Advertentie

Burgemeesters zoeken Youtube op

Bij gebrek aan samenkomsten voor het uitspreken van de traditionele nieuwjaarsrede zoeken burgemeesters het online. Op de eigen gemeentewebsite of videoplatformen als Youtube proberen ze met een videoboodschap de burgers een hart onder de riem te steken.

02 januari 2021
burgemeesters-toespraak.jpg

Bij gebrek aan samenkomsten voor het uitspreken van de traditionele nieuwjaarstoespraak zoeken burgemeesters het online. Op de eigen gemeentewebsite of videoplatformen als Youtube proberen ze met een videoboodschap de burgers een hart onder de riem te steken.

Corona

De locatie van de nieuwsjaarsspeech varieert: staand of zittend in de raadszaal, de burgemeesterskamer, de hal van het stadhuis of buiten op straat, of zelfs voor het tuinhuis of in het weiland. De productie is soms amateuristisch, soms zeer professioneel. Maar de ambtsketting is onvermijdelijk, net als het terugkijken op het vorige jaar. Iedere burgemeester wijst in zijn of haar speech op de bijzondere omstandigheden en het ongewone jaar. De meesten spreken hun waardering uit voor de zorg- en hulpverleners en proberen de burgers moed in te spreken: dit jaar wordt het beter.

 

Tilburg

De gemeente Tilburg zette een ongewone nieuwjaarvideo online, waarin het dorp Biezenmortel, voorheen onderdeel van de opgedeelde gemeente Haaren, welkom wordt geheten door de Tilburgse burgemeester Theo Weterings.

 

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans / afdelingsmanager
Gelukkig zijn er op youtube miljoenen mogelijkheden om naar iets anders en vooral leuker, inspirerender en ontroerender te kijken dan een ellenlange toespraak van een burgemeester.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Maarten Houben
Ambtsketen
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie