Advertentie

Spies handhaaft kwestie trouwambtenaar

Minister Spies van Binnenlandse Zaken wil wachten wat de Raad van State besluit over de kwestie van de trouwambtenaren die geen homostellen willen trouwen.

20 januari 2012

De nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, Liesbeth Spies, handhaaft de lijn van haar voorganger Piet Hein Donner in de kwestie van de trouwambtenaren die geen homostellen willen trouwen: gewoon wachten op het advies van de Raad van State (binnenkort onder leiding van diezelfde Donner).

Wachten
Dat zei ze donderdag op vragen van de oppositie in de Kamer, die zich afvroeg of er met de nieuwe bewindsvrouw wat schot in de zaak zou komen. Een Tweede Kamermeerderheid wil van het verschijnsel 'weigerambtenaar' af, maar het kabinet handelt niet in afwachting van genoemd advies. ,,Dat kan wel tot sint-jutmis duren'', klaagde D66.


Geen ongelijke behandeling

Spies garandeert dat iedereen intussen overal kan trouwen. ,,Ik zet geen deur open naar ongelijke behandeling. Geen haar op mijn hoofd die maar een kier wil maken.'' De minister ziet echter ook graag een balans tussen dit belang en andere als gewetensbezwaren en gelijke benoembaarheid van mensen in functies.


Volwassen stelsel
,,We hebben al een volwassen actueel stelsel op het gebied van gelijke behandeling. We onderhouden het ook, het denken blijft doorgaan. Maar niet ieder geval laat zich meteen in juridische teksten gieten.''

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie