’ bij de sektarische beweging Avatar raakte hij in opspraak bij de gemeenteraad.

  Leudal overlegt over salaris na 'wizard-ophef'

  De gemeente Leudal gaat met interim-gemeentesecretaris Han Bekkers gaan in overleg over zijn salaris. Na een publicatie in NRC over zijn activiteiten als ‘wizard’ bij de sektarische beweging Avatar raakte hij in opspraak bij de gemeenteraad.

 • Het Openbaar Ministerie vervolgt de Helmondse oud-wethouder Peter Tielemans wegens corruptie en verduistering. Een OM-woordvoerster heeft dat vrijdagochtend bevestigd naar aanleiding van een bericht van het Eindhovens Dagblad.

  Oud-wethouder Helmond vervolgd om fraude en corruptie

  1 reactie

  Het Openbaar Ministerie vervolgt de Helmondse oud-wethouder Peter Tielemans wegens corruptie en verduistering. Een OM-woordvoerster heeft dat vrijdagochtend bevestigd naar aanleiding van een bericht van het Eindhovens Dagblad.

 • Gemeenten proberen met bijzondere stemlocaties, maar ook met verruimde openingstijden op bijvoorbeeld stations, op 21 maart zo veel mogelijk kiezers naar de stembus te lokken.

  Alles in de strijd voor veel kiezers

  Van een heus Drive-in stembureau tot stemmen in de kamer van de burgemeester of een varend stembureau. Gemeenten proberen met bijzondere stemlocaties, maar ook met verruimde openingstijden op bijvoorbeeld stations, zo veel mogelijk kiezers naar de stembus te lokken. De gemiddelde opkomst was vier jaar geleden 54 procent.

 • Rotterdam beleeft meerdere verkiezingsprimeurs op 21 maart. Er komt onder meer een experiment loting van wijkcomités. 16- en 17-jarigen mogen stemmen voor de gebiedscommissies of de wijkraden en hebben zich daar ook verkiesbaar voor kunnen stellen.

  16-jarigen naar de stembus in Rotterdam

  Rotterdam beleeft op 21 maart meerdere verkiezingsprimeurs. Veertien wijkraden komen in de plaats van twee gebiedscommissies. Daarnaast komt er een experiment met wijkcomités waarvan de leden worden geloot. 16- en 17-jarigen mogen stemmen voor de gebiedscommissies of de wijkraden en hebben zich daar ook verkiesbaar voor kunnen stellen. En last but not least is Rotterdam een van de 22 gemeenten in Nederland die mee doet aan het experiment met de zogeheten centrale stemopneming, waarbij in het geval van Rotterdam in Ahoy de dag na de verkiezingen alle stemmen op kandidaatniveau worden geteld.

 • Niet-raadsleden mogen straks voorzitter van raadscommissies worden. Een motie hiertoe is op initiatief van VVD-Kamerlid Albert van den Bosch, voormalig burgemeester van Zaltbommel, donderdagavond ingediend. De coalitie steunt het plan.

  Ook niet-raadsleden voorzitter commissie

  Niet-raadsleden mogen voorzitter van raadscommissies worden. Een motie daartoe is op initiatief van VVD-Kamerlid Albert van den Bosch, voormalig burgemeester van Zaltbommel, donderdagavond ingediend. De coalitie steunt het plan. De Gemeentewet moet worden aangepast.

 • Burgemeester Nol Kleijngeld van Waalwijk wil dat de politie onderzoek gaat doen naar de illegale verkoop van stempassen op Marktplaats. Aanleiding is de ontdekking dat een inwoner van de gemeente zijn stempas voor de gemeenteraadsverkiezingen en voor het referendum over de sleepwet te koop heeft aangeboden op de verkoopsite.

  Waalwijk wil onderzoek naar verkoop stempassen

  5 reacties

  Burgemeester Nol Kleijngeld van Waalwijk wil dat de politie onderzoek gaat doen naar de illegale verkoop van stempassen op Marktplaats. Aanleiding is de ontdekking dat een inwoner van de gemeente zijn stempas voor de gemeenteraadsverkiezingen en voor het referendum over de sleepwet te koop heeft aangeboden op de verkoopsite.

 • Wethouder Elfrink is volgens zijn woordvoerster 'heus wel wat gewend, maar dit ging echt te ver. En het is bovendien verboden om iemand met de dood te bedreigen.' Elfrink vindt dergelijke opmerkingen een aanval op de democratie.

  Aangifte door wethouder Arnhem om doodsbedreiging

  Reageer

  De Arnhemse wethouder Gerrie Elfrink (SP) heeft donderdag aangifte gedaan van doodsbedreiging aan zijn adres. De bedreiging stond in het weekeinde onder een artikel op de site van De Gelderlander. Daar schreef iemand dat Elfrink 'doodgemaakt' moest worden. De reactie is ondertussen verwijderd.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers