of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Roelof Bleker verruilt Waterschap Rivierenland per september voor de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht. Hij blikt terug op acht jaar dijkgraafschap. ‘Men weet dat wij goed werk doen en ook de investeringsruimte hebben.’

  ‘Kritiek op het waterschap is verstomd’

  Roelof Bleker verruilt Waterschap Rivierenland per september voor de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht. Hij blikt terug op acht jaar dijkgraafschap. ‘Men weet dat wij goed werk doen en ook de investeringsruimte hebben.’

 • De plannen van het nieuwe college van Amsterdam om illegalen op te vangen zijn 'onverstandig'. De plannen gaan niet alleen in tegen het kabinetsbeleid, maar zijn mogelijk ook in strijd met wet- en regelgeving, zegt staatssecretaris Mark Harbers (Immigratie).

  Staatssecretaris keurt Amsterdamse asielplannen af

  Reageer

  De plannen van het nieuwe college van Amsterdam om illegalen op te vangen zijn 'onverstandig'. De plannen gaan niet alleen in tegen het kabinetsbeleid, maar zijn mogelijk ook in strijd met wet- en regelgeving, zegt staatssecretaris Mark Harbers (Immigratie).

 • De partij GroenLinks wil dat haar Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren wethouder wordt in Den Haag. Het is opnieuw een parlementariër die overstapt naar de gemeentepolitiek.

  Weer Kamerlid dat naar gemeente overstapt

  1 reactie

  De partij GroenLinks wil dat haar Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren wethouder wordt in Den Haag. Het is opnieuw een parlementariër die overstapt naar de gemeentepolitiek.

 • Rijksambtenaren kunnen uitgesmeerd over drie jaar in totaal 7 procent meer loon krijgen. Dat aanbod doet verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren in het vastgelopen salarisconflict met de ambtenaren.

  Minister: 7 procent meer loon ambtenaren

  Reageer

  Rijksambtenaren kunnen uitgesmeerd over drie jaar in totaal 7 procent meer loon krijgen. Dat aanbod doet verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren in het vastgelopen salarisconflict met de ambtenaren.

 • De Autoriteit Persoonsgegevens gaat bij de handhaving van de nieuwe privacywetgeving die sinds vrijdag van kracht is, zich de komende twee jaar vooral richten op de overheid en zorginstellingen. 'De overheid heeft als wetgever een voorbeeldfunctie.'

  AP vooral met overheid aan de slag

  6 reacties

  De Autoriteit Persoonsgegevens gaat bij de handhaving van de nieuwe privacywetgeving die sinds vrijdag van kracht is, zich de komende twee jaar vooral richten op de overheid en zorginstellingen. 'De overheid heeft als wetgever een voorbeeldfunctie.' 

 • Dat bleek vrijdag in de rechtbank in Breda, waar Danijel B. (43) uit Capelle aan den IJssel terechtstond. Die bekende. ‘Ik heb de burgemeester afgeperst.’ Wat hij de media wilde vertellen, wilde zijn advocaat Cem Kekik niet zeggen. ‘Ik wil de burgemeester niet schaden. Hij deed niets verkeerd, het was een kletsverhaal.’

  Burgemeester Loon op Zand jaren afgeperst

  Reageer

  Oud-burgemeester Wim Luijendijk van de gemeente Loon op Zand (NB) is bijna twee jaar lang afgeperst. De dader eiste ongeveer 15.000 euro, anders zou hij naar de pers stappen met een verhaal over hem.

 • De zes partijen die de hoofdstad van Flevoland gaan besturen hechten eraan dat ook niet-coalitiepartijen invloed kunnen uitoefenen op de inhoud van het raadsprogramma. De kandidaat-wethouders worden nog gescreend en later geïnstalleerd, maar vandaag is het raadsprogramma “Lelystad, een sprong voorwaarts” al openbaar gemaakt.

  Naar een welvarend Lelystad voor iedereen

  “Lelystad, een sprong voorwaarts” heet het raadsprogramma van de zes partijen die de hoofdstad van Flevoland gaan besturen. De partijen hechten eraan dat ook niet-coalitiepartijen invloed op de inhoud kunnen uitoefenen. De kandidaat-wethouders worden nog gescreend en later geïnstalleerd.

 • Het nieuwe stadsbestuur van Amsterdam wil het autogebruik terugdringen. Ook komt er als het aan de nieuwe coalitie ligt een 24 uursopvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers.

  'Amsterdam wordt minder ongelijk en autoluw'

  Reageer

  Het nieuwe stadsbestuur van Amsterdam wil het autogebruik terugdringen. Ook komt er als het aan de nieuwe coalitie ligt een 24 uursopvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers. GroenLinks, D66, PvdA en SP presenteerden donderdagochtend hun naar eigen zeggen ambitieuze plannen onder het motto 'een nieuwe lente, een nieuw geluid'.

 • In Gemert-Bakel en in Appingedam zijn de wethouders (voor het eerst) allemaal vrouw. ‘Wel bijzonder, maar niet uniek’, weet Jeroen van Gool, plaatsvervangend directeur van de Wethoudersvereniging.

  Louter vrouwelijke wethouders

  In Gemert-Bakel en in Appingedam zijn de wethouders (voor het eerst) allemaal vrouw. In Gemert-Bakel gaat het om vier wethouders die inmiddels zijn geïnstalleerd: drie namens het CDA en een namens de Dorpspartij Gemert-Bakel. De twee wethouders in Appingedam zijn van CDA en Gemeentebelangen.

 • Niet omdat ze het breed hebben maar omdat ze het fijnst wonen en werk-privé goed in balans hebben. Dat is de reden dat de Drenten volgens de Brede Welvaartsindicator het hoogst scoren op het 'menselijk welbevinden'. Zeg maar: gelukkig.

  Prijzenslag (7) Hier wonen is recept voor geluk

  De promotie naar de eredivisie door FC Emmen zal het geluksgevoel nog een extra boost hebben gegeven. Maar ook voordat dit mirakel plaatsvond, bleken de gelukkigste inwoners van Nederland de Drenten te zijn. Tevreden zijn met je huis maar ook een goede werk-privébalans blijken hét recept voor geluk. Dat doen de Drenties dus goed, want qua inkomen behoren ze niet tot de hoogste van het land. Maar geld is dus niet de enige maatstaf volgens de zogenoemde Brede Welvaartsindicator. Dat is een landelijke ‘geluksmeter’ van de Rabobank en de Universiteit van Utrecht die ons menselijk welbevinden meet. 

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

Alle whitepapers

Dossiers