bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Leiderschap in de publieke sector

Leergang met aandacht voor de veranderende rol van de overheid, het complexe krachtenveld binnen een politiek-bestuurlijke omgeving, ethiek en integriteit

04 september 2014

Bent u op strategisch of tactisch niveau werkzaam binnen de publieke sector? Heeft u ruime ervaring, maar bent u nog altijd ambitieus en leergierig? Met de leergang Leiderschap in de publieke sector maakt u een nieuwe stap in uw carrière. Via een aantrekkelijke mix van aansprekende hoogleraren, prikkelende werkvormen en actuele onderzoeken halen wij u uit uw comfortzone en werken we actief aan uw leiderschapskwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling. We koppelen dit aan actuele ontwikkelingen binnen het openbaar bestuur. Er is aandacht voor de veranderende rol van de overheid, het complexe krachtenveld binnen een politiek-bestuurlijke omgeving, ethiek en integriteit.

Na afloop van de leergang Leiderschap in de publieke sector heeft u kennis gemaakt met relevante ontwikkelingen binnen en rondom het lokaal openbaar bestuur. U heeft inzicht in uw persoonlijke kwaliteiten en leiderschapsstijl en kunt deze verder uitdiepen. U heeft inzicht in uw eigen gedrag en kunt hierop anticiperen. U kunt situaties vanuit verschillende invalshoeken benaderen en uw functioneren hierop afstemmen. Daarnaast weet u adequaat om te gaan met uiteenlopende dilemma’s binnen een complex krachtenveld en heeft u kennis gemaakt met  Appreciative Inquiry als bijzondere vorm van procesmanagement. U beschikt bovendien over een heldere visie op het professioneel handelen als strategisch partner binnen uw organisatie.

Tijdens de leergang werkt u aan een praktijkopdracht over een concreet en actueel probleem of kans binnen uw organisatie. Op de slotdag presenteert u uw plan aan de andere deelnemers en een jury van deskundigen. Wanneer dit plan met een voldoende door je jury wordt beoordeeld, ontvangt u het certificaat.

Deze leergang start op 10 december 2014 in Utrecht. Het volledige programma van deze nieuwe leergang kunt u vinden op deze website. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Schouten via telefoon 06 21 23 48 81 of e-mail s.schouten@bestuursacademie.nl.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.